Monday, August 15

Blood test & Tose & teh o limau

 



Assalamualaikum semua


alhamdulillah๐Ÿ˜

pg td ciknur ke farmasi buat ujian darah.
patutnya bln lepas lg  tp dah skip he hee
sabo je lah kan. Asyikk tertangguh. 
debar2 jgak td. 

Tapi kan Lepas amalkan  fish oil plus. 1400mg .dan.2 lg vit tambahan yg disyorkan oleh consult farmasi.
Syukurrrlah dpt  result cantik dan bykkk menurun semua.. 
Terutama kolestrol ,  yg jahat dlm darah.
Bln april chek 5.21 ,td  2.9.
kolesterol☑️
glucose ☑️
uric asid☑️
blood pressure☑️

next thn depan pula

pasni kena selang sehari mkn fish oil.

settle je  apalgi cari bekfas hehee lapar ni dari mlm td puasa.

pekena tose dan air teh o limau.
Tose mamak ni sedapp. Garing2.

jomm sambungg keja


11 comments:

  1. Bagus ya minyak ikan untuk turunkan kolesterol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya Na, baguss. Lega akak dah turun. Risau mula 2 dulu sb kalau dah tahap tinggi sgt kena pula bergantung pd ubat klinik

      Delete
  2. Bagus buat check darah ni. Saya akan buat benda ni juga!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena buat Nadia utk pastikan kesihatan kita. nak.lg bila usia ciknur 40+++ ni he hee

      Delete
  3. Oh, baru tau boleh buat blood test di farmasi. Farmasi mana tu ye? Teringin jugak nak buat. Berapa harganya ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa Byk dah farmasi sediakan perkhidmatan blood test ni. Ciknur buat kat health lane setiawangsa. Sblm ni ada jga buat di Farmasi lain. Kat HL.ni harga Rm30 utk.Ahli dan bkn ahli pula.Rm35

      Delete
  4. Wahhh, nak try gak la nanti.. check darah kat farmasi... tak sure mana yg sediakaan perkhidmatan gini.. nanti survey... Fish oil eh.. kena cari gak ni.. ikut saranan farmasi la kan

    ReplyDelete
  5. syukur semuanya ok kak.... pastu dah setel tu baru la selera nak sarapan kan

    ReplyDelete
  6. wahh bagus tu ciknur buat check tapi akak dah routine check darah setiap awal bulan. Bila umur dah banyak ni memang risauuu

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..seriau nak check2 ni tapi bila dapat result cantik, legaaa..hehe...

    ReplyDelete

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

Assalamualaikum semua๐Ÿฅฐ utk makluman ciknur adalah agent produk Mamasab bakery.  Mesti penah dengar dan tahu kan. Produk mamasab mcm2 ada. B...