Sunday, March 27

Wedding anak buah


Alhamdulillah settle majlis sambut menantu abg ciknur smlm

Menu nasi ada 2 , nasi minyak.ayam.masak merah, kari kambing, daging masak hitam ,arca timun,nenas dan nasi putih dgn sambal ulaman, ikan masin, masak lemak.nenas


mee kari terbaikk kakak ipar
memanggg sedappp๐Ÿฅฐ


sepupu sepapat yg agak lama tak jumpa. Tup tup jumpa time kawen dah he hee
Kecik2 dulu kalau jumpa.kat kg , main sama2, kawan gaduhh jga ni.
moment dulu2 kan...


dua pasangan majlis sambut menantu 
dua2 anak buah lelaki ciknur.
Sorang (si Aliff)nikah thn lepas lg tp baru dpt buat majlisnya. 




walau hanya 3 beradik yg ada. Dgn anaK2 buah, cucu2 meriahhh jga.
Ni pun  kumpul bergambar  adoiiii payahh . Jadi la yg ni je dpt tarikk ke dpn pelamin. 
Yg bujang2 buzy mengemas pula. Ada yg tido.kepenatan ๐Ÿ˜…


 ##Rinduuu nk kumpul.mcm.dulu2

adikberadik, yg kat utara,selatan timur barat๐Ÿ˜
 jumpa ank buah dan  cucu cicit arwah tokki dan opah๐Ÿ˜‰yg dah besar2 ni

payahnya skrg nk dpt satukan.semua

bila.masing2 sibuk  dgn komitmen dn keluarga masing2

tiba2 terasa teringatt suasana kemeriahann.bersama.arwah makpak.dgn ank cucunya saat.bergambar mcm.ni.

Thursday, March 24

Giveaway 2022 HAPPY 1ST ANNIVERSARY CCL & HUSBAND

 


ASSALAMUALAIKUM

Masih belum terlewat kan nak memeriahkan GIVEAWAY CCL ni

giveaway-2022-happy-1st-anniversary


syarat2 follow blog dan IG

dan buat entry dan sertakan ucapan

happy anniversary CCL ucapan ringkas ciknur buat CCL dan HUSBAND

SYUKUR ALHAMDULILLAH. 

Tahniah buat CCL DAN HUSBAND

Ciknur Doakan  SEMOGA IKATAN PERKAHWINAN YG DIBINA KEKAL BAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT......MOGA KALIAN BERDUA DIBERIKAN KESABARAN DLM MENGHARUNGI APAJUA DUGAAN YG MENDATANG....JGN CEPAT MELATAH DGN UJIAN YG HADIR UTK MENGUJI HATI MASING MASING. SENTIASA BERDOA PD ALLAH SWT MEMINTA PETUNJUK NYA

INSYAALLAH TERUS BERSAMA SAMA MENGHARUNGI HINGGA KE  HARI  TUA 

AAMINN

Tuesday, March 22

Kek dinosour Ariff Imran turn 4



Ariff Imran turn 4๐Ÿฅฐ
request dia thn ni nk kek tema ada.dinosour.
Mula spiderman .last minit tukar dinosour. Xper la.dik asal happyyy
senyumm ke telinga bila.nmpak.kek.dia.



Happy belated birthdayyy encemm boy.
๐Ÿฅฐ bila.senyumm manis.je.
lewat celebrate sb minggu ni baru dtg taska. Cuti sekolah duduk rumah dgn kakak2
pg2  ikut mood dia.jga kadaangg muncungg xnak.dtg taska.
sb lama sgtt cuti kat rumah bila ibu WFH kan...
adoiiii la

hari ni nampk happy dia x sabar nk mkn kek coklat.



 kek besday ciknur buat kek span coklat mcm biasa resepi yg tak mengecewakan menjadi elok resepi dri kak Azlita Aziz
dan creamnya resepi meringue cream.
kurang gula utk anak2 ni mkn.
kek 2 lapisan.

Kakak.besdayy boy tgh nikmati kek ☺️☺️alhamdulillah sedapp ktnya.
๐Ÿคญ๐Ÿคญ selalunya kalau cream lain dorang tak mkn.


Monday, March 21

Firstday sekolah-moment dulu



Assalamualaikum
minggu buzy ☺️ tgk sstatus wassap smlm semua up gambar anak2 yg mula melangkah ke Tahun 1๐Ÿฅฐ
bila anak2 start sessi persekolahan.

.ank2 sek rendah dah kembali ke sekolah masing2
alhamdulillah.
yg paling buzy ibubapa anak2 tahun 1 la kan. Excited semuanya. 

Teringat jga zaman ank2 dulu he he

hari pertama lagilah . wajib Abadikan kenangan. Dapat anak2 tgk bila besar.
siap Buat album๐Ÿคญ๐Ÿคญ
 
gigih  la mama menunggu dan snap gambar dia.
Tu zaman belum.covid๐Ÿคญ skrg kena ikut SOP xleh dah msk dlm.sekolah kan

nampak tak  tu elok borak2 dgn kwn baru. Ha haa x kisah kat mama pun


alhamdulillah  anak2 ciknur dari abng kakak adik semua x buat masalah firstday sekolah ni. 
Semua semangat nk ke sekolah.



Sarah Nur Izzati
Tahun 1 2012❤️
 SkTk1


Thursday, March 17

Misteri Solat Tahajjud


 assalamualaikum❤️

jomm kita membaca....curi masa sebentar.

£Buku terbitanAl hidayah House

Djamaluddin Ahmad Al Bumi

pentejemah-Faizah Othman

'Keikhlasan menjadi suatu kemestian*

Solat Tahajjud begitu istimewa sehinggadisebutkan dlm Al Quran dan Hadis tentang kelebihannya.

Nabi Muhammad SAW sgt meng kpd anjurkan kpd Umat Islam utk menunaikan solatbin sbgai solat tambahan kpd solat fardu.

Mengapa??

sudahnpasti ada misteri disebaliknya.

Banyak fadilat solat tahajjud ini yg diketahui umum.

Buku ini menghadirkan kpd kita tentang bagaimana hebatnya solat tahajjud sehingga para sahabat Rasulullah tidak penah

meninggalkannya

semoga buku ini akan jdi pencetus  agar kita terus kuat dan jitu bangun malam.

utk menikmati apa yg dinikmati para penghuni Syurga dan kekasih Allah

dan semoga amalan2 kita diterima Allah S W.T.


Monday, March 14

si Yoyen dah besar

Penuh galery hp dah gmbar2  anak2 bulus ,adoiii.mcm2 gaya

Ni antara kesayangan Si yoyen

ank.angkat susuan si makkin he hee

dah besar dia tau , manjaa skrg ni alhamdulillah sehat aktif☺️ notty 

suka memanjat , kalau ketakutan laju lari menyorok bawah katil๐Ÿ˜…

semlm bw vet ,dah settle vaksin kali 2

seblm.ni penah ciknur buat entry kisah yoyen ni yg jumpa dlm lubang kat umah jiran.

๐Ÿ‘‰Si oyen


garang betul.masa jumpa.dia๐Ÿคญ๐Ÿคญ



 

Sunday, March 13

Pameran >Kok Yew Puah Portrait of a Malaysia Artist

Salam.Mondayyy๐Ÿ˜

semoga kita semua semua dlm Rahmat Allah swt hendaknya. Diberikan kesihatan yg baik.

Walau ramai kalangan kita , ahli keluarga yg diuji dgn +positifCovid.
 




Gambar2 aktiviti bulan Oktober 2021 yg lalu . Baru teringat blm buat entry.
 ikut anak2 ni ke pameran Galery Arts.
Kat KL.  rasa blm tamat lg pameran ni.
Masuk percuma je blh lg datang.

nak info   berkaitan blh tgk disini ye




sunday date ,wit 3 ketul ank ciknur ni dan si abang bujang ni la jd driver. Abah tak minat nk jalan2 he hee duk umah jaga anak2 meow.
masa ni free time lg dia..skrg dah x free
ahad pun  buat kerja part time . cari duit belanja.
 
Sementara menanti nk konvo, tgh usha2 kot ada kerja yg sesuai dan andai ada rezeki nk sambung degree katanya.









Friday, March 11

Jom.buat cup kek


layankan aje anak2 transit nk baking cup kek. dari menimbang ,mengayak tepung , mixer dan bakar.
bg peluang merasa pegang sendiri☺️☺️

 





Biar rasa mixer tu lenguh tak tangan he hee




pecah telur  sendiri.,  


bab ni berebut nak.buat semuanya



kasi can juga anak2 playschool.yg 3 dan 4 tahun mencuba tapi part last la letak.adunan yg siap.mix dlm cup kecik ni dan letak rice hiasan






si cilik Naira pun nak.jga  buat ha haa sukaaa la.dia











Ready nak.bake cup kek



taraaaa dah siap.bakar
x sabar nk.mkan.dah ni. 




Hasilnya cupkek.kitaorg he hee


 

Assalamualaikum semua๐Ÿฅฐ utk makluman ciknur adalah agent produk Mamasab bakery.  Mesti penah dengar dan tahu kan. Produk mamasab mcm2 ada. B...