Skip to main content

pisang nangka 2 tandan


assalamualaikum

happy monday, selamat bekerja dan selamat bercuti buat yg bercuti
semoga ceria2 semuanya ye

alhamdulillah minggu lepas
terima pemberian dari kawan baik en. somi. rezeki berkawan. dgn. org Sabak Bernam he hee
selalu terima sgt dpt pemberian. hasil kebunnya tu. Buah buahan. Buah dragon, buah betik, jagung, segala pisang. 
 ni dpt pisang tanduk dan pisang berangan. pula
puas la makn. gorzng pisang dan pengat. 
pisang berangan baru mula kuning2. 


 

goreng pisang tanduk. memang sedapp
cik. nur suka. yg baru masak. tu masih keras2 sikit. mkn. cicah susu pekat
memanggg mabelessa😁 kena. control

pastu yg ranum. masak. kita buat pengat campur sagu wallahhh memang best sgtt la. okeyyy jom. sambungg makan. he hee


Comments

  1. sedapnya, rezeki makanan petang2

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah untung betul tu dapat fresh-fresh. Sedap tu pengat bersago. Salam isnin, moga dimewahkan rezeki lagi Aameen.

    ReplyDelete
  3. SA tengok pisang tanduk goreng tu....aduhai.....sedapnyaaaa.....tapi SA ni jenis x makan pisang yang di buat pengat...x tau la kenapa x suka

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah. Seronok dapat rezeki dari kebun 😊

    ReplyDelete
  5. Ammi kalau pisang goreng suka yg lembik.
    Sedap penat pisang tu kak.. Rindunya lahai kat arwah mama :(

    ReplyDelete
  6. Sedap ni pisang tanduk macam macam boleh dibuat. Saya pun baru buat kerepek pisang :)

    ReplyDelete
  7. Sedap dimakan apatah lg digoreng

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

Popular posts from this blog

apam gula hangus

ASSALAMUALAIKUM SEMUA Alhamdulillah masih diberi peluang bertemu disini pantasnya masa berlalu , tak puas lg bercuti di kampung rasanya mcm nak lma2 lg disana  he hee tapi apakan daya kan ikutkan hati ni nak je lama lamaaan     byk cerita dan bermcm2 juga yg terjadi rasa tangan pun gatal nak menulis ok cerita apam gula hangus dulu lah ye lama tak buat apam ni tiba2 hari tu teringat dan teringin pula maka terjadilah ia di pagi hari mudah sb hanguskan je sikit gula dan kita blend je bhn2 ni pastu   kukus dlm bekas kecik2 gini sedap mkn panas2 gitu resepi disini ye 👉👉 Apam Gula Hangus ok jumpa lagi

jalan2 kuak hill resort lenggong perak

Assalamualaikum penutup tirai 2020 dpt juga berkumpul dgn adik beradik, walau hanya berlima, lg 3 tak join kakak yg sulong (1) di Chini Pahang, abg (ke 2)di Kuala. lumpur dan adik(ke 6) kat Penang.  dikejauhan semuanya alhamdulillah sykur dpt abadikan kenangan di puncak bukit Lenggong Kuak Hill Resort dari kg tak jauh pun ikut jln blkg kuala kangsar dlam 45 minit Lenggung kg halaman. arwah mak.  dan naik puncak ni kena kereta gear tinggi kami. berimpit time ni tumpang hilux adik  ada disediakan jip khas memang tinggi menegak 😅      sgt2 menarik resort ni😍  cantikkk tp masa ni dah full book dpat jalan2 tgk2 je yg suka kesunyian, kedamaian mesti suka disini dikelilingi pohon2 buah buahan spti durian, cempedak dll bila musim ni mesti lg syokk tido sini kan aksyen jew bergambar atas ni ha haa otw balik kami singgah dataran tasik raban , isi perut dah kelaparan masing2   SELAMAT TINGGAL 2020 SELAMAT DATANG 2021

wordless wednesday👉anak anak pak belalang