Monday, May 9

Raya ke3 @ Taiping Perak



syukur Alhamdulillah 
malam Raya ke3 dpt Balik.jga ke kampung berkumpul bersama sama . 

 2 Kakak ciknur.dan 3 adik.  Walau tak cukup 8. kakak sulong  kat Pahang dan abg kedua .Serta anak2 buah yg kat Perak . 
Dptlah posink ramai2 kat lake garden ni he hee
kebetulan raya ke4 tu ikut rombongan ank buah bertunang.  Ank.sulong kakak. 
Tak cukup masa nk jln2 rumah sedaramara kat sana pun. hajat tu ada.


Posinkk sakan la sekejap 




 Geng gegirl bergambar.



pemberian ciknur , kek buah kukus je. Deco simple anak beranak.


gubahan buah mangga
dan sirih junjung..yg lain2 tertutup☺



Friday, May 6

hari raya Aidilfitri 2022



Selamat hari raya maaf zahir batin buat semua.
alhamdulillah dpt.meraikan lg Aidilfitri.2022. bersama.keluarga tersayang.
masuk.Tahun ke 7 ciknur sambut raya pertama   di Kuala Lumpur 
suasana kemeriahan tetap dirasai.
walau x berada di kg halaman tercinta.
sibukk raya kali ini takmenang tangan sambut kunjungan saudara mara.
malam.raya ke 4 baru dpt blk kg. Jumpa kakak dan adik2 .dan hari ni baru dpt jenggah blog .




 Pagi2 sekejap dpt la berfoto dgn ank bujang sorang ni
sblm dia msk keja.(part time) Nya tu.


tgari anak2 buah dgn ank2 sblk suami yg duk.Kl, serbu rumah
maklum la.2 thn x jumpa dorang ni.
walau.kl.jga he hee dah besar panjang 


xtvt bersalaman pagi raya❤️

sblm adik2.ciknur dan ank2 buah sblh ciknur serbu rumah sempatlah bergoto kat jlnraya  dpn rumah. Kerwta x lalu lalang byk. Semua balik kg agaknya. jiran2 pun kebykan blk kg masing2.



foto family yg x lengkap berlima.
nextlah tunghu  si abg cuti kita berfoto lengkap pula

selamat hari raya semua



 

Thursday, April 28

Buah letup masak ranum





 

biskut raya tart cadbury


Assalamualaikum

menghitung hari ke semua😁😁
atau tgh siapkan keperluan beraya.
dan.ada yg balik kg awal kan

semoga selamat semuanya ye.

Malam.td sb kena menunggu kek buah kukus 4 jam tu.
 So godek2 buat tart ni. Rasanya bkn mkn raya ,eak lusa habis la ni 
ha haa memang saja testing buat utk.mkn2 shj . Peminat coklat ramai ni.
tak secantik rupa org buat he hee guna acuan yg mana ada kat rumah.


 

Monday, April 25

Tol percuma balik Raya



"Dalam bergembira ada yg berduka"

Syawal yg dinanti kebyakan org 
Tak semua bergembira kan
ada mungkin antaranya sedang melalui hari2 yg menyedihkan.
 
episod yg berbeza....adatlah kita sbgai manusia.
Umpama roda putarannya....

yg Masih ada kg halaman tercintq yg ada kedua ibubapa/sedaramara
mesti tak sabar nk balik kg utk.beraya kan

Khabar gembiranya bila 
keluar berita begini.



alhamdulillah
syukur. Semoga dpt pulang beraya dgn ceria semuanya.
berhati hati di jalan raya.


 

 


Sunday, April 24

23 Ramadhan

assalamualaikum

salam Ramadhan hari ke 23

tinggal seminggu lgi😌 

Minggu akhir .  Semoga Terus diberi kesempatan.

10 hari terakhir dlm mengejar Lalailatul Qadar.

ramadhan kali ini memang ciknur jarang update. Gamabr menu pun  ambik.

Bukan tak masak he hew ada je masak2

mkn kat umah kakak ramai2  baru ni pun x ambik gambar

adusss

ni je ada gambar kuih kocj labu dan muffin pemberian parents taska pd jumaat lepas.


makin buzy kan kebyakan

mcm2 buzy, buat persiapan raya  mungkin

baju2 dah siap ank2 beli online je

depa pilih kaler pepel thn ni.

ikut je lah kan.

Siapkan order kwn punya , settle kek buah dan tart nenas dan mazola.

Legaa. Umah punya bg ank2 daralah nanti buat.

aduhhh legaaa. Kenapa ntahh lemauu sgt kali ni nk buat biskut.

Kadang2 lepas terawih je lena terus. Bangun sahur, pastu keja.



Wednesday, April 20

bubur cha cha


ALLAH TIDAK PERNAH MENJANJIKAN HIDUPMU SELALU MUDAH TAPI ALLAH BERJANJI SETIAP KESULITAN AKAN ALLAH BERI KEMUDAHAN.
SABAR JIKA HARI INI UJIANMU SEMAKIN BERAT PETANDA KEMUDAHAN AKAN SEGERA TIBA. SEPERTI TANAH YG SANGAT KERING TANDA HUJAN AKAN TURUN


ASSALAMUALAIKUM

Salam Ramadhan

 Juadah berbuka puasa yg ciknur suka 😉 aneka bubur tak kisah bubur apa

bubur kacang ,jagung, cha cha ,gandum
, bubur sagu, dan juga perbagai pengat terutama pengat pisang batu dan pengat ubi keledek.
 Membesar dgn juadah begini .
sb arwah mak suka masak ,buat dan arwah pak pun suka mkn, nak.lg bubur jagung feberett .
dan mak pula suka bubur gandum.
Bila Bulan puasa ni lglah teringat ingat.ingat😌
semua kenangan dulu2 huhuuu
segala masakan
lg satu jarang nk jumpa bubur gunting.
tepung dibuat lempeng kemudian gunting. Kuahnya putih .

penah jgalah buat bila teringin dan teringat tu kan. Tp tak bestnya mkn sorang2.☺️

feel tak sama bila menikmati nya

syukur Alhamdulillah  malam Raya ke3 dpt Balik.jga ke kampung berkumpul bersama sama .   2 Kakak ciknur.dan 3 adik.  Walau tak cukup 8. kaka...