Wednesday, September 27

Maulidur Rasul 2023



 Salam Maulidur Rasul ♥️

Selamat menyambut Maulidur Rasul❤️ 12 Rabiulawal 1445
Tarihk keramat buat semua Umat Islam. Kelahiran Nabi Junjungan kita Nabi Muhammmad saw.

jomm banyak2 kita berselawat.


dan Marathon malam. td siapkan. cheese tart ni.
last minit order adik utk majlis pg td di opisnya 
alhamdulillah.
lamaaa bercuti baking tart ni.
he hee kekok jga la
sekbaikk skill ada lg. 

Sunday, September 24

Beranda Cafe, celebrate birthday abah


assalamualaikum
lamaanya tak. update kan✌️😁
masih ada ke. yg ingat ciknur ni

he hee cik nur baru baik. demam
sebenarnya. dkt seminggu menepekk tidur.
alhamdullah sakit. Allah bg uyk. rehat sebenarnya kan. 


lgpun tak ada cerita menarik. atau gambr nk buat entry pun.

Baik demam ank2 plan mkn2 kat Beranda Cafe Setapak ni.
Sb birthday abah pd 21 september.

 cafe blh lihat view KL, rooftop. kan. memangg menarikkk.


menu2 kami.. ciknur mkn rasa2 semua. Sb mulut ni tak. blh lg mkn pedas2 atau yg ada walau. sikit. akan terasa pedih. sos cili pun. x blh. emmm jd rasa2 je sikit2



lengkp. family, anak bujang blk keja terus dtg join.



nasi lemak nya sedapp terasa lemakk dan harum. betul2 nasi lemakk sedap.
jarang beli dpt nasi lemak sedapp.
dgn ayam pop corn, telur mata. 

menu kakak chicken chop
dan abg is pula lamb steak

abah cam biasa nasi lemak telur dan teh tarik.

menu tambahan try roti bakar cheese dan fries. 

jomm lepak sini best jgakk santai2 je. nikmati mkn dan view Kl.
Cepat menu sampai, tak yah tunggu lama2👍✌️♥️♥️

Sunday, September 10

siakap kukus


 selamat berhujung minggu✌️♥️

Hari kerja memang ciknur tak. masak, Jarang2 masak kebelakngan ni. 
.hujung minggu baru 
 ada kesempatan. 
Beli ikan sardin utk goreng, teringin pula lamaa x mkn ikan. Masak sayur campur @kubis, fat choi dan carot dan kebetulan pula dlm frezer ada seekor lg ikan siakap
so nk cepat kita msk resepi kukus2
kukus yg simple. Kukus2 lg elok kan utk kesihatan.
Guna bahan yg ada je lah kat peti ais tu. Sayur2 ni biasa SIL yg suka mkn. kadang beli tak masak sampai dah layu huhuu
Ambik serai dlm pasu☺️ boleh la tak payah beli2 dah. 
potong2 campak2 gitu. Resepi ringkas cik nur. 

ikan siakap kukus

seekor ikan
bawang putih
halia
sos tiram
serai
cili padi
sayur sayur @  letak carot je yg ada
dan  limau kasturi

mudahh shj
halia dan bawang tumis tumbuk bg halus + sedikit sos tiram

gaul kat ikan bg rata

serai hiris2 halus
taburkan beserta sayur carot dan cili
 dah siap msak baru hiris limau kasturi

kukus hingga masak.
ok siappp. Alhamdulillah 

Thursday, September 7

Sarapan kuih muih



Salam Jumaat♥️
buat semua.



alhamdulillah
rezeki pg jumaat, kuih2
jomm sarapan

jamah la. juga kan dah dipelawa

Swiss Oat, ni patutnya mkn dulu he hee tp hari ni skip la lg nmpak gayanya. 


pastu leh layan mini garden di Taska. sudut luar sambil menunggu.
Hijauuu cerah mata 
Pokok2 berdaun hijau. Belum ada yg keluarkan bunga2.
sikit2 jadi la kan. penemann kala sendirian borak2 dgn pokok2 pun jadiii he hee


 

Tuesday, September 5

buah star @Buah staq


Buah staq @ buah star✌️
Masak ranum dah dan rasanya manis2 masam. seangkatan dgn buah rambai, buah tampoi jga. lepas mkn buah ni airliur akan jd masamm
he hee tp sedapp
ada yg suka menyicah dgn gula +kicap+ garam dan cili
hiris pastu cicahh
tak sedar habis sebesen he hee

kat kg memang byk pokok ni, daari zaman sek memangg sukaa bila musimnya.
kat kebun cik nur pun ada sepokok skrg dah membesar, duluu siap blh panjat. je



kalau pokok2 lama lg besar2 dahh tak mampu la nak kait sb tinggi . kenaa cari org terror memanjat bary dpt merasa. 
 

Sambutan Hari Merdeka anak2 Taska


31 Ogos Hari sambutan Merdeka
Ank2 taska tpt Cik nur buat sambutan pd hari Rabu 30 ogos sblm cuti. Memeriahkan Hari Merdeka kita. 
Anak2 kecil ni biasa la kan. lgpun Maklum la dlm cuti sekolah tak ramai yg hadir.

Melayan karenah anak2 kibar Jalur bendera. Berpeluh peluh la cikgu2 nya he hee


Tema Merdeka, mesti la warna warni merdeka kan.
Bila parent's @ Ibu2 prihatin ada yg belikan anak2 baju2 Merdeka.  Bergaya cantik. Alhamdulillah. 
 

Buat kenangan ✌️😍

Kita pilih 3 pemenang baju ikut tema.
Anak2 4 tahun @ playschool


Monday, September 4

Birthday GA farhanajafri.com 2023


September sudahh😁✌️

Masih ada kesempatan kan he hee
nk join. Biasa la ciknur ni jarang2 update blog kebelakangan ni ntah apa buzy xtau la.
nak mengomen pun jarang2. 

 Apapun Tqq Amni Tag Cik Nor utk Giveaway Farhana ni.


joomm siapa yg nk join blh lg ada masa.  tarihk tutupnya 10.september.
Syarat2 pun mudah jom singgah  kat blog Farhana, mudahh je ✌️😊

Cik Nor nk taq
2. ujie

Ucapan buat Farhana
🎈🎈 semoga sentiasa sehat, dlm lindungan Allah swt.
Bahagia dunia Akhirat.
Aaminn



assalamualaikum salam.jumaat♥️ musim durian  sudah tiba. skrg sana sini bau semerbak. kiri kanan dpn belakang jiran2 bau durian. hari2 longo...