Monday, March 29

giveaway Raya bersama shidaradzuan

 




ASSALAMUALAIKUM

selamat pgi💗 sejukkk kuala lumpur, awal2 pg hujan lebat. Alhamdulillah


TQQ tuan blog shida kerana  anjurkan Giveaway

sempena followernya yg ke 5000

akak join 😍😍😍giveaway kedua bg tahun 2021

Giveaway yg menarikkkk dan tahniahhhh Shida

peserta yg   join dapat kadraya wowww ittu yg buat lg  menarikkk dan tertarik

 bukan mudah kembalikan memory  kad raya ,

 kembalikan nostalgia dulu2 saat Kad Raya yg mana menjadi satu kemestian . 

kan zaman takdak hp takdak intenet mcm skrg.

Rinduuu kenangan  time tunggu abang  posmen😊

kalau zaman sekolah rendah lglah best bila geng gegirl siap lawan2

 siapa paling,  banyak dpt kad raya dalam kelas he hee💚💗 pastu

 saling berbalasan kad kalau rajin buat le kad sendiri

Masa awal2 2000  anak2 masih tadika   sis sempat ajarkan anak2

 beli kad raya dan pos kat atok opah di kg  Dan 

jd xtvt tiaptahun  wajib kami beli kad raya besar utk pos pada arwah

 makpak kat kg .  anak2 yg  akan tulis /sain kat kad raya buat ucapan

 ,reguset kat atok supaya jgn lupa beli bunga api utk main malam

 raya😂😂


Ceriita perasaan nak sambut PUASA dan Raya

😍😃😌😊😓perasaan  bercampur baur semua adaaaa,  


 Gembira sedih excited  macm2, ada satu perasaan yg tak dapat diluahkan dengan kata2 pun.....setiap tahun semua tak sabar sekali nk sambut puasa Ramadhan mcm2 persiapan bei daging/ayam

masak rendang lauk bersahur , Tapi 2020 Bila Allah hantar UJIAN pada semua  , semua terkurung di rumah😌 masjid2 di tutup utk awam emmm terkeduuu semua ,

tapi 2021 ni Syukur sangat2 alhamdulillah.....syukur padaNya

keadaan kembali pulih walau tak sepenuhnya. 

dan bila masuk 15 Syaaban terasa semakin dekat. 

Hari2 berdoa  agar

 dikurniakan kesihatan yg baik, dipanjangkan umur supaya dapat

 berada /sambut Ramadhan.

 yg paling penting berdoa Ya Allah permudahkanlah utk kami  solat teraweh di masjid seperti sebelum2 ni

sebelum  PKP melanda

yess rinduuu nak ke masjid utk teraweh tersangatlah hati ini ingin menjejakan kaki ke rumah Allah.

2020 masing2 taraweh di rumah dgn suami anak2. Walaupun lebih mudah tapi perasaan tak sama bila berteraweh di masjid

Persiapan  insyaallah dgn latihan setiap minggu puasa setiap isnin dan khamis

walau mencabar bila hari panas kadang2 separuh jalan juga😉

Raya pula  rinduu nak beraya  mcm dulu dapat balik kampung dapat ziarah kawan2 sedara mara, konvoi ramai2 ke rumah saudara2 mara.

Bakar lemang, masak rendang tengah2 malam 

kerinduuan yg tak akan terpadam raya tanpa yg tersayangggg😓😓

mak pak (Al fatihah) tahun 4 beraya tanpa makpak

Bila dpat bersama kakak2 abang adik dan anak2 sedara hilang la kesedihan sedikit

Hikmahnya tak perlu hadap jem tak perlu berebut ke open house

masing2 raya di rumah shj.

Bab Persiapan Raya sis serah pd anak dara berdua tu 

yg excited sibuk beli baju raya online emmm mama ikut je

sbnya mak2 yg dah berumur ni memang tak fikir raya sangat he hee



👉👉 jommm  join Dana dan Zila





Sunday, March 28

salam Nisfu Syaaban

assalamualaikum

15 Syaaban hanya 2 minggu lagi menghampiri Ramadhan
 yg dinanti dan dirindui
Ya Allah semoga kita semua diberikan kesihatan yg baik
dipanjangkan usia dan dapat berada dalam bulan mulia ini
aaminn




 

Friday, March 19

keramat tea @ green tea


 salam hari minggu

selain tealive , keramat tea pun feberet dia juga \

anak dara manja abah yg sorang ni

kedai berderetan dgn KFC 

kalau tealive memang byk pilihan   Petronas Setiawangsa, eons , 

dan Keramat Permai pun ada

dia paling suka green tea

mama blhlah tumpang he hee

Saturday, March 13

disember 2017 kenangan terakhir


 gambar yg selalu akan ditenung lama lama

rasa tak puas menatap gambar detik2 ketika ini

detik2 terakhir yg ada bersama arwah mak masa blk  kampung 

hanya sebulan selepas detik ini berlalu

mak pergi utk selamanya

5 januari 2018


 andai dpt ku undur masa


😌

Al fatihah 

benarlah kata kata ini

Rindu yg paling sakit bila merindui insan yg telah tiada





Wednesday, March 10

lapis ubikayu


 assalamualaikum

salam israk mikraj

pertama kali buat lapis ubikayu😍

mula2 plan nak buat bingka ubi

tapi last minit jdnya kuih lapis ni


dpt seloyamg saiz 7 dan potong2 bg jiran sikit

biasa parut tp kali ni malas so kita blender je ubikayu


boleh refer resrpi👇👇👇

https://resipicitarasawan.blogspot.com/2016/08/kuih-lapis-ubikayu-pelangi.html




Sunday, March 7

alhamdulillah....

 



alhamdulillah

jalan2 blog hari ni tiba2 ternampak posting salah seorg peserta yg terpilih

syukur alhamdulillah😍😍😍

tqqq adik Nurul

tak sangka terpilih, rezeki namanya kan


apapun tqqqq 



Friday, March 5

APAM COKLAT CHEESE


ASSALAMUALAIKUM

selamat pg 

santai2 pg ni sat , rehatkan diri alhamdulillah 

dah bulan mac rupanya  he hee minggu ni buzy betul  sb dah start

 sekolah, anak2 pra dan tahun 1, 2

tak sempat langsung nak jenggah blog

melawat blog kawan2 juga

lg satu sb anak ada kelas online emmm berebut laptop la dgn dia

hari cuti ni baru  la ada kesempatan😉😉

kisahnya minggu lepas juga dpt jumpa  rakan blogger Dana

tapi jumpa tak sampai 5 minit he hee


Dana order kuih apam coklat ni dan apam gula hangus

kebetulan dkt sb Dana nk ke nursery berdekatan 

dan akak pula nak pegi chow kit  cari barang2 kejap

insyaallah next ye Dana kita jumpa lgi

tqqq ye sb order kuih2 ni😍😍




 


tqqq Dana bg gift cantik ni😍



  Alhamdulillah bersekang mata jga siapkan tempahan apam coklat cheese 4 box ni❤️🥰 dan apam pisang utk majlis mengaji.  guna acuan seri ayu...