assalamualaikum
Mari-mari makan karipap seketul dua he he
ooppps tp kalu kat umah ni tak cukup seketul duatp kena berketu-ketul...
mama rajin buat karipap la ni puji sendiri nih sebab anak-anak ketiga-tiganya suker sangat, si abang Is balik sekolah je suh mama gorengkan dia je leh habiskan 5 ketul, kakak dan adik pun sama cuma budak dua ni lain sikit suke karipap yg intinya secoet je he he jadi kalau wat sendiri letak inti sikit je lah jimat kentang tu kan he he
si abah lagilah peminat no satu...seronok kan buat sesuatu yg jadi kesukaan family .
sebab ramai peminat mama wat lebih dan letak kat frezer, senang sikit kan bila nak makan terus leh goreng je. Penah belajar di bagus dgn cheff Fauziah tahun lepas utk wat karipap frezer ni . Tu yang rajin he he
tapi intinya sendiri godek ikut kesedapan selera sendiri dan kena kurangkan pedasnya. Yang pastinya mesti ada isi ayam, kalu lain tak jalan. Cuma yg ni campur dengan keledek berwarna merah tu, lebih sedap rasanya
resepi... rasanya bayk di blog2 ada resepi karipap kan..he he bukan apa segan nak letak resepi kita ni yg tak ikut sukatan.
TERIMA KASIH
mala selalu buat karipap ternganga-nganga je ...
ReplyDelete