Asssalamualaikumbila semlm menu nasi lemak merangkap sarapan pg dan tengahri he hee sambal bilis buat lebih dan ptg plan buat pau sambal niasyik lalu lalang kat IG tak boleh jadi rasa nak mkn airtangan sendiri jugawalaupun kuih ni dah berzaman ada ingat zaman sekolah dulu memang suka sgt kuih nibiasa dulu kalau buat kuih pau merangkap skali kuih niini pun merangkap skali dgn donutbila si kecik ni tak makan sambal2 so dia letak gula jadikan donut
PAU SAMBAL @ BURGER MALAYSIAbahan bahan3 cawan tepung gandum1 sudu besar plantasedikit garam1 sudu besar yis*1 sudu besar gula1 sudu besar susu pekat*1/2 cawan air suam*bahan2 bertanda * kita masukkan dlm magkuk dan biarkan ia mengembangbaru masukkan dlm tepung dan planta tduli sebatidah sebati biarkan naik dlm 1/2 jamkemudian baru bulat bulatkan ikut saiz dikehendakibiarkan sekejappanaskan minyak boleh gorenggsiappp
Itu la kak asik lalu kalang je di ig di blog tp sy ni x kompiden nk buat benda2 yg melibatkan yis ni.. buat donut pun br bbrp kali je tu pn masih x perfect
ReplyDeleteDah lama x makan pau malaysia....
ReplyDeletenak cari org jual sambal yg sdeap susah .. nk buat sndri cam mls plak ahaha...
nka kena cari mood dl la camni
Favorite ni, dulu zaman sekolah selalu la beli buat sarapan dalam kelas hahaha. Sekarang susah dah nak jumpaaaa huhuhu. Nak buat sendiri macam malas :')
ReplyDeleteSalam Cik Nor...
ReplyDeleteNi antara kuih yang saya masih fail membuatnya...hihihi
Makan panas-panas lagi sedap..
ReplyDeleteskarang nk senang guna roti mantou..tkyah uli2 wat beger msia ni..lama xmakan
ReplyDeletebila dapat buat sendiri mini burger ni lagi puas makan
ReplyDeleteWahh sedapnya burger Malaysia. tiba tiba kuih ni viral pulak kana. Gebu betul kuihnya.
ReplyDeleteSedapnyaa lama tak makan. Kalau rajin boleh la cuba nanti hehe
ReplyDelete