Skip to main content

RINDUUNYA



assalamualaikum...

salam rinduuuuu  teramat sangat
kembali disini. alhamdulillah 
semoga masih ada yg mengingati dgn empunya blog ini ya
pantasnya masa beredar...tanpa sedar banyak benda telah ditinggalkan di belakang.
 hampir penghjung febuari 2015 sudah
dari sehari kesehari meronta-ronta jari ingin menaip coretan  disini
seringkali tergendala,terganggu dan akhirnya tertangguh begitu saja huhuuu. dlm hati masih mengharap agar tak dilupakan 
cerita pun dah basi ni.
bermula  dgn cuti sekolah, pulang ke kampung macam2 agenda yg tak dijangka. Dugaan kehidupan dimuka bumi pinjaman ini
 peristiwa suka duka yg melanda.
Allahuakbar...syukur masih diberi ruang meneruskan kehidupan
aamiin, SYUKUR padaNya.










Insyaallah ada kesempatan akan dicoretkan lg


LIFE IS LIKE A BOOK
SOME CHAPTERS ARE SAD,SOME ARE HAPPY
AND SOME ARE EXCITING
BUT IS YOU NEVER TURN THE PAGE
YOU WILL NEVER KNOW WHAT THE NEXT CHAPTER HAS IN STORE FOR YOU

Comments

  1. assalamualaikum mamasara, wah lama nya menghilangkan diri ya, biasalah kadang2 kesibukan urusan harian buatkan kita terabai dgn urusan yg tak jugak sunat, makroh pun bukan ni kan haha, selamat kembali ber blog ya, kaknoor just nak bagtau kalau ke blog kaknoor PLEASE!!! sign in lagi sekali tau sbb blog lama dulu ada problem jadi terpaksa buat blog baru lagi pada ujung disember lepas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. Salam....selamat kembali..wah..ladang anggur...seronok betul ke sana kan...

    ReplyDelete
  3. salam..bestnya..ladang anggur..

    ReplyDelete
  4. assalam akak..

    lamanya menyepi..selamat kembali ya kak..nak tunggu entri akak seterusnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm dik
      alhamdulillah, gembira adik masih ingat akak he hee
      insyaallah ya

      Delete
  5. Akhirnya....berjaya juga mencoretkan kata2...hehe...

    ReplyDelete
  6. Kembali bersua....sy pun lama gak x muncul kak..baru2 ni je terajin...curi2 masa sambil jaga bapa yg sakit dan uzur...dgn berblog hrap dpt memotivasikan diri sendiri...buat apa yg kita suka..hihii

    ReplyDelete
  7. Kembali bersua....sy pun lama gak x muncul kak..baru2 ni je terajin...curi2 masa sambil jaga bapa yg sakit dan uzur...dgn berblog hrap dpt memotivasikan diri sendiri...buat apa yg kita suka..hihii

    ReplyDelete
  8. huhuhu samelah ngan sy...bz memanjang =)

    ReplyDelete
  9. Wow! Best nya ladang anggur. Nak-nak diana memang peminat giler anggur

    ReplyDelete
  10. waw sedap sekali bikin perut keroncongan saja...
























    Jelly Gamat Gold G

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…