iklan

Wednesday, 19 March 2014

agar-agar lapis pelangi





assalamualaikum

bersua lagi, alhamdulillah syukur kerana masih ada kesempatan.
minggu akhir sebelum bermula cuti penggal persekolahan minggu depan. Cuti seminggu kan. Rancangan cuti ??? emmm
apalagi balik kampung la kan.




satu lagi resepi yg agak lama dlm list.
dari sehari ke sehari nak try dan akhirnya malam semalam dgn gagahnya  terhasil juga.
agar-agar lapis pelangi. cantik warna warni



resepi hasil renung2 di blog linapgl tp kita wat setengah je utk cubaan pertama ni. walaupun 1/2 tp cukup banyak .
jom layan gambar dulu

10 comments:

  1. cantiknya. sy penah buat agar ni masa zaman belum berblog. sampai skrg tak cuba lagi. teruk kan. kali pertama tgk masa wedding anak pak long di Singapore. terus mintak resepi drp cousin.

    ReplyDelete
  2. assalam...
    Cantik di pandang....sedap dan nyaman di tekak...nk buat tu menguji kesabaran..bila dah siap..alangkah puas hati...
    Cantik dan kemas hasil puding lapis nuri ni

    ReplyDelete
  3. cantik dan berseri-seri bagaikan pelangi tapi nak menyudahkannya boleh hilang kesabaran..he..he

    ReplyDelete
  4. rajinnya akak melapis. cantik sangat colornya

    ReplyDelete
  5. salam..

    wah cantiknya agar2 pelangi tu..sayang pula nak makan..

    ReplyDelete
  6. berkilat2 lagi agar2 ni akak tak pernah buat sebeno nya hehee time panas2 mmg sedap ni makan

    ReplyDelete
  7. cantiknyer puding lapis pelangi, kaler full gitu..saya ada juga simpan resipi puding lapis pelangi..tapi tulah mood nak membuatnyer tak kunjung tiba lagi..now tengok posting dari dari mama sara ni terguda pulak nak mencuba..hehe

    salam perkenalan dari saya..singgah n follow sekali #278..keep in touch yer :)

    ReplyDelete
  8. sunguh pelangi... warna werni...

    ReplyDelete
  9. sapa2 yg buat agar2 pelangi, memang seorang rajin & sabar, cntik sngt........

    ReplyDelete
  10. Cantiknya

    Lama teringin nak buat tp ingat nak selapis2 yg tak rajin tu

    ReplyDelete

kata-kata manis