Monday, June 27

makan Durian kg Sauk


Alhamdulillah.

Rezeki thn ni dpt mkn durian kg. he hee tp bkn kampung sendiri tp kg org.
hilangg la kempunan.

rezeki org belanja.
sabtu ahad,isnin konvoi ke Lenggong Perak. 
Pg2 jam 8 dari Kl.  Dgn kereta Kawan husban, & wifenya pun ada. Singgah Rawang ambik Ucu.
dpt info dari yg lain kata jemm melekat so ktorg benti mkn2 dulu kat rnr Rawang pastu ikut jln lama, keluar kubu Baru.
adoii pun jemm jga rupanya ada exciden trailer terbalik.
Redha je lah. patut sampai awal program.last2 jam 3 lebih sampai ke Lengggng. Kumpul di Masjid sana.
alhamdulillah dpt ziarah. Blk homestay kat Kg Chuar berehat. Esknya akan sambung ziarah.

Next ciknur cerita Ziarah2 kami ke Makam2  tersohor di Perak.



Malam.tu kawan husban order durian
sebakul ada dlm 13 biji kot.
Masing2 bkn hantu durian so ala kadar je mkn masing2.
 ada yg hantu durian kena kontrol mkn pula hehe maklum la faktor usia.

nak jdkan cerita  Salah sorang wife kawan husban ni memangg  tak mkn durian he heee adoii la bau pun dia x suka.


  harga?? emmm mahal kalau ikutkan.

sb dari cerita kwn2 kat kg @ ijok @ bt kurau . Sekilo 2 hinggit je.pun adooo
dia beli 50 hinggit pun satu bonet kereta penuhhh.

mcm2 harga ada sekilo Rm4, rm 5, 8, 10 
ikut pilihan.

dah melambak lambak durian sana. Tp kebun  ayah ciknur x menjadi. Adaa beberapa pokok berbuah tp terpaksa pajak. tak dpt cam thn2 sudah ktorg panjat bukit cari durian. Huhjuu

13 comments:

  1. Saya pun bukan hantu durian. Makan lepas rasa teringin.
    Hehe murah ya ada tempat jual sekilo RM2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat kg2 masih murah dan puashati beli dgn tuan pokok . Kalau beli borong byk dpt harga murah

      Delete
  2. sedapnya.. sini x musim lg.. hanya mampu tgk di skrin komputer je lah kak

    ReplyDelete
  3. waduh nampak ketebalan isi nya tuh kak oi

    ReplyDelete
  4. Bestnya.. balik kpg makan durian...murah tu kalau bwh rm10..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebetulan blk ikut rombongan. Kann murah harga disana

      Delete
  5. favourite fruit. Dan nampaknya tahun ni banyak durian..

    ReplyDelete
  6. Saya kalau durian yang sedap, makan banyak. Kalau kureng, makan sikit. Memilih…haha
    Durian ciknur pegang tu nampak sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan he hee yg ciknur pegang sedapp ooo. Melekatt Kecik je buahnya sebiji memang ciknur habiskan sorang2 . ada kot 4 ulas

      Delete
  7. husben saya mmg favourite dia durian ni..klu dpt dia ngadap,riso..saya kena kontrol..kalau ikut dia, sekali hadap je...

    ReplyDelete
  8. Tak sabarnya nak makan durian. Naniey tunggu settle minum air gula baru nak cari durian. Pregnant hari tu pun tengok je sebab gdm. Tak berani nak makan.

    ReplyDelete

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

Dah sarapan? Dah sarapan? kadang2 pening mikir nk makan apa pg2 ni kan. Selalu skip tapi sebenarnya x elok rupanya. Nasi lemak, roti canai a...