Thursday, February 22

puding makan sejuk




assalamualaikum
selamat ptg❤️


 penangan Bila cabut gigi dan kena mkn mknan lembut2 serta sejuk

he hee maka terhasil lah puding jagung ni.
taklah sebenarnya  godek2 ni  pg sblm pegi klinik smlm sbnya konon2 nk mkn waktu Ptg. Cuti2 ni kan budak tak ramai

Mkn ramai2 dgn kwn sekeja 
kalu sorang2 xda la rajin nak buat n

kacau2 dlm kuali msk acuan pastu masuk peti ais.

Resepi puding jagung

1 tin jagung  ayam brand
1 cawan gula + 3 sudu besar @ secukup rasa manis
1 cawan tepung kastad
1 kotak sntan saji
3 cawan air
sedikit garam

kacau semua hingga tepung sebati  kemudian baru buka api dan kacau hingga pekat, supaya ianya tak berbiji biji dn  kacau sehingga meletup letup baru ok boleh letak dlm loyang @acuan



10 comments:

  1. Sy simpan resepi ni utk bulan puasa nanti Ciknur ye :)

    ReplyDelete
  2. sedap dan mudah.. yumm yumm yumm semoga gigi cepat sihat..

    ReplyDelete
  3. ammi suka puding jagung ni...tapi anak-anak sorang pun tak suka. nak buat pun jadi malas

    ReplyDelete
  4. mmg fav puding jagung tp slalu buat jenis yg lembik2 kena mkn ngan sudu sbb anakdara tk suka jenis yg pejal dipotong

    ReplyDelete
  5. puding ni teringat puasa, ishh makan sejuk-sejuk heaven

    ReplyDelete
  6. Tengok gambar puding jagung Cik Nor, teringat puding jagung arwah mak saya selalu buat dulu. Peh... lama betul tak makan. Sedap!

    ReplyDelete
  7. sedap ni..makan plak sejuk2..emmm...

    ReplyDelete

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

 Assalamualaikum salam. syawal.  sedar tak sedar dah hampir penghujung april ni makin lama pula.x update blog jalan2 tgk blog pun tidakk maa...