assalamualaikum
kali ni guna tepung gandum. blue key je.
donut
bhn2 A
2.sb yis mauripan
1 1/2 cawan air suam
2 sb gula
2 sb susu pekat manis
bhn2 B
4 cwn tepung gandum
sedikit garam
1st baking powder
1st bread softener
2sb planta @ 2sb shortening
cara cara
bhn A satukan
biar 10 minit mengembang dulu
bhn B satukan
kemudian mskkan bhn A
last mskkan planta
adun hingga sebati
# adunan agak lembik sikit
biarkan. 30-45 minit
keluarkan. angin dulu
baru bulat bulatkan ikut timbangan
dan biarkan. sekejap lg
panaskan. minyak dan. gorengg
Terima kasih share, saya pun penggemar donut
ReplyDeleteGebu donutnya. bersalju gitu. Sedap! Rajin akak mendonut. Thanks share resipinya.
ReplyDeletesedapnya , memang betul bersalju donut tu
ReplyDeleteWah! Sedingin salju gitu!
ReplyDeleteAda bread softener, yis dan baking powder tu memang cukup lengkap buat donut gebu gebas. Sedap betul!
ReplyDeleteini kegemaran aiyan ni ... donut tu sejuk pun dia suka
ReplyDeletePC anto donut dari kecik. Susah nak rasa bosan dengan donut.
ReplyDeletesedapnya..:)
ReplyDeletelama tk mkn donut
ReplyDeleteDonut kalau gebu dan lembut..itu sedap wooooo
ReplyDelete