Saturday, October 15

spaggety oglio tomyam di hari minggu


 morning❤️ slmt berhari minggu

alhamdulillah.
hidangan.breakfast pg ni😁 panaskan oglio smlm je. 
Smlm ciknur masak.sebenarnya sb sil dtg. Celeb besday dia. ank buah bwa kek dan nasi arab. So tambah2 menu kita goreng la oglio ni.
si kakak la.beriya nk mkn he hee
 Dpt la kumpul sekejap sb si abg pun abis keja jam 6 jd  kol.7 dah ada rumah.
kakak pula saturday memang offday.

Ahad dah masing2 xda. 
mama dan abh.je la layan anak2 bulus ni.
si adik dgn kwn2 ke taman.

Oglio ni ada cerita sebenarnya he he secara tak sengaja tersalah msk kiub tomyam.
tu jadinya oglio tomyam . Tp sedapp je 
ktnya.

Resepi simple.

sepeket spaggety direbus dan tos

Tumis 4 ulas bawang putih dgn sesikit minyak zaitun

mskkan udang dlm 10 ekor
 *udang cuma potong sikit muncung dan ekor.
Kemudian sedikit air dan 2 perencah  kuib ayam dan 1  kiub daging @  tomyam
msk hirisan cili kering 

mskkan spaggety gaul rata.

tabur cili flake * ikut nk pedas mcmna dan secukup rasa.

gaul sebati dan kalau suka msk.tomato ceri dan cili benggala hijau supaya nampak cantik🥰

ok.siappp blh hidangg.

6 comments:

  1. Woww spageti olio fav kita ni... Tp x pernah try yg ada pwrisa tomyum

    ReplyDelete
  2. sekarang dah kerap juga masak spageti kat rumah sebab anak anak suka. tapi belum pernah lagi masak oglio tomyam ni,,hehehe

    ReplyDelete
  3. Memang ada menu oglio tomyam. Saya suka tomyam.

    ReplyDelete

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

sabtu 12 hb oktober gantung periuk kita sb ada jemputan kenduri kawen drpd kawan sekolah en suami  Wedding anknya, dkt je Ampang Sabtu si ka...