Wednesday, 20 October 2021

1 dos vaksin, si bungsu mama


  Alhamdulillah
Bertempat di SM Taman Melawati semua anak2 sekolah Smart utk tingkatan 1-3 telah dpt temujanji. 

settle dos pertama utk ank dara bungsu
 3 minggu lg  dos kedua pula.
anak2 SMART dpt  vaksin fpizer
jd geng mama la. 😊

Setelah agak lama x dpt jumpa bff sakan la budak2 ni lepas rindu he hee

kasi can sekejap

apapun semoga semua dlm perlindunganNya.
Aaminn

Sunday, 17 October 2021

pisang nangka 2 tandan


assalamualaikum

happy monday, selamat bekerja dan selamat bercuti buat yg bercuti
semoga ceria2 semuanya ye

alhamdulillah minggu lepas
terima pemberian dari kawan baik en. somi. rezeki berkawan. dgn. org Sabak Bernam he hee
selalu terima sgt dpt pemberian. hasil kebunnya tu. Buah buahan. Buah dragon, buah betik, jagung, segala pisang. 
 ni dpt pisang tanduk dan pisang berangan. pula
puas la makn. gorzng pisang dan pengat. 
pisang berangan baru mula kuning2. 


 

goreng pisang tanduk. memang sedapp
cik. nur suka. yg baru masak. tu masih keras2 sikit. mkn. cicah susu pekat
memanggg mabelessa😁 kena. control

pastu yg ranum. masak. kita buat pengat campur sagu wallahhh memang best sgtt la. okeyyy jom. sambungg makan. he hee


Thursday, 14 October 2021

alhamdulillah


alhamdulillah


syuukur yeahhhh air dah ada

keja baik pulih siap awal katanya


sb mood gumbiraaa ada air so kita upload gambar lama  2015 adik masih kecik time ni

aktiviti balik kampung, tak sah kalau tak ke sungai, ke air lata utk mandi manda

berkelah sambil berendammm la. apalagi

nama sungai ni

lata panggung,  10 minit je dari umah.

air memang sejukkkk giler

berzndam sekejap. dah mengigil

tapi port best mandi pastu makan

berkelah atas batu.

zaman arwah mak pak ada balik ramai2 ktorg berkelah la

bawa nasi laukpauk.













Wednesday, 13 October 2021

Air ohhh Air


 emmmmm😇😇😇😇 tabahlah hati. Mesti ramai. rentas negeri lain ni cari armir

dugaannn. jd penduduk Selangor
masalah air setiap kali melanda. aduhaiiii
4 hari tu ikut jadualnya.
Walau tadah bertong tong, botol. segala. isi. tp. kejap. je ni.

kalau zaman. cik. nur kecik2 dulu tzringat masalah air ni terjadi bila. hujan lebat
kat kg biasa la kan.  Hujan lebat je air dari bukit akan jd warna keruh dan tersumbat. khazanah bukit kayu kayan bagai.  Tunggu org yg uruskan air pegi clearkan baru air ada semula. Tp tak perit sgt sb blkg umah je ada charak besar @ parit. Org perak panggil charak. Charak ni umpama anak. sungai.  Sungai pun byk dan. dkt je umah tok.. charak ni ujungnya mengalir ke sungai jga. 

Pg2 bab paling tak suka bila. kena. bawa pinggan.mangkuk la
ke parit utk dicuci.
Bestnya air parit bersih, biasa kalau ujan lebat air deras dan bersihh
seronokk jga mandi. charak @ parit

  Alhamdulillah Bertempat di SM Taman Melawati semua anak2 sekolah Smart utk tingkatan 1-3 telah dpt temujanji.  settle dos pertama utk ank ...