Saturday, August 13

Apam.beras @ apam.Nasi

 

selamat hari minggu

Semoga semua sehat dan gembira di hari minggu 

skrg hari minggu pg ke mlm memangg full je sepanjang masa.

Tiba tiba Mengimbauu zaman rajin masak,  zaman minat try resepi2 mcm.. pastu update kat fotopages.maklum la.ank2 kecik..masak.dan suh dorang mkn he hee salah satu apam.nasi ni la.

Mxm2 resepi apam.try.. apam.eno, apam mekar, apam soda. Apam nasi.

dlm.blog ni pun byk jg resepi apam

 Salah sayunya disini.

👉✌apam-beras.  ada perubahan2 sikit dari.segi.sukatan.

seriusss skrgggg dah berusia memang malas sgt nk.masak2.. 

sikit2 tu ada.la masak pun makan 

xda kerajjnan nk ambik gambar

.


 Smlm.sb ada kelas, pockluck ciknur.gagah la.buat apam.ni. Menu tambah2 utk kudapan . 
Kebetulan nasi smlm.pun ada lebih.
satu adunan.dpt.1.tupperware kecik. 

Try resepi yg ni. tak berapa menjadi rasanya. Taklah gebu dan lembut. cam padat2 sikit.
Atau sb perap.x cukup lama.kot

Tangann ni pun dah lama.x masak 2 kuih agaknya salah satu sb jga  ha haaa

9 comments:

  1. saya suka apam yang mekar tu, dengan apam polkadot sebab cantik je tengok hehe

    ReplyDelete
  2. Sedap ni. PC suka, biasa kalau nampak memang beli lebih. Sesekali nak buat jugalah.

    ReplyDelete
  3. Teringin nak cuba buat tapi bila resepi melibatkan Yis ni terus KIV dulu.

    ReplyDelete
  4. Saya kalau dapat apam begini, tak pernah cukup sebiji hehehe

    ReplyDelete
  5. ya Allah kak, dana pun entah bila nak rajin macam masa PKP dulu. Semua jenis kuih susah ke senang semua dana cuba buat, tapi sekarang bila dah mula kerja hari minggu pun malas nk buat apa. Kadang beria je beli bahan-bahan tapi tak bergerak pun jadi apa-apa hahahahha

    ReplyDelete
  6. Cantiknya…bentuk love gitu..

    ReplyDelete
  7. Senang rupa2nya buat apam beras ni ye. Tak penah cuba lagi, tapi mmg suka pun apam ni.

    ReplyDelete
  8. sejak dua menjak ni akak dah rajin buat apam dan soon nak buat apam nasi, apam beras dan lain-lain cuma kena tunggu kelapangan je

    ReplyDelete

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

Assalamualaikum semua🥰 utk makluman ciknur adalah agent produk Mamasab bakery.  Mesti penah dengar dan tahu kan. Produk mamasab mcm2 ada. B...