Skip to main content

chicken chop & lamb steak sempena besday abah


assalamualaikum

alhamdulillah bersua lg ye. n3 makan2 layan besday en suami yg jatuh pada jumaat 21 september..usia berapa?? he he agak2 berapa ye. Tak kisahlah kan angka je tu yg pasti darling ku tetap dihati he he
sempena besday kita makan2 je...mama memang takde mood nak membaking kek sendiri macam sudah2. sorry ye abah..mama belanja makan steak tp nanti abah bayaor balik ye ha ha
abah pilih lamb steak emmm sedapplah dan anak2 teruna dan dara sorang tu macam biasa chicken chop dan adik funfries lah apalagi.
sebelum makan disini  ke Wangsa Walk cari kek besday,abah tp bila sampai kat sr tu masing2 ada kek pilihan sendiri pulak si adik and mama memang suka coklat indulgent ataupun cheese kakak biasa la carrot cheese seb baik la kek carrt tu habiss he he tp abang ni pula minat sgt ket kek pecan buttercorch.takkan 3 sekali nak kot.kempis la poket kalu beli dua2 ni dahlah whole 85++ hu hu pengsan mama akhirnya buat kata sepakat beli 3 potong indulgent dan 3 buttercorch...baru puashati masing2 dpt makan ikut citarasa sendiri kan..besday boy si abah no komennnnnn he he korang yg nak makan kan abah layan lamb steak dahhh





dah kenyang la tu....layu je mata si adik. makan kat sini best sb pemandangan belakangnya KLCC dari jauh la ye he he
sedapkan adikk kek ni he he
si abang Is kusyuk layan chiken chop dia...tak pandang kiri kanan dah...sedapnya
kakak tiasha layan indulgent kek sb carrot kek habiss ...alim kakak malam ni berbaju kurung dan bertudung sb baru balik dari sekolah agamanya yg adakan solat hajat.

Azeezah Al-Ansar berdekatan SRAI Taman Keramat de kat rumah je ni he he memang pilihan dari dulu lg cuma dulu kalu x salah ownernya lain skrg lain rasa pun ada la sikit lain tp stil sedap
harga chicken chop RM9.50 dan lamb 10.50. nasi goreng cina RM 4.50
air2 buahnya RM 2.50.

kalu suka layan steak bolehlah singgah disini makan2

Comments

  1. Dulu masa duduk kat Menara akak selalu makan kat sini. Sedap dan murah. Sejak pindah lama dah tak kesana. Bila baca N3 ni terasa rindu akan kehidupan kat Keramat dulu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke dulu duk Menara tu,dekat2 sini ye..dulu murah chicken chop 7 hinggit je masa tu ownernya penyanyi kumpulan kan dah lupa namanya he he skrg lain hargapun lain lah ikut perubahan kan

      Delete
  2. Aslmkum mamasaranur.anak2 gitulah kan bila pilih kek....masing2 nak yg disukai...tp yg penting mkn habis licinkan.boleh tahan murah juga harga makanan kat restoren itu.
    happy belated bday buat suami mamarasanur!
    re; samalah anak2 kurang kuih muih manis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm
      tq mamasya, betul tu janji habis he he

      Delete
  3. kalau SR pilihan munna pun chocolate indulgence

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he sb kek ni paling best dgn coklatnya

      Delete
  4. salam mama....oiiit murah weeeh makan2 kat situ...kalau kat somban nih mau berbelas2 hinggit sepinggan western food...ditambah rasenya yg tak shedap...
    hepi birtday to yur hubby...dgn ucapan 'your birthday is not your tua day" ...hihi...gurau yek!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak nik ja..meh la makan2 kat sini nanti blh kita jumpa he he
      tq hi hi betul la tu hari tua kan

      Delete
  5. Salam kakak manis, selamat hari lahir buat suami akak jugak :-)) moga sentiasa bahagia di samping keluarganya yg menyanyanginya insyaAllah! suami akak chinese look lerrr ada darah cina ke kak? chicken chop kita suke tp kamben kita tak makan kdg tu teringin nak makan kamben tp tu lerrr tekak kita cerewet sbb kalau org yg tak pandai sembelih kamben atau masak dagingnya bau kuat sbb tu kita tak berani nk makan ehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm adik manis he he
      tq insyaallah,,,
      arwah mil dan fil akak lg mcm cina dgn mata sepet he he belah atuk nenek diorg memang asal keturunan sana
      kamben akak pun x gemar en suami je suka tp kan disini ok rasaya sedap yg penting bau tu kan...memang tak rasa pu daging kamben he he

      Delete
  6. Assalamualaikum kak nuri..:)

    alhamdullillah.. walaupun beli kek 3 potong je, yang penting tak membazir.. anak2 dan kita sendiri wat pilihan.. kek yang nak makan.. lagi senang.. sbb bukan semua suka kek yg ikut tekak kita kan... :) tapi kek abang tu, mmg nampak sedap.. ehehehehe.. :P

    sedapnya lamb chop.. tapi sejak dua menjak ni, nani tak boleh makan lamb plak.. pembawakan ni gamaknya.. sbb sblm ni ok je.. :) lepas bersalin nak test balik.. kot2 boleh makan lamb.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. sedapnyer lamb chop...fiza suka sgt lamb chop tu...slurppp....kek pun nampak sodap...isk x tahan nengok...=)

    ReplyDelete
  8. Salam Mamasara....
    Wah......nampak sedap2 semua kek tu..dah la sy pantang nampak kek...haissss.....
    Selamat hari jadi utk abangnya....semoga bahagia selalu...

    ReplyDelete
  9. hppy belated besday utk hb akak...

    kelakar dh kak..kek tu ikut pilihan masing2 lak yer..hehe...

    wah nmpk sggh myelerakan la kak..QH nk terjah jugak la restoran tu nti..dekat ngn umh akak yer..cmtu ape kata akak belnja kitaorg lak..hahaha...

    ReplyDelete
  10. Bestnya. seronoknya. baru ni makan kambing grill ermmm masih terasa keenakannya. lepas ni steak plak. aduhai asyik fikir pasal makan je

    ReplyDelete
  11. pilihan yang bijak mama sara nur.. mmm.. lebih kurang jer ngan akak nyer date kann.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…