assalamualaikum
selamat berhari minggu♥️
kisah semalam. cik. nur baking lg kek chiffon. vanila he hee
Alhamdulillah menjadi pulak kali ni
sukaa si kakak. mkan sambil jawab exam ha ha
layannkan. aje. Mlm. dah abis kek. nya😂
cik. nur save resepi disini utk rujukan
sekarang kalau nk rzsepi byk ada di youtube kan
siap. step. by srmtep
mudahh utk yg nk mencuba
ikut je cara2 yg mereka. kongsikan. tu
insyaallah menjadi
cik nur ambik. resepi dari KAK AZLITA MASAM. MANIS
Kek. chiffon vanila
6 biji telur gradz A-asingkan putih dan kuning elok2
120 gm gula. kastor
60 ml air
60 ml minyak. jagung
100 gm tepung kek
esen. vanila
cara cranya
1. telur kuning whisk dulu hancur
2. mskkan. gula. 60 gm
3 adunkan. dgn air
4 masukkan. minyak serta esen
5 sebatikan. hingga buble2 nmpak. sekata
6 ketzpikan. sebentar
7. telur putih pula. pukul. kembang
8 masukkan. gula. kastor sikit2
9 hingga jadi meringeu
@ kental. bila terbalikkan pun. ianya tak. jatuh
10. masukkan. sikit2 dlm. adunan telur td
11 sebatikan. dgn. spatula
12 mskkan dlm. loyang kek chiffon ni
13 bakar 60 minit
Sedapnya, malam dah abis. Puas hati kan bila buat jadi disukai ramai pula Alhamdulillah, thanks for the recipe.
ReplyDeleteNampak gebu. Memang banyak makan dan cepat habis.
ReplyDeleteaduh..sedap nya..nampak gebu gebas gitu
ReplyDeletenampak best dan gebu
ReplyDeletesaya belum ada peralatan untuk mencuba
ReplyDeletemacih untuk resepinya kak, nanti boleh cuba
ReplyDeletesedap ni. makan pun makan boleh tak sedar dah habis.
ReplyDeletesedapnya .
ReplyDeleteSedapnyaa
ReplyDeleteWah tukar baju blog ya
waaaa... umah dah bertukar baru rupanya... hehehehe.. cik nur dan baking mmg x boleh dipisahkan... hihihi
ReplyDeleteHantar sini sikit.... heheh
ReplyDeleteKek Chiffon ni tak pernah muak makan. Lawan dengan kopi panas memang layan.
ReplyDelete