Monday, January 24

ioi Mall Putrajaya


al kisah 2 minggu yg lalu. 
adik lelaki cik nur sekeluarga dari Penang dtg kl hantar ank nya msk kolej. 
sambil2 tu bw la dia jln2 pusing Kl ni
selesai daftar msk asrama, cari keperluan di Giant, settle semua. 
Bermlm. di rumah adik kat Gombak.  sempat la bawa  pusing ke Klcc  singgah jap bergambar kat 
saloma bridge  pastu  ke Cheras ambik adik lelaki  bungsu yg bujang duk.sana.






isnin tu plan bagai  la  nk bawa jalan2 ke Putrajaya pula. kat sana  byk tempat menarik yg x penah lawat lg
 tapi adohaiii masing2 Dah ptg kol 4 baru gerak, emmm cuaca elok lg sampai2 je Putrajaya menuju ke Masjid Putra  utk solat Asar terus ujan selebat lebatnya.
memang lebattt dan rasanya lamabt reda ni maka  terperangkaplah   ktorg dlm kereta. 
adik ciknur turun jga solat.  ciknur pun basah abiss la seluar sb payungkan dia he hee

last2 ank2 buah bg cadangan sb dkt sejam menunggu, kami gerak ioi mall je. 
dah lapar ujan2. ni lgpun blm solat lg. 
Round2 je ioi yg besar ni 
plan bertukar he hee


jumpa cu mart apalagi ank2 dara ni pakat beratur beli. aiskrim, sosej, megi
lepak. jap. santai2  mkn smbil borak2 cuci mata tgk suasana lampu2 sini. 




otw Balik singgah cari kedai mkn lg. 

konon2 nk cari nasi pulak, ada tomyam ker. Perut org melayu kena. cari nasi jga
 nampak  je tmpat mkn terus benti
☺️ xtau la kat mana. 
x sempat pylak nk snap dah gambar masa mkn, masing2 cari menu  adik order satay willy kajang , nasi paprik, nasi goreng.
kecohh kejap sekzluarga. kami 5 beradik mcm lamaaa x jumpa ha haa



kan esk cuti thaipusam kita sambung esklah. 
Adik kat Gombak pun nk belanja makan  lg, doa selamat sempena duk umah barunya.  
Pg2 terjun kolam mandi ank2 buah yg bwh umur ni. 
Ttghari  dah kena  gerak balik Penang dahhh
esk kan  dah keja ☺️✌️

sekejapp masa ni kan. 
tak. sempat jln2 byk tempat. nextlah jln2 kl. lg. 


7 comments:

  1. tak pernah lg jejak IOI mall ni...
    satay willy tu femes..

    ReplyDelete
  2. lama tak jenjalan kat putrajaya kak... ioi mall putrajaya masa baru2 bukak pernahla datang pastu lama dah tak sampai sana hehehehe

    ReplyDelete
  3. dah lama tak jalan jalan dengan family

    ReplyDelete
  4. Sekali bila dah berkumpul ramai ramai ambil peluang jalan jalan kan. Seronok!

    ReplyDelete
  5. br 2kali smp ke ioi mall putrajaya ni..jrg sgt ke putrajaya

    ReplyDelete
  6. Tak pernah jejak kaki lagi ke ioi mall putrajaya ni.

    ReplyDelete
  7. Wow cantik betul tempat ni ber ootd

    ReplyDelete

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

syukur Alhamdulillah  malam Raya ke3 dpt Balik.jga ke kampung berkumpul bersama sama .   2 Kakak ciknur.dan 3 adik.  Walau tak cukup 8. kaka...