Skip to main content

kemeriahan jamuan raya Taska Auza



alhamdulillah...ahad lepas Taska Auza buat jamuan raya , meriah sgttt. dari pagi kami bertukus lumus wat persiapan sampai ke senja baru dpt balik . walaupun minggu yg agak kelam kabut dek masalah bekalan air yg ada kejap tak ada hu huu
Tetamu juga tak putus2 dari jam 12 tengahari. walaupun petang hujan turun dgn lebatnya tp tetamu tetap singgah.
mcm2 menu, satay, nasi impit kuah kacang, lemang, rendang ayam mee kari, laksa, nasi berlauk ,kuihmuih, kek2 ,buah2an dll ada antaranya jg di sponsor oleh parents.memang kenyanggg habisss


antara menu paling larissss sgt ni BBQ (kambing bakar) musroom sup dan garlic bread,sekejap je tau habiss
beratur panjang tetamu. sempat gak rasa sikit he hee


sessi bergambar ramai2 selepas tetamu dah reda he he
Dapat kumpul gini memang best kan...




Comments

  1. Owhhh..patut le meriah masa lalu kat sana..kite singgh gerai seberang beli air kelapa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ker, he hee nape x singgah
      Sury duk area mana?

      Delete
  2. Kira ni Open House penutuplah SN...nampak pun dah meriah...

    ReplyDelete
  3. Meriahnya menu

    Oh kambing tu sangat menggoda

    ReplyDelete
  4. yum...yum...yumm sedapnya kambing golek. Tak sabar tunggu family day opis la cam ni...

    ReplyDelete
  5. cantiknya gambar ala-ala model gitu kak..hehe..

    ReplyDelete
  6. oh...kambing bakor...teman pon sanggup berator!!!!

    ReplyDelete
  7. ambooi bestnyer sambutan.. ajak ramai oranglerkan.. eee baguih betoiler tadikani..
    meamng nampak sangat meriah dan grand sesangat...

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum Kak Sara..wahhh nampak meriah abisssss open taska ni..last week pun saya ada penuhi jemputan open taska anak...memang best dapat jumpa lebih dekat cikgu2 dan ustazah2 yang selama ini bertukus lumus menjaga anak2 kita sepanjang kita keluar bekerja...Tak terbalas jasa mereka....

    ReplyDelete
  9. meriahnya... tiap2 tahun tadika ni buat jamuan raya kan.. bagusss.. pemurah btl owner dia... besar2an lak tu.. siap ada kambing bakar lagi.. tu mmg sedap tu...

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…