selamat ptg❤️
penangan Bila cabut gigi dan kena mkn mknan lembut2 serta sejuk
he hee maka terhasil lah puding jagung ni.
taklah sebenarnya godek2 ni pg sblm pegi klinik smlm sbnya konon2 nk mkn waktu Ptg. Cuti2 ni kan budak tak ramai
Mkn ramai2 dgn kwn sekeja
kalu sorang2 xda la rajin nak buat n
kacau2 dlm kuali msk acuan pastu masuk peti ais.
Resepi puding jagung
1 tin jagung ayam brand
1 cawan gula + 3 sudu besar @ secukup rasa manis
1 cawan tepung kastad
1 kotak sntan saji
3 cawan air
sedikit garam
kacau semua hingga tepung sebati kemudian baru buka api dan kacau hingga pekat, supaya ianya tak berbiji biji dn kacau sehingga meletup letup baru ok boleh letak dlm loyang @acuan
Sy simpan resepi ni utk bulan puasa nanti Ciknur ye :)
ReplyDeleteuii sedapnya
ReplyDeletesedap dan mudah.. yumm yumm yumm semoga gigi cepat sihat..
ReplyDeleteMakan sejuk2 ni sedapnya...
ReplyDeleteammi suka puding jagung ni...tapi anak-anak sorang pun tak suka. nak buat pun jadi malas
ReplyDeletemmg fav puding jagung tp slalu buat jenis yg lembik2 kena mkn ngan sudu sbb anakdara tk suka jenis yg pejal dipotong
ReplyDeletepuding ni teringat puasa, ishh makan sejuk-sejuk heaven
ReplyDeleteTengok gambar puding jagung Cik Nor, teringat puding jagung arwah mak saya selalu buat dulu. Peh... lama betul tak makan. Sedap!
ReplyDeletelama tak buat kak oi
ReplyDeletesedap ni..makan plak sejuk2..emmm...
ReplyDelete