Thursday, 30 May 2013

kastad coktail yg yummyy

assalamualaikum ..salam sejahtera

Dahpun penghujung May 2013, lepas ni June dah. emmm cepatnya masa ni kan.Nak puasa tak lama lg.

 sampai hajat nak buat dan makan puding coktail ni minggu lepas , admit hari tu macam2 pula nak makan he hee selera alhamdulillah okeyyy
 isshhh risau jugak ni karang tak berenti makan naik berkilo-kilo la kan.
Pagi, tengahari, makan emmm malam pun makan nasi jgk ni. 
Asben pun bising makan-makan ktanya karang sakit susah he hee

Kisahnya Ahad lepaslah bila abang dan familynya call nak dtg rumah ptg tu, 
Saja melawat,sb masa duk wad hari tu abang kat kg uruskan ayah yg jg kat wad. apalagi terus teringat kalu buat coktail ok gak kan blh makan ramai2. lgpun penyediaan cepat kan. RVC pun masih ada.Desert camni Kalau tak ada org takut pula tak terabis, biasa la benda2 gini.
setin buah2 coktail dah lama beli wat stok.
so apalagi jom layan he hee

makan yg dah disejukkan, bestkan.
akhirnya si kakak pun tersangkut dgn keenakan susu cair ni bersama buah2 he he


PUDING KASTAD BUAH-BUAHAN COKTAIL
sumber resepi : k.sitidelima

Bahan-bahan  kastad

1 cawan tepung kastad
1/2 cawan gula
4 cawan air
mama tambah 1/2cawan susu segar

masak sehingga pekat berkilat
masukkan dlm acuan dlm sejukkan

kuahnya
1 tin susu cair f&n
1 tin air masak

masak mendidih-sejukkan

satu tin buahan coktail-sejukkan

campurkan kesemuanya dan siap emmmm yummy menikmatinya sejuk2 he hee


16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nyum2

fazianbatrisyia said...

lama jugak sy x ulang buat puding ni. Aritu berangan nak buat...rupanya tpg kastard habis tak perasan...kesian coktail tu masih dlm tin lgi...ni tpg dah ada ntah bila pulak nak buat. Time membara2 nak buat bhn tak cukup, dah cukup M pulak...

Tina Othman said...

Sedapnya, lama tak makan

inazamri said...

oh kena beli tepung kastad n susu cair la nnt,lain2 bahan dah ada kt umah.bole la buat nnt

mala said...

dessrt yg simple, senang dan cepat nak buat dan laku!

Gee® said...

waaaa... nak ckit

Marsita yahya said...

nyum2:)

hazila said...

Lagi sedap kalau disejukkan dulu.... Layan tekak yg tengah perit.

mori said said...

emmm maveles ...

Cida de' Nuanza said...

nak skittttt

rahel said...

Time panas panas ni memang sesuai betulla pekena kastad yg nyaman....

Bbwana adienia said...

salam kak..

alahai..kastad koktel tu memang menggoda tekak..sedap plak makan time sejuk2..nyum-nyum..

Norzila Zakaria said...

sejuk sedap ni kak..

Nur-nba said...

Terase sejuk je tekak ni..yummmy..

Mamasya said...

Aslmkum Mamasaranur
kastad cocktail mmg yummy tambah mkn sejuk2....

zila norazila said...

Klu brkmpl ramai2 mmg sesuai hidang cmne..sedap tau..lg2 musim panas..

biskut kacang hijau

assalamualaikum   tqqq AlongRoz kongsi resei BISKUT KACANG PEAS Resepi :  AlongRoz@HomeKreation BAHAN-BAHAN:- ...