Wednesday, January 19

Be yourself


selamat pgi 😊❤️

semoga Allah merahmati kita semua

**Buat baik kerana Allah
bukan kerana inginkan pujian atau snjungan manusia semata mata

jangan sekali kali. ada niat.... 

contoh ✌️ Bagusnya awakkk☺️
rajinnya awak😊
sakit pun datang kerja ekkk🤗

adohaiiii😁

lebihhh peringatan kata2 buat diri

JADilah Diri sendiri

hakikat or reality 
yg inginkan sanjungan lebih menonjol dan dihargai 

suatu ketikaaa ciknur sendiri penah dan seringkali abaikannnn family semata mata nak jga prestasi diri sendiri depan mata bos dan rakan sekeja
takut dicop tak bagus😔 

sanggup tak cuti
mc tolak. tepi
bila cuti pun masih ingat kerja
sangguppp skip masa yg palingg berharga utk bersama family di kg😔😔🙄
sedihnyaaa

bila renung renunggkan kembali
terasa penyesalan yg tak. berkesudahan

✌️sekadar perkongsian rasa 
yg tersimpan. di lubuk hati
 

11 comments:

  1. Ye... pengalaman mengajar kita....

    Jalan terus!

    ReplyDelete
  2. Terima kasih Cik Nur ingatkan saya juga.

    ReplyDelete
  3. alamak..semalam baru ammi masuk office kejap walapun mc masih on sampai 28. bukan nak sanjungan tapi ammi jadi takleh tidur malam sbb fikir banyak kerja (ni semua gara2 terbukak email)..

    ammi berdua je ngan boss kat office (jadi takde relief yg boleh buat kerja ammi)..mana yg boss boleh buat dia buatlah. mana yg diluar bidang dia, mmg ammilah yg kena buat nanti

    ReplyDelete
  4. saya memang particular ttg masa bekerja. masa kerja saya kerja, weekend mmg family time. saya tak menyesal melepaskan peluang promoted demi masa bersama keluarga

    ReplyDelete
  5. Betul.. Kadang2 tu kena juga buat apa yang perlu untuk diri sendiri, sebab kalau semata2 nak puaskan hati orang sahaja, tapi diri sendiri tak terjaga, susah juga. Moga kita semua sentiasa dalam keberkatan dan lindungan-Nya.

    ReplyDelete
  6. keje smp bila tk abis...dlu2 ms sebelum pandemik...sharp 5 mmg balik...melainkan ada urgent kena stayback..skarang ni isu bila work from home dh mcm menggangu ari cuti or vkend sbb tk kira masa bos bg arahan..mmg stress tp cuba bersabar selagi mampu...kdg2 kesian juga kt ank sbb mamanya bz keje nasibaik ada husband & makmertua yg memahami dan layah kerenah ank..smoga dipermudahkan segala urusan kita smua..aamiin

    ReplyDelete
  7. betul tu, setuju sgt.
    kena hargai msa dgn family. bab kerja tu, klau kita tak ada pon, bleh jln mcm biasa..

    ReplyDelete
  8. Pengalaman mengajar kita. Lepas ni boleh lebihkan masa bersama keluarga pulak Kak Nor :)

    ReplyDelete
  9. dana kerja ikut waktu kak, masuk 7.30, balik 4.30 takde lah nak ot ke apa hahhahaha... masa dengan keluarga lebih penting

    ReplyDelete
  10. Ya betul.. Dulu je cita-cita nak jadi macam Shahrukh Khan.. Haha

    ReplyDelete
  11. kita hidup bukan utk kita saja kan. kena fikir org sekeliling kita gak. all the best to u.

    ReplyDelete

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

syukur Alhamdulillah  malam Raya ke3 dpt Balik.jga ke kampung berkumpul bersama sama .   2 Kakak ciknur.dan 3 adik.  Walau tak cukup 8. kaka...