iklan

Friday, 13 December 2013

agar-agar merah+ agar2 susu

assalamualaikum

dah hampir setengah bulan disember kan, lip lap je masa berlalu
skrg tgk semua sibuk mencari keperluan sekolah
pulak . emmm pening gak ni
si kakak comfirm la kena beli uniform baru , baju, kasut dan beg he hee nak masuk sekolah menengah dah pun.
adik melangkah ke tahun satu emmm bj sekolah betul2  tp yg lecehnya budak ni kecik , susah nak cari saiz badannya tu. dah try 2 semua gedobos belaka huwaaa
minggu ni misi mencari uniform adiklah pula
si abang seb baik takyah semua baju2 nya masih baru, thn sudah punya ada sepasang blm pakai. sbnya cuma 2 hari dalam seminggu
Pakai baju sekolah, 2 hari lg baju sukan dan jumaat pula baju melayu
emmmm jimat sikit thn ni, yg pasti kasut dan beg je kena beli. Kasut hancuss he hee



oklah jom layan agar2 merah ni pula ye.
idea tercetus masa tgk agar-agar pandan rintik di blog syapex he hee menarik syapex punya gabungan hijau dan gula merah. projek  masa kat kampung ye. Dah biasa  selalu buat agar2 merah kegemaran ayahanda ni bila ada kat kg. 
alang2 tu terus wat sekali sikit letak susu dan jadilah gini hasilnya
biasa je rasanya agar2 kan, cuma nampak lain sikit je 
resepi tgk disini ye ummizzkitchen
tqqqq ummi


AGAR-AGAR RINTIK PANDAN

4 comments:

  1. Bulan puasa tahun lepas saya teringin nak makan agar-agar sirap yang simple je tu kan...sedih tak jadi... cantik agar2 yang awak buat ni :)

    ReplyDelete
  2. Kami pun belum beli apa-apa keperluan sekolah anak-anak... nanti last minute baru kelam kabut nak pi cari ha ha haha... lawa merah menyala agar2 tu Mama Sara Nur...

    ReplyDelete
  3. sedapnya.... yg simple camni selalunya lebih sedap sebab tak muak makan berbanding puding yg banyak bahan....

    ReplyDelete

kata-kata manis