Wednesday, November 30

www minggu apam coklat cheese dan apam pisang




 

Alhamdulillah
bersekang mata jga siapkan tempahan apam coklat cheese 4 box ni❤️🥰
dan apam pisang utk majlis mengaji.





 guna acuan seri ayu ni..


Monday, November 28

DATUM jelatek opening


Opening nya hari sabtu, ciknur  tgk status wassap meriahh dgn persembahan artis ternama @Pujaan ramai aiatu  Dato Hattan dan Dato Jamal Abdillah.  Tak pegi sb sabtu ada kelas Datum Jelatek dekat je dgn rumah.
 ank ciknur yg ngajak td oklah kan lg pun hari ni sb masih cuti .

 
Lenggang je , byk blm.buka.
Burger king ,kfc ada
ank dara ni nmpak lak .eskrim ni.






deretan bunga yg cantik2❤️ memenuhi .





 

Thursday, November 24

pisang nangka dah tumbang


 SALAM jumaat❤️

Penghulu segala hari, jom berselawat pd NABI junjungan kita NABI MUHAMMAD SAW.

Tumbang sendiri akhirnya. TAK sempat nk tebang pokok pisang ni.
walau masih tak matang. Rasany sb hujan.dan angin kuat.  Pokoknya tak besar sgt agaknya dgn berat buah ni.
Angin kuat jga tak silap 2 hari lepas.
Minggu lepas kan pagi je hujan.
Atas kehendakNya setiap kejadian.

Kita tunggu minggu dpn kalau rajin jadi kerepek pisang kalau tak tunggu kot blh goreng.

pisang nangka.kalau keras ni goreng niis sedapp😁

TAHNIAH BUAT rakyat MALAYSIA.
akhirnya DAPAT jga PM baru yv ke 10

SELAMAT CUTI❤️
isnin kita dpt cuti. happy semua la tu.

kat status nmpak pakat update bila nk dpt pm.bila nak cuti emmm

semoga MALAYSIA ku akan lebih Aman makmur  lepas ni.
DGN kepimpinan baru kita.


POLITIK  i is  no komen apa apa he hee
takut tersalah kata.
Topik hangat .
dimana saja. wassap group family, group jiran tp awal2 dpt warning jgn cerita bab politik. GROUP  kawan2. SEK kita senyappp membisu.
group family bolehlahh nyampuk sikit2 he heee
masing2 ada pilihan sendiri dan ada pendirian.

Anak anak transit pun pandai  adoiii asyik la tanya cikgu pilih apa?
PN, PH, BN, 😅😅 

Rahsiaaa la mana leh bgtau kangg membahayakan.....



Monday, November 21

giveaway sweet december by SYAZNI


assalamualaikum

sejuk hari ni, pg2 hujan membasahi bumi.

Alhamdulillah 
Bermula 7/11/2022 berakhir 30/11/22

 Tak lama.lg dah nk msk december 2022 berakhirnya tahun 2022 kan

Ramai dah join kan ciknur agak lewat sikit. Apapun tetap bg sokongan.

Sangat mudah syarat syaratnya 
cuma letk banner giveaway JE.
dan link ke blog syaz 
sweet kalernya  sesuai dgn nama GIVEAWAY sweet december.

syaznirahim.GA-SweetDecember-SR

Sunday, November 20

lai chi kang


Mood ok ke tu ? he hee 

maklumla semangat nk cuti lg kan tp tak dapat.

kisahh sabtu 19 november hari bersejarah. 

Lepas selesai mengundi kat SMk ciknur Jalan kaki je  blk rumah dan sessi kedua tugas bawa kakak ipar @ ayong pula ke. Sek tempat mengundi nya Sek Keb. 

Alhamdulillah sekejap jga x kena beratur. Warga emas x ramai 

Pastu tu kita keluar cari laukpauk tghari pula. pgnya adik ipar dtg di belinya kuih ,nasi lemak ,roti canai siap.

pakat malas nk masak semua he hee

laichikang buah buah ni penyejukk tekak.

memang bestt la kan kena.

RM5 Besar ni. Puas la minum.


Monday, November 14

happy besdayy Nina


Happy birthdayy TO Nina turn ?? he hee
Nina anak  buah @Anak.sedara  sblh family  husband ciknur. Ank tunggal pd adik bungsu (SIL)
Melangkah lg satu usia.
Ank buah yg sama sama membesar dgn ank2 ciknur. Akrab dari kecik ke besar ,  dah melangkah ke alam pekerjaan . skrg Nina lecturer jurusan bahasa inggeris .
semoga terus berjaya capai cita cita .



Makan makaN family yg berapa kerat je ni.  KAT Naan corner AU5.
SIL belanja.🥰
sini jga biasa org buat majlis wedding .
utk.besday Sil booking awal2 dan deco meja. Ada nyanyian live .




Nasi beriyani ayam pilihan anak2 ciknur. BESDAY girl mkn nasi ,tomyam ,ayam gorwng kunyit.
 Bawah pula menu kakak ipar @Ayong
kuew teau kungfu.
Anak buah yg lain ada ambik menu western jga 
chicken chops. Tak snap gambar pula ciknur.

air tembikai muq nya besar gedabak so blh minum 3 org .






Roti naan cheese pilihan suami , xiknur tumpang jga mkn he hee
sb ciknur ambik menu nasi dan paprik ayam.
Tapi kurang kena pd selera. papriknya lain sikit dan pedas lak tu.





 

  Alhamdulillah bersekang mata jga siapkan tempahan apam coklat cheese 4 box ni❤️🥰 dan apam pisang utk majlis mengaji.  guna acuan seri ayu...