Skip to main content

tengok wayang....Ajiboy


Selamat berhari minggu semua
axtv agak bosan buat mama tp disukai anak2 hu hu tengok wayang
perubahan usia kot he he dulu agak suker tp cuma skrg rasa mcm buang masa sangat kalu duk perap dlm panggung gelap ni he he
kan best masak2 ke he he

 satu2nya cerita melayu yg ada time ni di Wangsa Walk  Ajiboy...yg lain kebanyakan cerita org putih dlm 18sx. kalu Nemo 3D ok gak tp sayangnya gak ada...
si abang dan kakak pula nak tgk citer org putih citer hantu tp tak sesuai utk si adik la kan..
apapun bolehlah kan layan sekejap...temankan buah hati2 ni

Tengahari ni ujan lagi....wah tarik selimut ni best kan he he

Comments

  1. sini pun hujan lebat..hubby & anak dah tido nyenyak.. kite je ni BW...hehe
    best dapat tgk wayang 1 keluarga...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti lena sejuk2 ni Atie ye,emm anak2 memang sukerlah he he

      Delete
  2. sini mendung tak ujan lg.best ke ajiboy tu kak?anak2 pun ajak tgk wayang gak cuma saya yg tak larat nk jln2 dah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ina, bolehlah kelakar, dan keletah hero kecik yg comel tu mencuit hati

      Delete
  3. Hujan lebat ye Mama Sara.... samalah, di sini sejuk sepanjang hari sampai ke malam...
    Anak2 selalu pujuk kami tengok wayang, tapi belum pernah dilayan.... kesiankan...

    ReplyDelete
  4. semalam nak tengok gak ceritani tapi sbb masa dia tu macam tak sesuai tak jadiler..
    takper nnt der kat astro best...

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…