Skip to main content

alhamdulillah


alhamdulillah


syuukur yeahhhh air dah ada

keja baik pulih siap awal katanya


sb mood gumbiraaa ada air so kita upload gambar lama  2015 adik masih kecik time ni

aktiviti balik kampung, tak sah kalau tak ke sungai, ke air lata utk mandi manda

berkelah sambil berendammm la. apalagi

nama sungai ni

lata panggung,  10 minit je dari umah.

air memang sejukkkk giler

berzndam sekejap. dah mengigil

tapi port best mandi pastu makan

berkelah atas batu.

zaman arwah mak pak ada balik ramai2 ktorg berkelah la

bawa nasi laukpauk.













Comments

  1. Bestnya sungai katner ni.. Indah. Alhamdulillah dah ada air.. Salam Jumaat Cik Nur.

    ReplyDelete
  2. terbayang kesejukan air tu...

    mujur cepat siap kerja baikpulih tu ye..kalau tak pening risau mikir kalau stok tak cukup

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah. Dan wahh seronoknya mandi sungai!

    ReplyDelete
  4. Bestnya dapat mandi jeram...buat BBQ kat situ gak,tambah lagi seronok kan

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah dah ada air dah. Seronoknya kalau balik kampung dapat mandi air sungai. Cantik juga sungai lata panggung ni. pertama kali dengar nama sungai ni.

    ReplyDelete
  6. Tunggu thn dpn la baru nk jln2.. risau kes masih tinggi. Ingat nk ke batu kurau mandi air terjun

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

Popular posts from this blog

apam gula hangus

ASSALAMUALAIKUM SEMUA Alhamdulillah masih diberi peluang bertemu disini pantasnya masa berlalu , tak puas lg bercuti di kampung rasanya mcm nak lma2 lg disana  he hee tapi apakan daya kan ikutkan hati ni nak je lama lamaaan     byk cerita dan bermcm2 juga yg terjadi rasa tangan pun gatal nak menulis ok cerita apam gula hangus dulu lah ye lama tak buat apam ni tiba2 hari tu teringat dan teringin pula maka terjadilah ia di pagi hari mudah sb hanguskan je sikit gula dan kita blend je bhn2 ni pastu   kukus dlm bekas kecik2 gini sedap mkn panas2 gitu resepi disini ye 👉👉 Apam Gula Hangus ok jumpa lagi

jalan2 kuak hill resort lenggong perak

Assalamualaikum penutup tirai 2020 dpt juga berkumpul dgn adik beradik, walau hanya berlima, lg 3 tak join kakak yg sulong (1) di Chini Pahang, abg (ke 2)di Kuala. lumpur dan adik(ke 6) kat Penang.  dikejauhan semuanya alhamdulillah sykur dpt abadikan kenangan di puncak bukit Lenggong Kuak Hill Resort dari kg tak jauh pun ikut jln blkg kuala kangsar dlam 45 minit Lenggung kg halaman. arwah mak.  dan naik puncak ni kena kereta gear tinggi kami. berimpit time ni tumpang hilux adik  ada disediakan jip khas memang tinggi menegak 😅      sgt2 menarik resort ni😍  cantikkk tp masa ni dah full book dpat jalan2 tgk2 je yg suka kesunyian, kedamaian mesti suka disini dikelilingi pohon2 buah buahan spti durian, cempedak dll bila musim ni mesti lg syokk tido sini kan aksyen jew bergambar atas ni ha haa otw balik kami singgah dataran tasik raban , isi perut dah kelaparan masing2   SELAMAT TINGGAL 2020 SELAMAT DATANG 2021

wordless wednesday👉anak anak pak belalang