Tuesday, 8 September 2020


assalamualaikum semua. selamat pagi😍

semoga kita semua sehat2 hendaknya ,

sentiasa di dalam perlindunganNya






 kek marble chocolate  pandan nama diberi, nak nampak sis tambah kaler hijau@perisa 

pandan sedikit,rasanya memang ok sedapp bg pengemar coklat

kek marble ni ramai yg mengemarinya kan, dari dulu2 lg

dan kebiasaan yg selalu buat kek marble yg letak kaler merah hijau k

 sis suka kek marble guna planta , kek marble mcm dulu2

RESEPI DISNI YE KEK MARBLE

ok jumpa lagi




Saturday, 5 September 2020

kek butter chesee


 selamat berhari minggu

emmm minggu kl dilanda ketiadaan air huhuuu💁💁dari khamis tengahari tiba2 stop air

sabar je lah merunggut pun tak guna, so terima sbgai ujian kehidupan didunia


ok jommm tenangkan hati yg gundah ini

kek ni sis buat sunday lepas lg saja utk mkn2 dan nak abiskan stok cheese yg hampir expired date

tak perasaan pula sis dlm box ada cheese yg tarihknya dah penghujung ha haa

tu sb kena cek barang2 ni kan kadang beli tak perasaan datenya tu

jadinya sis baking kek butter ni tambah cheese hasil carian resepi kat ig Che ta 

reaksi fisrt woww sedapppnya kek ni😁😁percubaan yg baik

alhamdulillahh boleh buat lg pasni kan  he heee



Friday, 4 September 2020

20 ogos happy birthdayyy my girl



 tarihk keramat 19 tahun yg  >20 hb ogos 2001< tepat jam 1 pg kelahirannya😍

di Hospital Damai Servis Taman Melawati

anak ke 2 yg kelahirannya sangat2 mudah seingga tak menyempat tunggu Doktor yg masih dlm lift  

 he hee.....

kelahirannya di sambut seorg jururawat

nama diberi pilihan ayah saudaranya

Siti Fatimah Firasyah

💗💗

HAPPY BIRTHDAYYY SAYANGG

doa mama sentiasa mengiringi perjalanan kehidupanmu

utk berjaya dalam pelajaran, dan dpt mengapai cita citamu impianmu suatu hari kelak

jadilah anak yg solehah yg sentiasa menyenangkan  membahagiakan mama abah



 


Wednesday, 2 September 2020

asam pedas masak lemak daging


salam semua

september sudah ye hari ini. alahai cepatnya masa, 

masih blm abis cerita cuti3 hari tu

sblm balik kami dtg ke pd sekejap ikut aadik ipar , ke teluk kemamg. tp sis singgah sekejap je sbnya 

sana ramai betul hari tu, emm  sanggup nak lama2 so terus  keluar cari makan he hee

tempat makan pilihan kami bila ke Pd inilah biasanya

mcm2 menu ada disni tp makan tghari nasi putih dan asam pedas ni pilihan en somi

sis suka daging masak lemak nya

anak2 pula si kakak  dan adik menu nasi ayam 

si abang disini pikihannya nasi putih dan daging kambing bakar

coconut shake dan manggo pun ada 



 

Thursday, 27 August 2020

melaka part 3 pantai pengkalan Balak


pantai pengkalan Balak, firstime sis dtg sini walaupun selalu dtg Melaka he hee

kita posink sini sebelum balik kl , buat kenang kenangan 






bila chalet tepi pantai, dpt nikmati pandangan waktu senja😍 tenang je lihat lautan walaupun masa berombak.




 

Wednesday, 26 August 2020

melaka part 2

destinasi ke 2 di Melaka, masuk bandar hilir, dataran pahlawan. cari makan dulu masing2 dah kelaparan.pusing2 shj cuci mata

singgah bergambar disini kota Afamosa. ramaii sgt yg melawat sini. so sekejap je bergambar

dgn cuaca yg panas lg pulak tu. si abang is beriya nak mkn coklat. td dah nampak restoren coklat moutan .





 lepas makan wafles dan pengkek coklat terus gerak balik . 

sempat singgah sr beli kek ni utk besday si kakak tisha 20 ogos😍😍 sweet 19 dah anak kedua sis

mkn kek tepi pantai la kita





Tuesday, 25 August 2020

Melaka -Family trip part 1


assalamualaikum

alhamdulillah pg yg cerah

21-23/8  trip Melaka., lama betul tak jalan2 ke Melaka ni. percutian yg di taja oleh seorg bff en suami, 

penginapan di chalet Permata Pengkalan Balak utk 2 malam,




hari pertama ikut anak2 ke destinasi port bergambar anak2 muda @ pasir putih di Klebang.

perjalanan yg memenatkan😃 sb kena jalan kaki menuju ke sini. kereta parking di luar shj, ya ampunn 

jauhnya menapak

 rasanya inilah first dan last ke sini. view memang cantikkk dgn 

timbunan piramid pasir putih. di tepian laut tu. utk yg pandai shot gambar memang menarikkk

si anak bujang sis sblm ni ada tunjukkan gambar2 dgn kawn2 woww memang menarik sgt. bergamabar 

juga utk kenangan  selebihnya biar

 anak2 muda ni je bergambar ,  sekbaik masih pgi kalau tak memang panas terikkk la



jd photograper
ha haaa