Sunday, July 31

Makan makan Friskie steakhouse


Penutup tahun , sblm melangkah ke 1 Muharram thn.baru Hijrah.
Aktiviti  makan makan kat friske sreakhouse. Lamaa x lepak2 mkn2 sini.
sejak.Pkp
Dah berubah pun tempatnya. Dulu ada bilik.econ he hew skrg dah open.

Boss belanja kita makan la.apalagi kan bedal la. lagi pun mkn2 ni sb ada staff tamat perkhidmatan . 
awalnya Plan ke restoren lain last2 ke tmpat lain he hee yg terdekat disini

tak.snap pun semua menu sb dah lapar sgt masing2
Mcm2 menu ada sini . Western, nasi pun ada. Nasi.lauk.asam pedas. ikan salmon
dan lauk lain jga.


ni menu ciknur steak je  dan ada salad serta patato dan semestinya feberet cuknur kat sini desertnya bread puding butter.


antara menu bos order, waffer yg mengancam jga ni dan special
pecal tu. Pedasss
ratah je sikit


grill chicken chop. Pun nampak sedapp


ni yg makan.nasi asam pedas



 

Wednesday, July 27

Doa terjaga dari tidur

Sesiapa yg bangun dari tidurnya dan hendaklah dia.membaca doa berikut ini.
lalu berwuduk dan melaksanakan qiamullail maka doanya akan dikabulkan

*hadis ini diriwayatkan oleh Iman Bukhari Abu Dawud dan Tirmizi

Segala puji bg Allah yg telah menghidupkan kami sesudah.mematikan kami.
 Dan kepada-Nya jua tempat kami kembali.

 


 

Monday, July 25

Cempedak Rambai dan buah meke


Setahun sekali jumpa buahh rambai ni ciknur memang akan beli

Nak pula dpt yg manis. Sblm beli kena try dulu sebiji he hew
rambai ni dari Rembau katanya.

Adusss rinduu rambai kat kg ,pokok arwah tok. Pokok tepi charak.
Memang manis. Selalu terbuangg jew.
org pun jarang yg suka buah ni
tapi ciknur memang suka ๐Ÿฅฐ
kalau.nk.tahu pokok rambai mesti dkt kawasan air charak @ parit atau sungai.

Terimbau zaman kanak2 pula

byk kenangan ....wehh. Mkn rambai tepi sungai  dgn kawan2. he hee


ni pula buah tampoi atau meke

Buah jarangg jumpa dan payahh nk jumpa pun.



 yg ni memanggg kesukaan.ramai ha haa

cempodakk. Gorenggg sedapp bangat ni

dah la mahal ๐Ÿ˜‰

skrg bkn main mahal kan cam durian jga.  Ni beli sekilo Rm8. sebiji je dah harga rm 22. Tp puas mkn bila isi penuh.

Ciknur suka makan mentah2 kalau yg isi camni.  Sb isi tak tebal. 

Arwah ayah memang buat satu kawasan kat kebun cempedak kawen. Yg isinya tebal da besar mcm buah nangka tu.Ada dlm 10 pokok jga. 

 tp thn ni x merasa ๐Ÿ˜ agaknya thn lepas buah lebat thn ni rest. Cempedak kg ad jga kat bukit durian sb tak byk malass nk panjat bukit tu. Itu isinya oren sedapp manis

thn lepas jenuh jga mengangkut.

dari Zaman kecik dulu duk bawah pokok empedak je bila musim.  sb byk sgt selalu arwah tok buat cempedak kering. Kupas buang biji dan jemur kering.

Tok tok dulu suka tanam cpedak ,durian 

kat bukit2 jauhh dari rumah emm kalau tepi rumah senanggg nk.mkan.

Skrg tak sama mcm.dulu2.

pantang ada buah je jauh sikit dari pandangan mata  ramai la pula tukang kebas angkut. 

Emmm ...Ada je yg cari rezeki dgn jual org punya hasil. 

tak kisahhh dibelasah je

mcm2  gelagat manusia.


Sunday, July 24

Selamat pengantin baru

 

sabtu gantung periuk kita
Makn nasi kenduri
 kenduri kawen ank kawan. suami Kat N9. 

sedap2 laukpauk dan kuih2.  Mcm2 menu.
ciknur x snap.gambar maklum tgh ramai org. Segann he hww

duduk pula dkt menu apam.balik adoiii baunya menyusuk hidung
sedappp oooiii. 
Suh ank.dara ni beratur.
nampa tu cantikk je. Comel dan sedapp
rasa menyesal.pula.mkn  1 je




Bila pengantin dtg dkt meja kita ambik peluang la bergambar he hww

Ilyas dan Atikah❤️

semoga berbahagia hingga ke jannah. aaminn

dan posink.kat pelamin wajib la.

cantik pelamin dpn umahnya ni berbnga bunga๐Ÿฅฐ










Thursday, July 21

throwback , cameron highland 2018


Throwback kenangan Disember 2018

persinggahan kat CH, kalau tak silap otw ke KL dari kampung. Tak plan pun sb masih awal time tu  melencong naik sini.  

Clear jalan time ni tu yg bestt



persinggahan pertama  Lavender park sb tak penah masuk sini lg.

masuk berdua dgn si adik . Abah taknak dan kakak kepenatan nk rehat dlm kereta




kita naik sampai  atas sekali nampak view kat bawah tu.

time ni senang nk ambik gambar dia, tak kisah he hee

skrg jgn harap . mama ambik curi2 dari blkg blh,

tp kalau dgn kakak, cousin dia or kawan2 ootd bkn main lgi

adoiii anak2 skrg....ada stail bergambar ktnya,

kalau mama emmm ambik x kena di matanya













maka nya bergambar berdua ajelah he hee




sb cute sgt keta ni, so haruslah bergambar sebelah





berangan konon2 baring tp berdiri sebenarnya



 Abis round lavender kita menuju ke ladang teh lak
cuaca alhamdulillah 
terang cantik, kepulan kepulan awan tu subhanaullah 
sgt cantik










dpt bergambar berempat๐Ÿ˜kakak senyum paksa
rasa nak demam katanya




4 tahun tak naik CH , semoga ada rezeki nk kesini lg
ada taman bunga baru kan




Assalamualaikum semua๐Ÿฅฐ utk makluman ciknur adalah agent produk Mamasab bakery.  Mesti penah dengar dan tahu kan. Produk mamasab mcm2 ada. B...