Monday, May 30

Jamuan raya taska 2022


28 May 2022 Jamuan Raya taska
setelah 2 tahun tak menjamu parents2
😁 tahun 2022 boss kita ambik katering terus.
Alhamdulillah. Meriahhh.
dari jam.12 sampai 6 ptg tak berenti tetamu dtg.
yg mana sempat  je snap gambar menu dan tetamu2.







desert katering cuq gelang, pulut panggang dan dadih honey dew serta mangga.

yg tak ciknur ambik gambar adoiii lupa lak. 

stall keropok lekor ,cendol, satey , kebab pakistan dan kambing golek .


Juadah2 dari tetamu jga banyak spti kek coklat,kek mable, secret resepi la , segala desert, aiskrim, donut, dan mcm2 lg la.
memang kenyanggg dgn makanan

 
Seblm tetamu sampai staff kena makan dulu he hee
xiknur mkn la.nasi putih, daging masak hitam, arca ,ulam dan masak lemak nenas ni. Alas perut je
 
Sampai je stall keropok lekor  terus mkn ni je. Keropok lekor  paling sedapp bg ciknur. Sbnya diorg uli dan goreng disitu jga. Biasa hari sabtu pasar mlm dpn eons setiawangsa gerai ni la org beratur.

yg berdekatan Tmn Keramat mesti biasa kan keropok lekor ni.

alhamdulillah selesai majlis. Bg sessi 2022.
 

Sunday, May 29

beRaya di Seremban


 
  
assalamualaikum .

Dah Pun penghujung syawal. kan.
Masih ramai yg .sibuk beraya kunjung mengunjung. dgn open house .
Meriah sana sini mkan mkan.

Nak cerita jln raya, pun tak sempat.

cuti wesak (isnin) lepas gagahlah ke Seremban rumah ank sedara sbgai ganti  tak dpt ke Kuala Pilah.
Ank buah husband ciknur ni MUA .mewarisi bakat arwah Kakak ipar @mama uda.
 dah sampai tghari Tepat he hee
menu nya pun lauk pauk dan nasi. feberet suami telur itik masak lemak.dgn pucuk ubi.
udang sambal petai, ulam.ulam, Sambal.belacan, rendang ayam dan ikan cencaru sumbat
berselera masing2 





abadikan gambar2 sbgai kenangan. Acara wajiblah kan .

Al fatihah utk arwah Mama uda, 
@ kak jun , kakak ipar ciknur yg sgt baik
rinduuuu  dgn nasihat2 nya.😌😌




 

Sunday, May 22

Konvokesyen Politeknik 2021



assalamualaikum.
salam.Syawal. Bulan.meraikan.hari raya..mesti buzy dgn berbagai majlis jemputan, rumah terbuka dsb kan. Jalan2 pun wow kereta berderet deret. Adoiii pening  tu yg x sanggup nk hadap jemm


semlm hari minggu dpt jemputan 2 jamuan , jamuan raya persatuan perumahan dan parents mama Yusof  tp x dpt hadir..sedihh jga . sbnya pg2 lepas suboh dah gerak ke Syah Alam . cadang ptg nk jga hadir jemputan tp alahai kepenatan driver tertido belaka ha haa

alhamdulillah
syukur kehadrat Ilahi syukur sgt  akhirnya Abh is dpt Diploma ..ciknur  dgn suami je hadir utk konvokesyen ni. Kakak.ke ipoh.
 Bangga tgk Student2 politeknik Banting sessi 2021 ber jubah konvo🥰

 22 May 2022 bersamaan 21 Syawal
dari jam.7 pg 
akhirnya selesai 12 tgahri. majlis Konvokesyen ank bujang ciknur sorang ni.
Majlis bertempat di dewan   Politeknik Sultan Salahuddin Syah Alam.
Seramai hampir 400 student . pelajar jurusan Air force dan  mekanikal.
Meriahh






Selesai majlis..semua sessi bergambar.
sb mama.dan.abh.je.dtg. so gambar pun bertiga je lah.
Tahniahh abg is
walau bukn pelajar cemerlang. 
Next sambung degree pula. insyaAllah ada rezeki.

Abadikan disni kat blog mama buat kenangan❤️



 

Monday, May 9

Raya ke3 @ Taiping Perak



syukur Alhamdulillah 
malam Raya ke3 dpt Balik.jga ke kampung berkumpul bersama sama . 

 2 Kakak ciknur.dan 3 adik.  Walau tak cukup 8. kakak sulong  kat Pahang dan abg kedua .Serta anak2 buah yg kat Perak . 
Dptlah posink ramai2 kat lake garden ni he hee
kebetulan raya ke4 tu ikut rombongan ank buah bertunang.  Ank.sulong kakak. 
Tak cukup masa nk jln2 rumah sedaramara kat sana pun. hajat tu ada.


Posinkk sakan la sekejap 




 Geng gegirl bergambar.



pemberian ciknur , kek buah kukus je. Deco simple anak beranak.


gubahan buah mangga
dan sirih junjung..yg lain2 tertutup☺



Friday, May 6

hari raya Aidilfitri 2022



Selamat hari raya maaf zahir batin buat semua.
alhamdulillah dpt.meraikan lg Aidilfitri.2022. bersama.keluarga tersayang.
masuk.Tahun ke 7 ciknur sambut raya pertama   di Kuala Lumpur 
suasana kemeriahan tetap dirasai.
walau x berada di kg halaman tercinta.
sibukk raya kali ini takmenang tangan sambut kunjungan saudara mara.
malam.raya ke 4 baru dpt blk kg. Jumpa kakak dan adik2 .dan hari ni baru dpt jenggah blog .




 Pagi2 sekejap dpt la berfoto dgn ank bujang sorang ni
sblm dia msk keja.(part time) Nya tu.


tgari anak2 buah dgn ank2 sblk suami yg duk.Kl, serbu rumah
maklum la.2 thn x jumpa dorang ni.
walau.kl.jga he hee dah besar panjang 


xtvt bersalaman pagi raya❤️

sblm adik2.ciknur dan ank2 buah sblh ciknur serbu rumah sempatlah bergoto kat jlnraya  dpn rumah. Kerwta x lalu lalang byk. Semua balik kg agaknya. jiran2 pun kebykan blk kg masing2.



foto family yg x lengkap berlima.
nextlah tunghu  si abg cuti kita berfoto lengkap pula

selamat hari raya semua



 

assalamualaikum  Cuaca panas2 ni kan. layan mknan sejuk2 adoii nyaman terasa tekak. Nak mkn buah buahan yg berair mcm tembikai. kannn kalau ...