Tuesday, May 9

Singgah di Pantai Teluk cempedak



 salam semua. ♥️masih mood beraya kan selagi tak habis syawal.

sambung kisah beraya di Pantai timur, Kuantan Pahang.

kami kesini selesa majlis di. rumah kakak. Petang sudah so xleh lama2.

Pantai teluk cempedak tmpt banyakkk kenngan manis dgn arwah ayah mak. Memang wajib kesini bila dtg Ke Chini pahang.

Ciknur last dtg sini sblm PKP, raya haji 2019.

✌️✌️✌️  Pantai Teluk Cempedak

kakak2 dn adik bungsuu lamaaa ktnya tak dtg. tu beriya iya nk jga ke TC. layannkan je. Kakak no 3 ni masa bujang dulu memang penah keja kat Kuantan sekejap. tu dia cerita kisah2 dulu tp skrg dah jauh beza suasananya kan

Memangg jauh beza la era 2020 sudah dri dulu2 dah mcm2 ada kemudahn. Pantai nya makin  cantik, dan semua adalah. penting port mkn2 , yg digemari anak2 muda skrg. Md, Pizza Hut, Kfc, dan mcm2 lg

Org pun ramaii, penuhh. 



Air berombak kuat,  anginn, nmpak da bendera merah tu. zon bahaya tp kan pelik org kita ni walau dah warningg masih ada yg berani mndi laut. ishhhh tak takut ke gamaknya


kita lepk kejap ambik angin dan anak2 dara nk ootd tepi pantai😉





otw blk pakat lapar ha haa cari tmpt mkn. tak tau nama tmpt @ kedai ni. tp ok la yg penting ada toilet dan surau. kakak ciknur siap mndi tukar baju.
perjalanan blk lancar je alhamdulillah. jemm sikit je dekat nk smpai, biasa la situ kan. tmpt jem, karak.

sampai rumah target jam 12, okk betul pun he hee selamat mendarat masing2 penat.

esok ahad ada jemputm kenduri kawen kat AMpang pula.
kita bw kakak2 ku ini jalan2 Key El
he hee

5 comments:

  1. cantik pantainya, dah lama tak ke sana kak

    ReplyDelete
  2. Pernah ke sini entah tahun bila, dah terlalu lama. Memang nampak berbeza sekarang ni.

    ReplyDelete
  3. Rasanya kali terakhir pergi Teluk Cempedak tahun 2010. Teringin hendak pergi.

    ReplyDelete
  4. Indahnya Teluk Cempedak, berootd sambil mengimbau kenangan bersama arwah bunda, di KL jadi tour guide pula ye hehe :)

    ReplyDelete
  5. Bersih pantainya.
    Nampak halus pasirnya.

    ReplyDelete

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

assalamualaikum salam.jumaat♥️ musim durian  sudah tiba. skrg sana sini bau semerbak. kiri kanan dpn belakang jiran2 bau durian. hari2 longo...