iklan

Monday, 24 September 2012

chicken chop & lamb steak sempena besday abah


assalamualaikum

alhamdulillah bersua lg ye. n3 makan2 layan besday en suami yg jatuh pada jumaat 21 september..usia berapa?? he he agak2 berapa ye. Tak kisahlah kan angka je tu yg pasti darling ku tetap dihati he he
sempena besday kita makan2 je...mama memang takde mood nak membaking kek sendiri macam sudah2. sorry ye abah..mama belanja makan steak tp nanti abah bayaor balik ye ha ha
abah pilih lamb steak emmm sedapplah dan anak2 teruna dan dara sorang tu macam biasa chicken chop dan adik funfries lah apalagi.
sebelum makan disini  ke Wangsa Walk cari kek besday,abah tp bila sampai kat sr tu masing2 ada kek pilihan sendiri pulak si adik and mama memang suka coklat indulgent ataupun cheese kakak biasa la carrot cheese seb baik la kek carrt tu habiss he he tp abang ni pula minat sgt ket kek pecan buttercorch.takkan 3 sekali nak kot.kempis la poket kalu beli dua2 ni dahlah whole 85++ hu hu pengsan mama akhirnya buat kata sepakat beli 3 potong indulgent dan 3 buttercorch...baru puashati masing2 dpt makan ikut citarasa sendiri kan..besday boy si abah no komennnnnn he he korang yg nak makan kan abah layan lamb steak dahhh





dah kenyang la tu....layu je mata si adik. makan kat sini best sb pemandangan belakangnya KLCC dari jauh la ye he he
sedapkan adikk kek ni he he
si abang Is kusyuk layan chiken chop dia...tak pandang kiri kanan dah...sedapnya
kakak tiasha layan indulgent kek sb carrot kek habiss ...alim kakak malam ni berbaju kurung dan bertudung sb baru balik dari sekolah agamanya yg adakan solat hajat.

Azeezah Al-Ansar berdekatan SRAI Taman Keramat de kat rumah je ni he he memang pilihan dari dulu lg cuma dulu kalu x salah ownernya lain skrg lain rasa pun ada la sikit lain tp stil sedap
harga chicken chop RM9.50 dan lamb 10.50. nasi goreng cina RM 4.50
air2 buahnya RM 2.50.

kalu suka layan steak bolehlah singgah disini makan2

16 comments:

  1. Dulu masa duduk kat Menara akak selalu makan kat sini. Sedap dan murah. Sejak pindah lama dah tak kesana. Bila baca N3 ni terasa rindu akan kehidupan kat Keramat dulu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke dulu duk Menara tu,dekat2 sini ye..dulu murah chicken chop 7 hinggit je masa tu ownernya penyanyi kumpulan kan dah lupa namanya he he skrg lain hargapun lain lah ikut perubahan kan

      Delete
  2. Aslmkum mamasaranur.anak2 gitulah kan bila pilih kek....masing2 nak yg disukai...tp yg penting mkn habis licinkan.boleh tahan murah juga harga makanan kat restoren itu.
    happy belated bday buat suami mamarasanur!
    re; samalah anak2 kurang kuih muih manis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm
      tq mamasya, betul tu janji habis he he

      Delete
  3. kalau SR pilihan munna pun chocolate indulgence

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he sb kek ni paling best dgn coklatnya

      Delete
  4. salam mama....oiiit murah weeeh makan2 kat situ...kalau kat somban nih mau berbelas2 hinggit sepinggan western food...ditambah rasenya yg tak shedap...
    hepi birtday to yur hubby...dgn ucapan 'your birthday is not your tua day" ...hihi...gurau yek!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak nik ja..meh la makan2 kat sini nanti blh kita jumpa he he
      tq hi hi betul la tu hari tua kan

      Delete
  5. Salam kakak manis, selamat hari lahir buat suami akak jugak :-)) moga sentiasa bahagia di samping keluarganya yg menyanyanginya insyaAllah! suami akak chinese look lerrr ada darah cina ke kak? chicken chop kita suke tp kamben kita tak makan kdg tu teringin nak makan kamben tp tu lerrr tekak kita cerewet sbb kalau org yg tak pandai sembelih kamben atau masak dagingnya bau kuat sbb tu kita tak berani nk makan ehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm adik manis he he
      tq insyaallah,,,
      arwah mil dan fil akak lg mcm cina dgn mata sepet he he belah atuk nenek diorg memang asal keturunan sana
      kamben akak pun x gemar en suami je suka tp kan disini ok rasaya sedap yg penting bau tu kan...memang tak rasa pu daging kamben he he

      Delete
  6. Assalamualaikum kak nuri..:)

    alhamdullillah.. walaupun beli kek 3 potong je, yang penting tak membazir.. anak2 dan kita sendiri wat pilihan.. kek yang nak makan.. lagi senang.. sbb bukan semua suka kek yg ikut tekak kita kan... :) tapi kek abang tu, mmg nampak sedap.. ehehehehe.. :P

    sedapnya lamb chop.. tapi sejak dua menjak ni, nani tak boleh makan lamb plak.. pembawakan ni gamaknya.. sbb sblm ni ok je.. :) lepas bersalin nak test balik.. kot2 boleh makan lamb.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. sedapnyer lamb chop...fiza suka sgt lamb chop tu...slurppp....kek pun nampak sodap...isk x tahan nengok...=)

    ReplyDelete
  8. Salam Mamasara....
    Wah......nampak sedap2 semua kek tu..dah la sy pantang nampak kek...haissss.....
    Selamat hari jadi utk abangnya....semoga bahagia selalu...

    ReplyDelete
  9. hppy belated besday utk hb akak...

    kelakar dh kak..kek tu ikut pilihan masing2 lak yer..hehe...

    wah nmpk sggh myelerakan la kak..QH nk terjah jugak la restoran tu nti..dekat ngn umh akak yer..cmtu ape kata akak belnja kitaorg lak..hahaha...

    ReplyDelete
  10. Bestnya. seronoknya. baru ni makan kambing grill ermmm masih terasa keenakannya. lepas ni steak plak. aduhai asyik fikir pasal makan je

    ReplyDelete
  11. pilihan yang bijak mama sara nur.. mmm.. lebih kurang jer ngan akak nyer date kann.. :)

    ReplyDelete

kata-kata manis