iklan

Friday, 30 November 2012

cicah nenas + mangga + kuah rojak

 assalamualaikum
salam hari jumaat...semoga diberkati...
sebelum tu nak khabarkan dulu kawan kita Jassnani http://jassnani.blogspot.com/ yg pregy 7 bulan skrg berada di wad 5E hospital Serdang kena admit sb air ketubannya keluar sikit2 so doktor tahan sb nak pantau serta bg injection utk kuatkan jantung babynya. Alhamdulillah tak ada apa2
sebenarnya semlm plan dgn dia nak jumpa kat MAHA Serdang dan akak nk hantar kek coklat karemel sb hari tu tayang dah tgk tu kenalah bg rasa nanti kempunan he hee

Sampai Maha jam 3 lebih jalan2 dulu dlm kol 6 baru call Nani sb 6 ptg habis keja kan tp terkejut jgalah bila Nani bgtau kat wad. Terus akak ke sana melawat. Dengar cerita apa kisahnya.
Kita doakan yg terbaik buat Jasnani ye...semoga tak ada apa2 
ok ye last entry sblm esok cuti-cuti Malaysia. Tak jauh pun Ke Lumut je, Damai Laut utk 3 hari 2 malam, Pastu langsung lajak ke Kampung halaman utk makan buah2 tempatan yg tengah melimpah skrg nak lagi durian rambutan dan manggis..sedapnya kan..nak makan manggis puas2..sapa2 nak makan doyan meh dtg ke kampung akak di Ijok bt Kurau Taiping Perak ye..ikut Grik pun lagi dekat. Makan free  je he he

sb tengah musim buah kita tunjuk buah lah ye he heee tp ini buah nenas dan mangga je 
mangga ni buah dari pokok jiran yg tanam tepi jalan depan umahnya...tp kita jg yg selalu makan he he tumpang sb buahnya pun boleh tahan sentiasa berbuah. So tok mid tu duk suruh jolok je kalu nak makan..
nenas pula memang kesukaan tp sekali sekalalah..bila nampak kat giant tu jual dgn harga singgit satu biji, Manis sebenarnya nenas ni. nak sedap cicah dgn kuah rojak buah ni.emmm memang lajulah

ok ye jumpa lagi

12 comments:

  1. tgk pun dah terliur...
    kuah rojak tu mcm best je...:)

    ReplyDelete
  2. Sedapnya cicah dengan kuah rojak....terliur pulak tgk.

    ReplyDelete
  3. memang sesuai mangga & nenas cicah kuah rojak...
    slrrpp sedap nyer...

    ReplyDelete
  4. mmg suka klu mkn cicah2 camne..perghhh org lalu pun kita x nampak he hehe:)

    ReplyDelete
  5. perghhhh ni bikin org tliur ni kak...sedapnya buah2 tu bile dicicah dgn kuah rojak tu..

    ReplyDelete
  6. Harap Nani okey....
    Kecur terus tengok menu istimewa Mama Sara Nur Kali ini... adeeehhhh!

    ReplyDelete
  7. Wahhhh..taknak cakap bnyk2... Best..best...best....

    ReplyDelete
  8. wah dah start cuti cuti malaysia yer...jemput sggh umah kak zu kat taman jana mulia,kamunting

    ReplyDelete
  9. dah lama tak makan nenas. kat sini mahal.

    ReplyDelete
  10. sedapnyerrrr...nasib siang td dh makan rojak buah ni, kalu tak kempunan mak buyong..
    mrsnik's last blog http://mrsnik.blogspot.com/2012/12/cara-elakkan-sakit-gigi-sakit-urat-dan.html

    ReplyDelete
  11. kecur air liur tgh buah² macam ni.. siap ade pencicah..

    ReplyDelete

kata-kata manis