Sunday, January 28

Dinner di Paku dan pontianak






Alhamdulilah
selesai MAJLIS Dinner bg sessi 2023 kecil kecilan Taska Auza 
 kali ni boss buat dinner 
tempat pilihan boss ciknur pun
dkt sgt dgn rumah. he hee taklah rushing sgt. 
Dkt jalan gurney. Paku dan Pontianak namanya boleh tfk dkt IG

Lepas maghrib bergegas dgn husband.
Nama tempat ni Seram tp menu2 nya xlah seram ha haa
Bolehlah. masing2 pilh menu awal so smpai je dah boleh makan. 



Menu2 ada western dan ada melayu. Nasi lauk2 set dulang.
menu pilihan ciknur dan suami western  set ni ada lamb, ada chicken grill , fish & chips, spaggety, fries, cabonara dan oglio.

hidangan set utk 4 org mkan.

menu pilihan ramai nasi gorzng kambing dan baliness chicken chops ni.
ciknur copy kat IG je ni tak sempat na ambik gambar kat meja. 


deco dlm nya cantik jga. 





sblm balik bergambar dgn rakan sekeja cawangan taska purple dan boss besaq. 



 

Thursday, January 25

salam jumaat





Salam Jumaat

*copy paste dari tiktok

ADAKAH KEMUNGKINAN GENERASI LAMA YG MENYEBABKAN GENERASI MudA TIDAK LG SAYANG AKAN KUCING?

Adakah  mereka diajar dari kecil tidak boleh mendekati haiwan terbiar kerana badan mereka kotor dan busuk?

kenapa mereka tidak layak utk disayangi oleh org tp hanya layak utk dipukul ditendang

oleh org yg kejam

Dunia sudah  kian berubah dan tidak lg cantik tidak lg mesra spti dahulu yg semua mahkluk ciptaan  Tuhan hidup aman

adakah mereka tidak berhak hidup di dunia ataupun mereka melakukan perkara yg tidak boleh dimaafkan langsung

tidak kira mcm mana kita bantu mereka  mesti ada suara2 org kejam yg benci pd haiwan ini  cuba menghentikan menghalang kita mengubah dunia kucing yg gelap....

itulah reality...walau hanya mampu dgn memberi makanan tersisa

pasti ada suaraaaa kejam yg mula memburukkan keadaan

Allahuakbar

sepatutnya terbit rasa syukur kerana ada manusia yg baik hati. naruni.... tidak mengira penat, walau tidak mampu.... tidk punya rumh besar kereta mewah, harta  apatah lg tp tetap ingin membantu haiwan2 terbiar.... 

sanggup korban. masa tenaga.... 

tp sebaliknya manusia yg punya hati baiik ikhls ini pula dicerca.... dimarahi. emmmmm



#sayuuu melihat mereka merata rata menagih simpati, 😭kelaparan hanya dpt sisa2 terbuang

tido berlapikan tanah,  berujan berpanas.

Dan manusia2 yg mewah, sempurna selesa hanya memandang penuh kebencian hanya kerana mereka yg terbiar ini membuat onar. 😔

Salahkah haiwan yg tidak berakal spt manusia ini?

??????????? 


setiap hari berdoa Allah limpahkanlah rezeki yg banyak utk hambaMu ini membantu mahkluk2 yg terbiar ini.

Aaminn


Tuesday, January 23

The Soru station




assalamualaikum

setelah kepenatan berjalan di zoo
kita ke soru pula
kedai makan bertempat di Setapak.
firstime ciknur kesini tu pun dtg sb k long yg suggest kan
sb sblm ni  dorang ada dtg mkn dgn makdak.


menu western ada menu nasi pun ada. nasi putih, nasi lemak nasi goreng


kakak mkn burger ni harga 1 set ni 9.90. sedapp jga dagingnya.





menu kak long, nasi goren ayam.
grill manakala adik nasi lemak ayam crispy
Alamakk xda gambar he hee


ciknur punya nasi putih dan ayam sweet sour.
dan abg is pula  mkn spaggety meatball. 

alhamdulillah kenyang semuanya
harga blh la tak mahal sgt.


Konsep bayar dulu baru makan.
duduk scan menu dan pilih, pastu bayar terus atau ke kaunter buat bayaran.
sekejapp menu kita sampai. takda la lama sgt. Staffnya ramai anak2 muda.


 

Sunday, January 21

melawat Zoo Negara

Assalamualaikum
selamat pg❤️
cerita di hari minggu  dgn anak2
kakak dan kak long punya plan sb dpt Tiket free utk yg kelahiran januari he hee  so utk abang dan adik je free
moh msk zoo bila birthdayyy. dlm tempoh 30 hari dari tarikh lahir. ❤️
yg mengikut kakak, mama dan kak long yg kena bayar la tket.

cuaca hari ni alhamdulillah redup
selesaa tak panas.
Org walau ramai tapi tak sesak sgt
bestt jalan2 sambil celoteh 


zoo negara Kuala Lumpur.
last masuk sini masa ikut rombongan anak2 taska 2017. Dgn anak2 ciknur ni pun 2 kali dah msuk masa depa kecik2 thn 2004 umur kakak/abg is 2 &  4 tahun dan    dan 2010 masuk lg. 
sekarg thn 2024 wahh nmpak bykk perubahan. makin ok. 


mcm2 species ular ada
kecik besauuu.





Aquaria pun dah siap
cantik je

kali ni masuk tempat panda yg comel. ni
geramm pula nengok dia makan.
sejukkk aircond
legaaa masuk sini
tp xleh lama masa 5 minit
sb ramaiii kan nak masuk.





pak singa dan. rimau tido je
agaknya tghari cuaca pun redupp je
tido lahh



sukaa dpt suap kuda mkan ye kakak



camel pun ada.


masa nk balik nampak sesuatu
he hee
pandainya berjalan masuk diringi pengawal. 👍


hampir 4 jam jga jelajahh dlm zoo.
naik trainnya sekejap je.


Tuesday, January 16

Giveaway Sampul Raya Rare 2024


Assalamualaikum

Suboh2 , Dapat jemputan dari  Adinda Permaisuri Cuya Kerajaan Kelapa.

utk serta Giveaway Sampul Raya Rare yg sedang berlangsung di blog nya💗
 

Bagi memeriahkan hamba ingin  turut serta he hee

terimakasih atas jemputan ye adinda

Syarat2 nya



jomm semua kita memeriahkan lg GA di blog ♥️♥️

Monday, January 15

makan kenduri di Forest Valley


Sabtu 13 januari
kita gantung periuk, makan kenduri
tempat yg cantik private.
Kat Cheras, tp tak penah sampai sini sblm ni.
namanya pun Forest kan.


majlis kawen anak saudara sebelah abang ipar yg tinggal di Pilah.
, captain Nazamil.
Dapatlah kesempatan ber jumpa anak2 sedara suami dan abg Uda.



snap gambar nasi lauk ciknur je he hee
Majlis kenduri org berada ni segan pula nak snap gambar .

time sampai pengantin pun dah siap berarak ke pelamin.
Bersanding. 

 


ni gambar pinjam cik goggle✌️😁

Sunday, January 14

dinner 'tree steak house Keramat


assalamulaikum.

Plan lain jadinya lain..he hee
konon2 nk mkn belanja si adik dan. abang is sepena bedayy .
cadangnya sabtu, tup2 kakak ajak hari jumaat malam. sbnya si kak long pun offday  
makanya berlima je keluar yg lain ada hal masing2

 Terus terjah ke "tree Steak House' dekat je senang sikit..
dah lamaa x makan2 sini last dtg masa beday adik dan. is tak silap 2022 kot  ramai2 mkn. sini. 

mcm. biasa menu sedap mesti la. steak kan,  tpi si kakak  mkn chicken chops.
malam2. mama. x mkn so desert je la he jeee
 

desert ni utk mama, banana split

menu kak long, nasi gorzng cheff
share dgn adik sb adik susahh semua xnak
last2 mkn fries je


abang is mkn spaggety cabonara
feberet dia sini.. memang sedapp berlemakk yummmyy.

abah x join kalau ada comfirm. nak. mkn. steak. 


pinjam gambar kat ggogle.  tree steak ni sblm sampai pasar daro keramat tu. tepi jalan besar susahh jga kalau parking xda kosong. 



Thursday, January 11

Buka Dairy baru 2024


'*Syukuri apa yg ada

jalani apa yg harus dijalani

Nikmati hal2 yg Allah hamparkan' ".


salam. jumaat♥️✌️

he hee org dah menulis dairy kita baru dpt Dairy

bg ciknur penting sb nak kena tulis perbelanjaan harian/ bulanan/tahunan

- Perihal yuran mengaji anak2 murid

-segala. paswood 😁kadang asyik tukar2 kan apalagi lupa kalu x catat

dah la bykkk 

-bila meeting topikk yg boss duk ulang2 ingat

- Bila cuti, cuti sakit dsb cuti emergency-cukup tahun


- segala bayaran bulanan yg wajib kena ingat# takut blm bayor

-tarihk2 penting kena tanda, tarihk vaksin terutamanya, ubat ubatan anak2 bulus

- keperluan  mknan/ pasir depa

mcm2 lagi lahh kena catat maklum la kan ha haaaa

tu asyik usung sana sini mybff dairy ni.



Wednesday, January 10

Giveaway perfume Syazni Rahim



ASSALAMUALAIKUM SEMUA.

selamat pagi.

alhamdulillah 2 hari cuaca cerah langit membiru, suka tgk awan2 bila langit biru. subhanaullah terasa tenang memandang

jan bulan giveaway he hee

jom la kita join kasi meriah.

bestnya GA syaz ni hadiah perfume

jom tgk syarat2 nya

 Syarat-syarat Giveaway Perfume Blog SR:


1. Follow blog SR (https://syaznirahim.com)
2. Buat 1 post di blog tuan/puan bertajuk Giveaway Perfume SR
3. Copy banner di atas, dan letak sebagai gambar pertama di post pada syarat (2).
4. Tinggalkan link post tuan/puan di post ini.
5. Boleh join dari semua blog yang tuan/puan ada, tapi perlu ikut syarat (2), (3) dan (4).

Tuesday, January 9

pesta kek di bulan Januari



Alhamdulilah rezeki bulan januari jenuh makan kek.
kek sr dan kek dari Sil pun tak abis lg
terima pula kiriman bff mama he hee




lotus cheese kek ni manisss aii , tp sedapp. sikit2 blh mkn.
yg bawah kek apa x sure tp ciknur suka sb ada walnut dan bhgian bawah cheese tu ada buah yg masam2 .
gabung dgn manis ni.


ni pula penuh dgn kekacang
kek span, nya sedapp.


kek sr coklat indulgent. 


Ada lg kiriman kek dari best friend dakk si Sarah ni.
Sayang pula dia nk potong  mkn he hee 


assalamualaikum salam.jumaat♥️ musim durian  sudah tiba. skrg sana sini bau semerbak. kiri kanan dpn belakang jiran2 bau durian. hari2 longo...