Skip to main content

chicken chops ayam madu


 assalamualaikum

alhamdulillah....
esok genaplah seminggu .. terima kasih tak terhingga pada teman2 yg sampaikan al Fatihah dan salam takziah.

dgn banjir yg melanda pantai timur...hanya doa mampu dipanjatkan pada mereka2 yg ditimpa musibah. 
info2 di wassap group kawan2
mcm2 ditunjukkan.
ya Allah...meruntun hati dan jiwa
memahami apa yg dirasai kerana suatu ketika dulu penah jg terjadi
masa zaman kanak2  kat kg selalu jg air naik melimpah ke rumah ke separuh dinding... masa tu boleh bayangkan kalutnya nak selamatkan barang2 di bawah pastu air yg keruh lumpur takkala nak bersihkan ...penatnya
masa tu jg lipan, ular kala jengking berkeliaran lah.
memang lazimlah kan,,,,masih terbayang sebenarnya


 
 masih lg dalam mood cuti kan... cuti2 sekolah ni
macam2 agenda semestinya
tp kadang2 perancangan tak menjadi jg. kena redha sbgai hambaNya ,sb kita merancang Dia tentukan

dari sehari ke sehari nak menaip wat entry tp separuh jalan terhenti he hee malas + rajin
tak ada idea jg apa yg nak ditulis. Menu ada jg tp tu lah simpan dulu. 

Td beli barang2 dapur, balik terus goreng ayam chicken chops segera ni he hee utk anak bujang sorang tu dan anak dara kedua ni
yg makin menjadi-jadinya susahnya nak makan.
isshhh pening dah kepala ni nak fikir makanan nya.

bolehlah ni buat sementara dia layan bila betul2 laparnya
senang jg keja just goreng dan bancuh kuahnya



Comments

  1. anak akak susah makan...anak sy cam kena suruh2 berenti makan...

    ReplyDelete
  2. Kdang2 pening gak kan fikir nak masak apa tiap2 hari...kadang tu diorang lapar tengah malam...tu yang kena ada stok frozen ni...

    ReplyDelete
  3. Menyediakan chicken chop tu kira sangat hebat tau Mama Sara Nur! Tapi betullah... kadang2 tak tau nak masak apa...

    ReplyDelete
  4. sedapnya kak..telan2 air liur ni tengok..hihi..

    ReplyDelete
  5. sara kengkdg pening juga kan melayan kerenah anak2 yg kurang suka nk mkn.tapi selalunya klu ayam goreng gerenti laku

    ReplyDelete
  6. kuah black pepper dah tersedia dlm packing tu sekali ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak, kuahnya bancuh sup Campbell dgn sos black paper je

      Delete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…