assalamualaikum
selamat tahun Baru Hijrah
1 Muharram 1443
Alhamdulillah
sempena cuti thn baru
mulakan hari dgn Apam. Nasi
jangan membazir😊 nasi lebihan smlm
dpt la.secawan lebih.
1 cawan blend buat apam
yg lebih sikit lg kita gaul2 dgn isi ikan utk anak2 ciktam ni.
Resepi yg telah dikongsi ramai
sblm ni pun penah cik nor buat
kali ni saja tambah perisa pandan dan. buat putih. Mkn cicah dgn kelapa parut. sedappp.
Bg cik nor apam. nasi lebih padat sebenarnya tak. mcm apam beras
Apam. nasi
resepi ikut (buatoranglapo-apam-nasi-lembut-dan-gebu/)
bhn2
nasi 1 cawan. penuh-blender halus dgn. 1 1/2 cawan air(blend campur air sikit jgn skali harung)
gula 3/4 cawan
tepung gandum 1 cawan
tepung beras 1 cawan
yis mauripan. 1 sudu besar
-blend semua hingga betul2 halus
kemudian. kukus
Sedap dengan rasa yis/Eno.
ReplyDeleteResepi mudah . Cara nak buat pun mudah . CCL tak pernah cuba nak buat apam ni .. Bila baca entri ni terus rasa nak cuba buat resepi apam nasi yang comel .
ReplyDeleteSalam Maal Hijrah kak. Sedapnya apam nasi. Buat sendiri boleh makan dengan kelapa parut banyak sikit. Menarik guna warna hijau pandan tu
ReplyDeletemasa pkp tahun lepas ada buat ni.. maklumlah byk masa lapang masa tu.. hehehe
ReplyDeleteSedap ni.. buat minum petang
ReplyDeletesedapnya, teringat arwak tok saya, dia selalu buat apam ni dulu.
ReplyDeleteDah jarang2 makan apam nasi ni
ReplyDelete