Monday, 23 November 2020

muffin pandan


ASSALAMUALAIKUM

Selamat malam semua

sebelum lelapkan mata moh le update dulu he hee


pas ni leh la nak delete gambar lam galery hp kan

bila terrrrrajin sikit ini hasilnya muffin pandan

dan baru belajar buat muffin2 ni cam best pulaok

bukan apa sebbnya godek2 dgn senduk kayu je\

jadi tersukaaa pula

cuma tak jadi muffin montok cam muffin sebenar

next kita try lg ek insyaallah๐Ÿ˜๐Ÿ˜ sampai puashati



 

Sunday, 15 November 2020

Brownies


 

assalamualaikum


Sempena birthday anak taska  Nur Damia baru2 ni sebelum PKPB sempatlah celebrate ringkas beramai-ramai๐Ÿ˜Š ramai tu 10 0rg je tau

ulangtahun yg ke 11 ank comel sis ni yg jaga dia ajar dia seawal usia 3 tahun, sayanggg dia dah macam anak sendiri

sedar tak sedar dah meningkat remaja dia, alahaiii

dah khatam quran masa umur 7 tahun

alhamdulillah anak yg terang hatinya dan mudah diajar

dari usianya 4 tahun   sambut birthday dgn rakan2 sebaya di taska


Taknak kek yg berkrim tahun ni katanya ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒso sis buat brownies dan hiass macam ni

mamanya topup  menu  ayam gorengg  kfc yg jd kegemaran anak2 ni emmm laju je masing2 makan

yg penting nampak kecerian dan kegembiraan di wajahnya๐Ÿ’“๐Ÿ’“


Brownies mcm biasa dah save dlm blog 



Friday, 13 November 2020

Red velvet brownies


 ASSALAMUALAIKUM

lama sudah tak buat brownies nan satu ni

kalau tak da permintaan rasanya tak rajin nak buat ni 

Red velvet Brownies ber cheese di potong slice

resepi dari blog

red velvet SWEET RED CHERRY


 kawan sis yg order ni suka dan sedapp katanya

alhamdulillah




spaghetti bolognese


 ASSALAMUALAIKUM

bertemu lg.....alhamdulillah semoga sehat2 semuanya 

tengah layan anugerah ke tu ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

sis jeling2 juga la kat tv sambil ngadap laptop ni

anak dara sis tu tengah layannn

dah senja2 usia ni kurang minatt dan tak kenal sgt pun artis2 tu

malas tgk sangat๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡


menu feberet anak bujang sorang kat umah sis

bila masing2 ada di rumah, kelas online ni menunya ini la

paling cepat sedia dan mengenyangkan utk dia

alhamdulillah

yg penting stok daging kisar, sos prego  ada

entahlahh anak sorang ni tak serupa anak org lain seleranya

makan buat yg nak sediakan pening 

dia punya ragam aduhhh๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡

kan senang mkn nasi, laukpauk melayu







Tuesday, 10 November 2020

 REALITY KEHIDUPAN


KERANA HARTA PUSAKALAH  ORG YANG BAIK 

BOLEH BERTUKAR MENJADI SEBALIKNYA

KERANA HARTA PUSAKA WATAK SEBENAR SESORANG 

ITU AKAN TERSERLAH

KERANA HARTA PUSAKA SEORANG ANAK BOLEH

 MENJADI DERHAKA PD IBU BAPANYA

KERANA HARTA PUSAKALAH HUBUNGAN ADIKBERADIK

 DAN SAUDARA MARA YG DIBINA SEKIAN LAMA BOLEH

 PUTUS

KERANA HARTA PUSALAH YG BAIK BOLEH BERGADUH

KERANA HARTA PUSAKALAH WARIS BOLEH TERMAKAN 

HARTA ANAK YATIM TANPA SEDAR

KERANA HARTA PUSAKA YG  AMANAH JD KHIANAT

KERANA HARTA PUSAKA ADA YG TERJEBAK DALAM DOSA

๐Ÿ‘‰๐Ÿ‘‰ALLAH MENGUJI KITA

 DENGAN HARTA

 PUSAKA ALLAH MENGUJI IMAN

BERHATI HATI DGN HARTA PUSAKA BERHATI HATI 

MEMBAHAGIKANNYA

 YA ALLAH LINDUNGILAH KAMI YA ALLAH

Friday, 6 November 2020

hujan. sarapan ?

 


salam semua

20 Rabiulawal , hujan masih turun walaupun tidak lebat tp suasana 

sejuk pagi ini, damaiii 

dan rasa bagaikan nak tarik selimut kembali๐Ÿ˜Š

tapi aduhai perut berbunyi bunyi ni minta diisi he he

dalam pada itu senduuu memikirkan menu


nak makan apa? sarapan , makan tengahari?

tapi pg sis sorang mudah asalkan dapat biskut or roti cicah air teh o 

cukup dah sekadar alas perut



yg lain ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ ni yg buat buntu mikir nak masak apa 



Tuesday, 3 November 2020

rose kuning



assalamualaikum semua

selamat tengahari jua

tengah  menjamu selera mungkin agaknya kan

sis siap masak2 dah dan masa utk hadap lappy jap๐Ÿ˜‰

ok gambar yellow roses ,

sis bukanlah peminat tegar bunga bungaan tp sikit2 adalah juga 

tanam he hee yg mana rasa menarik di hati

roses ni sebenarnya sis tolong jagakan setelah tuannya entah kemana menghilang ha haaa

pokok yg hampir2 nak mati

sis belai2  tukar ke pasu yg agak selesa dan pastinya jaga dgn penuh 

kasihsayang, berinya sedikit baja

alhamdulillah kembali segarnya

dan bunga bunganya pun memutik

ikutkan sis lebih tertarik dgn rose pink /merah๐Ÿ’—๐Ÿ’—

tp tiba2 teringatt pula kala suatu ketika masa remaja 

sangat minat dgn kaler kuning๐Ÿ’›๐Ÿ˜ selain kaler merah jambu ni

banyak baju2 kurung dlm lemariku kaler kuning or merah jambu


apapun syukurrr  sebenarnya ada juga penyejut mata sis 

dpt mencium bau wanginya

bahagia sebenarnya, yg tak digambarkan dgn kata2

cewahhhh

tapi betul sungguh tiapkali  duk belai2 bunga2 rasa aman dan gembiraaa  

betul tak peminat2 bunga





 

ASSALAMUALAIKUM Selamat malam semua sebelum lelapkan mata moh le update dulu he hee pas ni leh la nak delete gambar lam galery hp kan bila t...