Skip to main content

selamat hari lahir to me & anniversary to mak ayah


Hari nii 12 june, tarihk bersejarah buat mak dan ayah saat2 sah bergelar suamiisteri .....hidup berumahtangga .Hari  ini genap 52 tahun sudah
dan tarihk ini jg turut jadi bersejarah sb ianya jg tarihk kelahiran aku puteri ke 5  mereka heheee dpt la  kongsi kek sama2 kan
masa mak kawin umurnya baru 15 tahun dan ayah pula 21 tahun
eeiii muda sangat kan.
Perkahwinan yg di atur oleh org tua (atok) mereka.
jodoh org dulu2 ,memang di atur
alhamdulillah  kekal ke anak cucu2 dan cicit2.
anak2 lapan org, cucu 23 dan cicit pula kini lapan org

mak seorang yg sangat2 sabar, dan pak pula seorg yg sgt2 garang
mungkin itu sb berkekalan....Aminn





Comments

  1. Happy besday buat mama saranur... hehehe.. semuga di berikan kesihatan yang baik selalu dan bahagia disamping keluarga... dan juga happy anniversary to your parents....

    ReplyDelete
  2. happy birthday... Nampak kat facebook lupa lak nak wish..
    kiranya 2 in 1 lerkan... senang nak ingatkan... akak tak taupun tarikh perkahwinan mak ngan bapak akak...

    ReplyDelete
  3. Hepi besday...semoga panjang umur, murah rezeki n bahagia selalu hendaknya..

    ReplyDelete
  4. Selamat hari lahir & anniversary mak & pak akak. Best la sama tarikh. Karektor tu lebih kurang sama parents sy...mak penyabar, lembut, penyayang...bapak sy garang tegas & penyayang. bil adik beradik sama la kita. cucu mak sy 26, cicit lom ada. Untungnya akak masih ada mak ayah....selamat berbakti kepada keduanya.

    ReplyDelete
  5. Selamat ulang tahun untuk semuanya... moga sentiasa ceria. Oooo... samalah tu... bonda saya sangat2 penyabar.... ayahanda saya sangat2 garang!

    ReplyDelete
  6. Selamat ulangtahun tuk mamasara n makayah nya.semoga berbahagia selalu n ceria.

    ReplyDelete
  7. SELAMAT HARI LAHIR BUAT AKAK DAN HAPPY ANNIVERSARY BUAT PARENTS AKAK....

    ReplyDelete
  8. Sanah helwah Sara dan selamat ulang tahun perkahwian buat mak ayah sarah... semoga di kurniakan kerahmatan untuk semua. Aminnn

    ReplyDelete
  9. selamat hari lahir utk tuan blog dan hepi anniversary buat ibubapa nya ye.semoga kekal hingga ke syurga

    ReplyDelete
  10. Selamat hari lahir dan sentiasa berada dibwh rahmat Allah selalu...

    ReplyDelete
  11. Selamat menyambut ulangtahun kelahiran dan selamat menyambut ulangtahun perkahwinan buat kedua ibubapa. Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  12. Selamat hari lahir utk saranur dan selamat ulangtahun perkahwinan utk mak dan ayah....

    ReplyDelete
  13. selamat ulang tahun untuk mak&ayah Sara...juga selamat hari lahir untuk Sara moga berbahagia selalu....

    ReplyDelete
  14. happy bthday utk mama ..dan hppy anvsry utk ayah dan bonda..moga sentisa bahagia..aminn

    ReplyDelete
  15. selamat hari lahir untuk nuri dan selamat ulangtahun perkahwinan buat ibu dan ayah nuri...

    ReplyDelete
  16. happy bday buat mamasaranur. moga sentiasa dilindungi Allah dg kesejahteraan dan kebahgiaan.
    juga slmt ulangtahun buat ibu & ayah...moga sihat sejahtera bersama anak cucu tersayang.

    ReplyDelete
  17. happy birthday..semoga bahagia selamanya..slamat ulang tahun perkahwenan juga buat ibuayah MSN

    ReplyDelete
  18. Happy belated birthday mama sara nur.. Semoga terus sihat sejahtera dan dipanjangkan usia ye.. Wahhh...mudanya mak mamasaranur kahwin.. Umur 15 tahun...

    ReplyDelete
  19. Selamat hari lahir Mama Sara Nur....semoga sentiasa sihat dan bahagia disamping keluarga terchinta....

    ReplyDelete
  20. salam nurin...rindu kt awak tau...
    seronokkan tengok mak ayah sambut anniversary masih lagi kuat kebahagian mereka n didepan mata kita...

    happy belated bithday nurin..

    ReplyDelete
  21. Hepy Bezday dan hepy Anniversary untuk Sara dan parent...moga beroleh keberkatan hendaknya!

    ReplyDelete
  22. selamat hari lahir semoga bahagia hingga hujung nyawa!

    ReplyDelete
  23. epy befday utk Mama Sara Nur & epy anniversary utk mak ayah...bestnya dpt kongsi tarikh yg sama ^^

    ReplyDelete
  24. Selamat Hari Lahir buat Kakak..& selamat menyambut ulang tahun perkhawinan buat mak ayah.. best nya sambut tarikh yg sama:)

    ReplyDelete
  25. Salam mamasaranur....HAPPY BIRTHDAY & HAPPY ANNIVERSARY tuk kedua ibubapa yer.Semoga sentiasa sihat & terus berbahgia melayari rumahtangga.Aamiin

    ReplyDelete
  26. hppy blated bday..akak nuri!!..bestnya bole potong kek dabel!

    ReplyDelete
  27. happy birthday utk gegirl yg dah beranak pinak..hehe...dan selamat menyambut ulangtahun perkahwinan utk kedua ibu dan ayah mama.

    ReplyDelete
  28. Happy birtday kak..semoga diberkati Allah..sory lmbat sampai sini...

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…