Wednesday, 24 October 2012

kek pelangi berkrim

ASSALAMUALAIKUM SEMUAAAAAAAAA

Ada yg tengah packing beg nak balik kampung ker? he he
ada jg  yg tak sabar ni kan, tp yg tak balik jangan sedey-sedey ye

kita nak balik kampung hari khamis nanti,uwaaaaa tu pun petang sb masih keja separuh hari tau. Tp get ready semua barang2 siap2 blk umah terus gerak kot he he. Harap2 jalan ok nanti


 sebelum balik beraya inilah entry akhir kita nak pamerkan kek pelangi @ rainbow cake bahasa omputihnya he he
kek berkrim ni terhasil  sb ada 6 biji putih telur  tertinggal. kuning telurnya dah jadi krim kastad utk tart fruit.
jangan membazir kan...seb baik la ada org yg sgt2 genius mereka cipta kek pelangi ni tanpa menggunakan kuning telur kan
sangat2 berterima kasih banyak2lah ,
ok tak kek ni...cantik tak?? he he

nak rasa bolehhh bolehhh masih banyak tu, baru makan sepotong dua je.... dptlah kot bawa balik kg Khamis ni kasi adinda tersayang kat sanun tu. Adinda bungsu kita yg sukerrr sgt kek berkrim ni.


Krimnya kaler kuning terang dan x terang, walaupun awal2 nak letak pink kaler he he biasalah tangan tak berseni jadinya kurang sempurna
tak mcm org lain 

dulu dah letak resepi ye  utk lebih terperinci blh terjah  di blog tokey kek http://juicycafe.blogspot.com/2011/04/kiwi-rainbow-cake.html 
TQ Juicycafe

Sebelum berundur nak ucapkan
 SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA @ HARI RAYA HAJI @ Hari Raya Korban buat semua umat islam

Hayatilah erti sebenar PENGORBANAN

SEMOGA SELAMAT SEMUANYA YE

16 comments:

mala said...

tak cukup 7 pelangi tu hehehe

eid mubarak dari oman

Mak Wardah said...

Salam kenal....lapar rasanya

mama sara nur said...

Mala he he lg 2 hilang
Selamat hari raya aidilahda jg ye

JaSSNaNi said...

assalamualaikum kak...
uwaaaa nangis golek2.. kita tak balik kg.. camne tu.. huhuhu..
tak per... pujuk diri sendiri.. kita jadi org KL kali ni.. hahaha..:P
pandainye akak wat kek pelangi.. bukan senang nak melapis kasi betul2 ni..
lagi2 penuh dengan creamnye.. perghhhh.. sedapnya kak.. tak teringin nak antar kat nani ke? hik hik hik.. kasi luku sebijik kan..

Naz / Nadz COSK said...

Salam aidiladha dari Naz.. Cantik kek..

Marsita yahya said...

Mala, Sara, lagi 2 pleangi tu hujan lindung tak nampak:)

lina_pg said...

cantik menarik la..kemas jer setiap lapisan pelangi tu.Dalam list gak kek pelangi ni.Tp masih tiada kerajinan bab melapis tuh

Chik Mimi said...

cantik ,kemas setiap lapisannya keknya tu ,selamat menyambut hari raya Aidil Adha

rahel said...

Cantek dan kemas kek pelangi ni..bole mkn sepotong..hehe

Qasey Honey said...

cantik dan kemas lapisan kek tu...rasa mcm nk rasa spotong la...tentu sedap ni...

slm aidiladha buat akak sekeluarga..

zila norazila said...

salam aidil adha mama.
rajin buat kek nampak sedap lg :))

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

selamat pulang ke kampong nuri.. berhati dijalan raya...
sempat lg buat kek yg comel tu wt blk kg ye.... mesti seronok adik, mak & pak kan...
selamat hari raya aidiladha buat nuri sekeluarga juga...

Pen Biru said...

amboi kek..berlapis2..sedapnya

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum kak...
selamat balik ke kampung ye.. huhuhu.. >> lambai tangan kat akak <<
patut lah akak selalu balik kg.. rupanya sbb org tua tak sihat..
moga mereka di berikan kesihatan lepas ni ye.. insyaALLAH.. hati2 memandu.. selamat balik dan selamat kembali.. :)

Ucu Faridah said...

sekali pandang mcm buah dorian kuning lah pulak.....
selamat balik kpg...hati2 memandu.....

Amie said...

Selamat menyambut aidil adha... baik2 balik kampung tu!

biskut kacang hijau

assalamualaikum   tqqq AlongRoz kongsi resei BISKUT KACANG PEAS Resepi :  AlongRoz@HomeKreation BAHAN-BAHAN:- ...