Sunday, October 2

Ict Syah Alam Waterpark

last minit plan sampai kesini.  Asalnya nk ke CH tp cancel sb adik.ciknur ada kerja pula. Sb si kakak dan sepupunya k long dah ambik cuti so kita jalan2 la jga.

ICT syah Alam Kali ke 4.dtg sini.  Dulu masa  ank2 sek rendah🤭  bw dorang mandi manda.  last   thn 2018  mandi manda . Masuk snow walk dan mlm main segala permainan . Tgk lampu2 .

Art muzium jga ada kat sini, 

👉ct-syah-alam. 2013

Tapi smlm bestt sb Rilex je .x berebut he hee org tak ramai. berbanding dulu semua kena beratur . Lepas pkp.kan mesti byk yg kena repair. 2 tahun tutup operasi.

Nak msk snow walk  tp rasa tak.berbaloi pula . Harga 45  .Tak mcm dulu ,kecik tempat yg dibuka.

Masa kat kaunter tiket dia bgtau awal2.

maybe dia.xnk kita rasa rugi.




Tempat anak2 kecil bermain. Gelongsor.


paling xtrem.sinilah. tp.yg muda mudaa suka ni. ciknur surender he hee

masih teringat masa naik dulu .

seram la berpusing pusing.



menu2 yg ada. Tak byk,  byk.sold out. menyedihkannn. Emmm dah la x bg bw mknan. 

nasi lemak Rm7 dan  nasi ayam 13


Selepas mandi manda round kat aras ni.

Aktiviti.permainan ptg ke malam. So dpt..masuk.sini.je 

 House of horror @ Rumah hantu. 

Mula.msk.terkejut.sikit la.tp tak seram pun.

Sb xda org ,.Dah keluar msk blik.  Siap K long buat video. 3 kali round he hee

Harga Rm15.


Malam baru akan nampak cantik sini


Kedai  makan.jga x byk.pilihan.

kita bedal.je la yg ni. nasi kukus kuning.dan rendang daging.

Anak2 dara tu nk.mkn kfc.



 

12 comments:

  1. Syoknya main air! Saya tak ingat bila kali terakhir saya ke sana. Bab makanan banyak tak ada tu memang menyedihkan. Patutnya bila dah larang kita bawa food luar, pihak mereka kenalah sediakan makanan yang cukup dan banyak pilihan untuk pengunjung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah kan betul tu. Nk bw x blh nak beli pula alahaii menunya. Dah mandi mesti lapar kan

      Delete
  2. Dah lama tak jalan2 ke sini.

    ReplyDelete
  3. wah..seronoksnya..mandi manda. lepas mandi sure lapar punya kan

    ReplyDelete
  4. Kak Sue tak pernah masuk sini, dulu pernah jalan kat depan-depan tu ja. Rasa belum siap lagi semua nie..

    ReplyDelete
  5. Belum pernah ke sini.
    Tak patut pulak ya, tak bagi bawa makanan tapi pilihan makanan kurang. Lepas buat itu ini mestilah lapar.

    ReplyDelete
  6. Kan bagus kalau boleh bawa makanan sendiri..

    ReplyDelete
  7. Pernah ke ICT beberapa kali tapi tak pernah ke Waterpark.

    ReplyDelete
  8. belum pernah datang kat sini untuk riadah. dulu pergi 11 tahun lepas waktu malam tengok lampu2 je

    ReplyDelete
  9. seronok tu mandi manda..xpernh smp lagi

    ReplyDelete
  10. Budak- budak seronok la ni kan kak..uiii yg kain putih gantung2 tu kalau malam sure seram

    ReplyDelete
  11. tak pernah smpai ke sini..nampak macam best jugak...cuma harga makanan tu boleh tahan mahai..hehe

    ReplyDelete

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

  Alhamdulillah bersekang mata jga siapkan tempahan apam coklat cheese 4 box ni❤️🥰 dan apam pisang utk majlis mengaji.  guna acuan seri ayu...