Monday, June 17

Makan roti canai sarang burung di kedai viral


assalamualaikum
selamat   Hari Raya Aidiladha♥️
@hari Raya Korban.

kisah minggu lepas sblm raya lg
mkan. roti canai sarang burung.
Dekat je dgn rumah.
Dah viral ktnya tp ciknur baru tahu heehee




kebetulan kakak dari kg dtg so bw dia mkn sini.
beratur panjang jga la sb dtg awal pg. Bila tghari dah ok tak ramai dah.


 makan sambil bercerita borak2 keluarga kan ok lamaaa duduknya.

Alang2 dah ada.
nama kedainya 👉
 boleh goggle. 



Wednesday, June 12

my birthdayy 12 june....


 Alhamdulillah 12 june muncul lg😍

syukur di berikan kesempatan lg utk buka mata dan terus bernafas. 

Doa yg baik2, utk Dunia dan Akhirat. 

Aaminnn.

terima kasih family, anak2, makyong  dan abah diatas ingatan dan kejutan buat mama🎈🎉♥️

ingatkan thn ni mama nk senyap2 no kek, no bunga he hee tp  dpt jga.

apapun alhamdulillah diatas nikmat duniawi ini.



Sunday, June 9

Breakfast, mandi kolam dan balik Kl

pg2 bangun cari makan he hee
setiap bilik dpt 2 +2 = 4 kupon 
seawal 7.30 kami bertiga turun sarapan.
yg lain masih sedapp lena
lmbt sikit turun.
k long dan kakak xnak join.
cik yin belanja lg 3 utk sarapan.
1 person Rm48.
makann. sampai kenyang
alhamdulillah menu2 pun best



 

ciknur mkn nasi lemak. lepas makan pengkek.


lepas sarapan lepal
n kat kolam pula. yg ni best sb utk dewasa shj, kanak2 tak dibenarkan.
syokkk swim sambil gelak2 

ada kolam.lg utk kanak2 kecik yg ni full. dgn ibubapaa lg. meriah. 




chek out jam 12. cari mkn sb kak long dan kakak tak sarapan pg td.
lupaa nama mkn ni dkt pantai.
Borak2 sekali tuan kedai rupanya kgnya dkt  kg cik nur jga, Bagan serai he hee jauhh merantau cari rezeki.
sedapp  ikan keli masak lemaknya.
yg lainn tak sempat nk bergmbarrr.



Dlm perjalanan nmpak kzdai ni
keria gula. melaka. singgah beli jap
sedapp lembuttt. Rm8 dpt 10.ketul.


sblm blk santai2 dulu disini.
ank2 dara ni ada projek bergambar
mak2 duk sembang tepi😘☺️






Thursday, June 6

sepetang di Pantai Avilion PD


aktiviti bila sampai PD
ke pantai la kan, ambik angin, bau laut😊tenangggg
dengar deruan ombak








ptg layan laut dulu
kak long fira ni nak sgt naik banana boat dan jetsky
layann kan aje la dia. besday girl kan. jangan di paksa mama sudahh
seriauuu
sok pg baru swimming pool. pula.



next kita sambung kisah cuti 2 hari 1 malam di Avilion ni.






Wednesday, June 5

1 malam di Avilion port dickson




coretan penutup bulan mei 2024.
31 mei hari kelahiran ank saudara ciknur.
Raikan dia dgn percutian
plan asalnya ramai dan destinasi jga lain. tp akhirnya anak2 booking di PD je. Dan hanya kami yg berada di Kl je turut serta join.

janji besday girl happy kan.


Avilion PD ni firstime dtg bermalam. si Fira booking 2 room
cuma Sil dtg lmbt, dan mlm dia tido atas comfeter yg dibawa.




lamaaa tak bau laut☺️ angin kuat jga tpi pantai. 
 


limau sangkis Malaysia


kisah hari selasa
cuti sekolah kan
ciknur e/l last minit ikut suami dan kawannya ziarah
ke sg besar sabak bernam

lepas ziarah kami diajak ke rumahnya utk mkn tghari. Dah siap masak he hee dijamunya asam pedas ikan jenahak
adoiii sedappp ya amat.
firstime ciknur jatuh hati pd masak asam pedas ni. sb ciknur kurang minat asam pedas. 
ikan freshh pula emmm bertambah la nasi
he heee
dah kenyang rehatt solat dibawa pula ktorg ke kebun.
walau bkn musim buah tp ada sepokok limau, tak sure nama apa tp mcm sangkis malaysia atau limau bali tp versi mini. 
makkk aii bykknya buah
lebat betul jenuh mengait
berplastik2 bw balik tau.

Sampai teruk diserang kerengga he hee pokok limau memang sarang kerengga kan.
teringat dulu2 pokok limau bali merah kat sblh rumah kg.
ketul2 kerengga buat sarang. 

besar2 pula tu. dn manis isinya.
rasa mcm limau bali, 
sedapp tak puas sebiji, kopek lg sebiji hahaaa




 

Monday, June 3

Bila cuti sekolah

assalamualaikum

tamat sudah cuti. sekolah.
rutin biasa kembali.

mcm biasa cuti sekolah aktiviti budak2 transit ke taman la apalagi.
kasi peluhhh
acara bebas main la. sampai letih.
playground. mcm2 ada. 


cuti kali ni kedua tmpat playground.

satu yg berdekatan dan satu lg jauh sikit he hee

sempat la ciknur round jalan2 kaki tgk pemandangan. 




view taman tasik @ jelatek  keramat❤️

tenang je.... kanak2 tak ramai pun.

sini zaman anak2 ciknur kecik2    weekend je dtg sini main basikal.

memori. 



psss ciknur sebenar hari ni baru dpt buka blog adoiii jenuh try entah kenapa x boleh.
bila buka komen pula x masuk
 nak komen blog kawan2 pun x dpt.
alhamdulillah hari ni lepas cuba and error legaa dpt jga.

maafff bukn nya buzy sgt pun cuma x boleh nk komen 

assalamualaikum salam.jumaat♥️ musim durian  sudah tiba. skrg sana sini bau semerbak. kiri kanan dpn belakang jiran2 bau durian. hari2 longo...