Tuesday, May 14

Beraya di Shah Alam


walau dah habis raya, cerita raya blm habis  kann jomm le buat entry he hee
nak clear gambar2 kat phone
moh le update

Beraya di Shah Alam
seminggu sblm habis raya.
sblm ni setiap tahun kwn en suami memang akan buat jamuan khas utk saudara2 mara nya dan jga kawan2.
Memang meriah dn dinanti2 he hee
Anak2 ciknur akan tanya thn ni uncle buat jamuan tak.
menu2 biasaaanya sedap2
terutama feberet kambing bakar.
dan Tuan rumah yg pemurah tak kedekut.

mcm2 menu ada nasi berlauk, desert, pelbagai. 


cuma  Tahun ni takda kambing golek tgh panggang, @Duk golek atas api, tuan rumah tukar pd yg siap potong slice2.

sbnya majlis tak plan, buat last minit ktnya.
khas utk saudara2 terdekat dan jemputan khas he hee rakan2 baik.
sepengajian.


kambing dia memng sedapp, sosnya terbaikkk. ciknur 2 piring mkn ha haaa
tak makan nasi dah. 
makn laksa semangkuk,
kuih2 kek dan buah2 an.
mesti la feberet buah rambutan wajib ada  he hee


lamaa duk menyembng, mkn tambah mkn tambah
sbnya tuan rumah siap meja khas utk kami dlm rumah
selesa mkn santai2
sambil borak2.

kalau beraya sini memng tak dpt jln2 ke lain. Tak leh. nk pegi jemputan lain. 
sehari kena khusus sini je
sbnya time dtg atau  blk nanti comfirm jem ha haaa musim beraya katakan.
sampai Kl. dah ptg.
Driver kepenatan
yg sebelah dan belakang ok je kenyang lenaaa he hee
sedar2 dah nk sampai rumah. 


sblm balik bergambar dulu.
ada rezeki thn dpn dtg lg ye kak ja.
alhamdulillah semoga bertambah murah rezeki.






 

8 comments:

  1. Ada menu kambing bakar tru sedappp..

    ReplyDelete
  2. Maaf ya Puan.. Shah Alam. Bukan Syah Alam

    ReplyDelete
  3. waahhh menu kambing wlu tak golek tetap menjadi pojaannn hati hehehe

    ReplyDelete
  4. Sedapnya kambing grill...feveret tu...betul tu, weekend di bulan Syawal mmg selalu jem..ramai yg buat open house....

    ReplyDelete
  5. seronoknya..bab kambing tu, yum yum

    ReplyDelete
  6. masa kakak ipar ammi kahwinkan anak haritu, 4 ekor kambing golek dia order. tp ammi makan tak sampai sepiring pun.

    ReplyDelete

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

assalamualaikum  Cuaca panas2 ni kan. layan mknan sejuk2 adoii nyaman terasa tekak. Nak mkn buah buahan yg berair mcm tembikai. kannn kalau ...