iklan

Saturday, 14 January 2012

nasi goreng telur


selamat pagi semua...dan selamat bersantai bersama keluarga tercinta mesti dah siap sarapan semua kan...

Hari ni citer pasal nasi goreng... yg selalunya org wat sebagai sarapan ye tak...tp cuma skrg bila2 masa pun boleh menikmatinya. Itu zaman dulu-dulu le mak-mak , tok-tok kita lazimnya pagi le baru le makan goreng nasi  ,nasi lebihan semalam he he nasi sejuk kata tok daripada dibuang baiklah goreng wat sarapan. tetiba teringat dan rindu akan suasana di kampung dulu2 pulak...rindu akan nasi goreng arwah tok, kalau tak nasi goreng , tempek@ lempeng tepung ataupun pisang cicah gula. Yelah waktu cuti sekolah ktorg memang suka sgt tido umah tok. Seronokkkkk bukan main maklumlah umah arwah ni dekat ngan sungai he he syokkkk seharian berendam di sg ...
yg special sekali nasi goreng arwah tok...simple je ...tapi kena dengan ikan kedera masin isshhhhh sedapnye hai tak terkata. Airtangan org tua tu yg buatkan rasanya tak sama ngan nasi goreng lain. Seingatku cuma tumis bawang merah dan letak telur dan garam. Simple kan...
apapun AL FATIHAH buat arwah tok dan tok yah semoga rohnya dicucuri rahmat Amin..





okey nasi goreng diatas ni nasi goreng telur....nasi goreng kakak & Sarah. Feberet budak dua org ni...balik sekolah pun leh request nasi goreng gini. Senang sikit keja mama kan. Kadang2 abah n mama pun tumpang sekaki wat dinner terus just tambah cili padi, tomato letak sos cili he he dah siap he he
nak sedap lagi wat telur dadar...ni wajib feberet si abah.


wokey setakat ini bercerita....jap g nak makan tengahari pulak.


jumpa lagi...TERIMA KASIH



8 comments:

  1. berseleranya tengok nasigoreng telur! memang ringkas dan mudah untuk menyediakannya tapi sedap....:)

    ReplyDelete
  2. tq k.Amie..
    tu la budak2 ni seboleh-bolehnya nak sedap tapi kosong...letak sayur sikit mulalah di kais semua ketepi hu hu

    ReplyDelete
  3. comel betul anak dara tu. hehe

    saya suke jugak buat nasi gini. anak2 suke maakan. cantik presentation tu. hehe

    ReplyDelete
  4. salam kenal yer.. tima kasih sbb sggah blog... dah follow jgk...

    nasi goreng nih mmg peberet anak2 jgk... hari2 goreng nasik pon xpe... tp syaratnya kene ader telur mata sebijik sorg... hehehe....

    ReplyDelete
  5. Aslmkum Nuri.betul tu nasi goreng org tua2 wpun letak bawang merah dg letak telur dan garampun sedap. di rumah mmg selalu sarapan nasi goreng...kena heavy breakfast atau mrk bawa bekal sbb anak2 pukul 4 ptg baru sampai rumah.

    ReplyDelete
  6. tq Izah..
    he he presentation utk mama ni ...

    ReplyDelete
  7. WSLM Mamasya..
    ye kan breakfast kena heavy sikit sb masa kat sekolah panjang, kesian nanti budak2 kan..

    ReplyDelete
  8. salam...lg simple nasi goreng tu lg anak2 suker ...bdk2 mana pun suker yg simple2 mcm nie...tq follow blog tie... tie dtg follow kat sini gak n link sekali daaa

    ReplyDelete

kata-kata manis