Assalamualaikum
welcome November😍
lip lap lip lap. dah november emmm bakal mengahiri tahun 2023
Menu kesukaan tp x blh sekalu nanti jadi kembangg mcm apam ha haa
alhamdulillah kenyangg utk breakfast pg td.
Cik nur bancuh kol 4.30 pg dan kol 6 kukus dlm loyang.
Apam. ni mudah tp ada masa tak menjadi jga. Jd keras. Yis ni kadang2 yg lama. dia tak aktif tu sb tak naik.
sabor je bila tak jadi tu, msk tong sampahh.
Resepi Apam
tepung gandum 3 cawan
gula 3/4 cawan
yis @ mauripan 1 sudu besar
air 2 cawan
kacau hingga sebati dan tutup bg naik.
1-2 jam. (ciknur perap 1 jam 1/2)
panaskan air kukusan dan kukus pula 30 minit
ok siapp sejuk baru potong
alahai...mmg kuih peberet LInda nie...apam...tp tulah, mmg x reti buat2 kuih2 nie..xd bakat...
ReplyDeleteFavorite ni Ciknur...dah byk kali dok plan nak buat, tak terbuat juga aduhai...
ReplyDeleteNampak sedap kuih apam ni... dulu-dulu suka makan kuih apam yang ada kuah.. sedap :)
ReplyDeletesedapnya apam kampung mcm ni.. terigin pula nak membuatnya.. senang aje
ReplyDeletedap dap... fav kuih jugak ni sbb senang sgt.. plan nak buat gak next week
ReplyDeleteSedapnyaaaa...kuih fav SA ni kak...dapat plak kelapa tu ha...best betul
ReplyDeletesedap ni...cantik warnanya..
ReplyDeletekuih popular zaman kanak2 dulu. skrg jrg dijual apam kampung camni. kena buat sendiri jika nak rasa....
ReplyDeleteMemang hrs sabar buat kue ini 😄. Sayapun suka apam, tp lebih sering beli kak. Takut tak menjadi 😄
ReplyDeletetak berapa gemar kuih ni
ReplyDeleteLama tk mkn kuih apam ni
ReplyDeletesedapnya apam
ReplyDeleteWoW! Wonderful blog. These are really 3 beneficial road trips. Really love your post. Update more info soon.
ReplyDeleteTel U
Warna pink tu menarik peminat warna pink. Sedapnya makan apam klasik ni panas panas.
ReplyDelete