Skip to main content

UPSR 2012...GOOD LUCK semua anak2

assalamualaikum.

masuk hari kedua UPSR hari ini...dah selesai BM dan Matematik kertas 1 & 2 ....
buat anak2 tahun enam semoga  Allah permudahkan dan dapat menjawab kertas2 soalan dgn tenang dan baik ye..
Insyaallah semua akan mencapai kejayaan cemerlang diatas berkat usaha kalian selama ini

Buat anak bujangku Saif Al Muqmin,dan rakan2 seperjuangannya di SRAI Taman Keramat serta  anak2 saudara Aina Saffa, Nur dini, Hanny dan Nor Hidayah yg tahun ni sama2 berjuang dlm upsr serta anak2 semua semoga kalian  berjaya dgn cemerlang 5A ye..tinggi harapan setiap ibubapa utk melihat kejayaan anak2 ni
Mama sentiasa mendoakan yg terbaik..good luck & try the best ok



Comments

  1. Betul tu kak... moga2 anak2 UPSR boleh jawab dengan tenang hendaknya ye.. :) kita ni leh tumpang gabra je le... kan..

    ReplyDelete
  2. selamat berjaya tau,
    emak2 jangan stress. nanti anakpun stress..
    pasti anak2 pun melakukan yang terbaik...

    ReplyDelete
  3. Salam kak, ehehe.. teringat zaman2 kita dulu ambik UPSR masa tu belum taubat lagi, belajar main2 bila naik menegah baru belajar betul2 hihihi... Doa dr kejauhan juga buat semua student2 yg mendudukinya buat tahun ni moga mendapat keputusan cemerlang n gemilang insyaAllah aminnnn.. akak berdebar tak kak? :D ank kita yg sulong tahun depan tp sekolah jepun takde periksa2 mcm ni masa menengah jer kot ada :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kan biasa la tu he he debar tgk diorg rilex je

      Delete
  4. Hi Mama Sara Nur, someday these kids might be captains of Industries, or in senior government positions, maybe even a Prime Minister.
    You just stay easy.....they'll be fine.
    Best regards, keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
  5. Semoga berjaya buat Saif Al Muqmin...

    ReplyDelete
  6. semoga berjaYa..byk2 kan doa,insyallah doa ibu tu makbul =)

    ReplyDelete
  7. smoga berjaya beroleh kejayaan yg cemerlang..aminn:)

    ReplyDelete
  8. moga keajaiban akan berlaku...insya allah

    ReplyDelete
  9. Hari ni dah last paper.. tapi kul 4 baru abis kan... moga mereka di sana berjaya menghadapi perjuagan utk hari ni.. aminnnnn

    ReplyDelete
  10. Mudah2an anak-anak kita dapat lalui ujian ini dengan tenang... insya-Allah akan peroleh kecemerlangan!

    ReplyDelete
  11. Good luck buat anak bujang mama sara nur dan anak anak yg lain juga.. Insyaallah, 5A dlm genggaman tu..

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…