iklan

Sunday, 24 February 2013

mandi sungai burmese pool



assalamualaikum semua
selamat berhari mingguuuuuu

ada yg bersantai-santai tu kan. bestnya. Kadang2 hari ahadlah yg paling ditunggu hari utk bersantai kat rumah bersama family. Boleh jg main masak2 kan.
ok mood santai kita wat entry saat dan ketika balik ke kg lepas. Maka sempatlah kita bersantai di tempat sejuk gini. Sungai ni bukan dekat kgku tp kat rumah kakak d Taiping nun. Berhampiran bukit Larut dan Taman Tasik Taiping. Burmese pool namanya.
ktorg awal  dlm 10 pagi gitu, lepas antar pak ke pusat dialisis. Dlam masa nk tunggu pak habis tu jam 3 ptg so terus menghala kesini. Tak plan pun ,dekat sgt dgn umah kakak Taman Sentosa.
 Dulu ada dtg masa tu rombongan ke Bukit Larut he he ingat2 lupalah lama sudah kan. tp sejak kakak berpindah duk sini dptlah peluang kali kedua dtg mandi manda. Tak mandi pun cuma si abang dan adik je berendam mama abah dan kakak tgk2 je pastu rendam kaki..
mula2 sampai ada beberapa kerat je org pastu, berduyun2 org ramai, maklumlah cuti raya cina kan. Masing2 dtg berfamily bawa bekalan . Syok tgk diorg berkelah. Kitaorg makan kopok dgn air tin je he he pastu dah sejuk gigil2 di adik dan abang ni terus ke rumah kakak makan tengahari. Alhamdulillah ada rezeki kebetulan rabu kakak off he he 
ok sure pasni balik Tepeng akak singgah sini mandi manda dan kata en asben plan dulu bawa bekal makanan baru bestt he hee

6 comments:

  1. best nya tengok air sungai tu... sejuk nyaman...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejuk sgt mori, sekejap dah mengigil hihikk

      Delete
  2. kak zu pernah dtg sekali saja..pastu smpai skrg tak jejak dah kaki kat situ..

    ReplyDelete
  3. best mandi air sejukk..segarrr ^__^

    ReplyDelete
  4. bestnya....dapat mandi sungai.....cantik dan jernih airnya ye.....

    ReplyDelete
  5. Amboi, canggih nama tempat mandi kat tepeng ni, burmese pool lagi. Kenapa nama cenggitu? Org burma ke selalu pergi sini? Hihi.

    Biasa yang tak plan ni lebih seronok. Bila dah plan nanti mesti ada2 je hal.

    ReplyDelete

kata-kata manis