Skip to main content

majlis kawen @anak sepupu

Assalamualaikum. 

pg semua. pg2 ni free sikit bolehlahhh menulis. jap. he jez 

hari sabtu 20hb  majlis kawen ank kakak sepupu di Taman Medan Pj. 

alhamdulillah setelah sekian lama tak jumpa kan. Cik nur hadirkan diri. 

😁 dpt jgalah jumpa sepupu2 dan ank2 sedara sebelah arwah mak. lama. tak jumpa.ni. last ada yg jumpa. masa raya 2019 kot. Tak ramai pun dtg terutama yg jauh2 tu, yg tinggal dkt kl @ Selangor je hadir. emmm generasi berikutnya @anak2 memang tak kenal. dah sepupu2, dua pupu ni. Kalau jumpa pun rasanya tak kenal. .. makinn jauhhh dan makin hilangg sedaraa. 

kalau masa cik nur kecik2 arwah mak/pak memang  rajin bw ziarah  sedaramara @ sepupu2 pak/mak.  Sb arwah pak org Kuala. kangsar @ lubuk merbau.  Arwah mak pula asal Lenggong. Ingat2 lupa pd rumah2 sedaramara ni. tp. kadangg tzringatt jga  eehh rinduunya, . nk ziarah menziarah mcm. dulu2 tu. Bila yg tua tiada yg muda semakin. menjauhh la. huhuu

kenai ke ehh awak 

kalau arwah masih ada raya je konvoi ziarah menziarah. 

sampai generasi Ank2  cucu  @ ank2 cik nur sendiri pun emm rasanya. tak kenal @ sedara belah opah tokki😒😒

sedihh kan. kadang  bercerita jga kat dorng . Dah besar2 ni kan ntah2 ada yg sama. tmpt belajar pun tp tak kenal

masa ank bungsu perempuan kakak sepupu kawen. thn 2019 pun cik nur kat kg so x dptlah hadir. yg ni kenduri last dah ank bungsu yg lelaki memang wajib hadir.  Bebel. teruk dia kalau x dtg. 

kalau arwah mak/ pak. ada pun memang akan dorang dtg.  maklumlah  ank2 arwah maklong ni paling rapat dgn arwah mak dari kecik2 lg. 

arwah mak cik nur ank bungsu, umur jauh beza dgn kakak abngnya.  sb tu anak2 sedaranya mcm adik2 mak pula

 rapat dari kecik. Teman. sepermainan. walau pangkat maksu dan ank buah. 😊

Cik nur pula sebaya dgn  ank2 kakak/abang sepupu. ha haa kadang org pun compiusss panggil maklang, makcik tapi sebaya... 

penah org tanya pasal. apa eh ko panggil makcik. 😁 

ehh mesti la. kitorg pangkat ank dan mak sedara sebaya he heee


menurut kakak sepupu kenduri last minit menjadi,  ala kadar je menu pun simple  nasi ujan panas, arca timun dan ayam. merah serta daging masak hitam

jemputan. tetamu pun mana. yg teringat

kena ikut sop.. majlis jiran2 dekat setaman hanya singgah ambik nasi yg siap bungkus. dan mkn. kuih2 muih. 

sedara mara shj yg dibenarkan duduk. di meja makan. 

ciknur disuruh dtg jam 2 ptg. tp sja lmbtkan sampai. sana dah jam. 4.ptg.

yg tinggal. hanya  kakak sepupu @mak.pengantin 

dan ank sepupu je lah. 

dptlah borak2 bercerita kejap😁 2 jam

majlis yg simple,.lupa pula. nk snap.gambar kat pelamin hhuu

pengantin pun. simple. sgt.. 

swettt berkebaya dan baju melayu kaler meron. 



 

Comments

  1. selamat pengantin baru...lama tk pi kenduri...last pegi kenduri sebelum pkp mac 2020

    ReplyDelete
  2. lebih baik simple dan berkah..baharulah perkahwinan boleh kekal bahagia sampai bila-bila

    ReplyDelete
  3. bila dapat jumpa ni dapatlah mengeratkan silaturrahim, dana pun kadang dengan sepupu yang beza banyak umur yang dah ada anak cucu kadang tak kenal sangat... sebab tu kalau raya mak memang suruh keluar layan sedara mara, kenal-kenal kalau tak terlanggar tepi jalan tak kenal... kata abah dana

    ReplyDelete
  4. Oh saya belum pergi mana-mana majlis kahwin ketika ini. Lama tidak singgah Taman Medan. Ada Uwan saudara di sana. Samalah sebaya umur Uwan saudara dengan umur emak.

    ReplyDelete
  5. jangan kata sedara jauh..
    ammi ada sepupu yang tinggal cuma disebelah taman rumah arwah mama je yg ammi tak kenal. sebabnya memang dorang tak pernah muncul bila kita berkumpul, kenduri bagai. masalah apa dalam family ntahlah..tapi kalau kenduri cuma adik lelaki arwah mama je yg muncul sorang, jadi memang tak kenal langsung muka anak-anaknya

    ReplyDelete
  6. Saya singgah baca je, tak pe kannn

    ReplyDelete
  7. Sedap nasi kenduri. Perlu jejak kasih juga dengan sepupu, yang kenal eloklah cuba pergi juga. berSOP, pandai pegi masa reda sempat berborak...

    ReplyDelete
  8. Selamat pengantin baru buat pengantin...seronok sesekali jumpa kan

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

Popular posts from this blog

apam gula hangus

ASSALAMUALAIKUM SEMUA Alhamdulillah masih diberi peluang bertemu disini pantasnya masa berlalu , tak puas lg bercuti di kampung rasanya mcm nak lma2 lg disana  he hee tapi apakan daya kan ikutkan hati ni nak je lama lamaaan     byk cerita dan bermcm2 juga yg terjadi rasa tangan pun gatal nak menulis ok cerita apam gula hangus dulu lah ye lama tak buat apam ni tiba2 hari tu teringat dan teringin pula maka terjadilah ia di pagi hari mudah sb hanguskan je sikit gula dan kita blend je bhn2 ni pastu   kukus dlm bekas kecik2 gini sedap mkn panas2 gitu resepi disini ye 👉👉 Apam Gula Hangus ok jumpa lagi

jalan2 kuak hill resort lenggong perak

Assalamualaikum penutup tirai 2020 dpt juga berkumpul dgn adik beradik, walau hanya berlima, lg 3 tak join kakak yg sulong (1) di Chini Pahang, abg (ke 2)di Kuala. lumpur dan adik(ke 6) kat Penang.  dikejauhan semuanya alhamdulillah sykur dpt abadikan kenangan di puncak bukit Lenggong Kuak Hill Resort dari kg tak jauh pun ikut jln blkg kuala kangsar dlam 45 minit Lenggung kg halaman. arwah mak.  dan naik puncak ni kena kereta gear tinggi kami. berimpit time ni tumpang hilux adik  ada disediakan jip khas memang tinggi menegak 😅      sgt2 menarik resort ni😍  cantikkk tp masa ni dah full book dpat jalan2 tgk2 je yg suka kesunyian, kedamaian mesti suka disini dikelilingi pohon2 buah buahan spti durian, cempedak dll bila musim ni mesti lg syokk tido sini kan aksyen jew bergambar atas ni ha haa otw balik kami singgah dataran tasik raban , isi perut dah kelaparan masing2   SELAMAT TINGGAL 2020 SELAMAT DATANG 2021

wordless wednesday👉anak anak pak belalang