Skip to main content

water world ICT Syah Alam

ASSALAMUALAIKUM

 sessi menyejukkan badan, bersama anak2 dan ank2 SIL
kat water world ICT Shah Alam

 suker seharian main air sepuasnya sampai dah nk tutup baru pakat naik heeehe
 Kalau kumpul budak2 ni memang kecoh....mcm2 peragai
 anak dara sorang ni tak ada geng yg sebaya umur he heee so bila kakak2 abang2 main tempat tinggi kenalah main sorang2 je
layan diri, mama tukang snap dari jauh




Lepas tu sessi makan2 he hee lapo masing2. singgah makan dulu
adik dgn pilihannya nasi lemak ayam goreng dan air epal

Comments

  1. Seronoknya.....anak2 mmng suka main air....

    ReplyDelete
  2. salam kak..

    bestnya main air kan..teruja tengok..lagipun pagi tadi ada nampak water world ICT Shah Alam ni dalam tv3 dalam rancangan Sarapan..pengacaranya main air di sana..memang seronok tengok.

    ReplyDelete
  3. hepi je main air anak2 ye mamasara..syok berendam panas gini kan..

    ReplyDelete
  4. Blm lagi ke sana..gi masa xda water w tu dulu..mesti meriah kan..budak2 mmg sukasuki..

    ReplyDelete
  5. ajernya seronok..budak2 kalo dpt air..hehehe..kali ni cuti takde bwk main air..depa main air kolah kt kampung aje..muahahaha

    ReplyDelete
  6. Sukanya main air... nampak bersih je airnya... wooo dah penat main air perut mesti lapar!

    ReplyDelete
  7. tak penah gi sini lagi.. tak mainker yang permainan cam trompettu...
    syiioookkk anak2 main airkan.. kita lak yang tak laratkan...

    ReplyDelete
  8. wow...mmg seronok bawa anak2 mandi kolam kan ;)

    ReplyDelete
  9. xtvt ni mmg anak2lah yg paling seronok kan..

    ReplyDelete
  10. Xtvt yg paling best...mandi manda.....nampak tempatpun menarik...puas main air.

    ReplyDelete
  11. Wahhh.. tak pernah pergi ICT lagi. Best juga swimming pool dia yer.. Kena pergi juga satu hari nanti ni..

    ReplyDelete
  12. nice pic.tak penah gi mandi kt icity tu lg

    ReplyDelete
  13. Lama dah tk pi Taman tema...
    Nasi ayam tu habis ke adik sorang2

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…