Skip to main content

kemeriahan gathering x-fotopages 2012

 

 
assalamualaikum semua

tergoda tak tengok menu2 diatas dan kat bawah tu, he he  macam2 ada kan. Lazat2 belaka pulak tu sampaikan tak tau mana satu nak makan dulu.
memang best sgt hidangan yg dibawa teman2 ni. Yg bestnya siap boleh tapau bawa balik he he ye la kan mana nak terhabis kalau dah banyak benor makanan. Tp semua kena rasa, kalu tidak kompem menyesal.
hidangan berat, ringan, kek2, kuih muih desert , buahan semua lengkap ada tau
Gathering  x-fotopages  yg pertama kali dianjurkan oleh CT suratman bertempat di dataran Syah Alam. 
Dulu aktif fotopages tp skrg masing2 duk fb dah  blog je

 
  sempat posink sebelah Nani dan k.Madiha http://mamawandiha.blogspot.com/ yg firstime bertemu mata. keduanya ada blog cuma si Mak Nani ni je lama tak update n3. tq ye k. madiha sb sudi buatkan puding mable yg mebeless dan cantik tu, dpt jg sy merasa tau he he pulut kuning memang feberet Sarah habis 2 ketul . kuih cara berlauk pun sedap
 posink  bersama Cida http://denuanza.blogspot.com/ , cida bawakan kek coklat yg sgt cantik dan pastinya sedapppp.  suker sgt keknya dihiasi buah anggur dan strobery he he dan Azura ros dari Klang ni teman yg bermula dgn sapaan di fotopages . sangat sweet orangnya dan ramah tamah. Suker dapt kenal dgn adik2 yg baikhati ni. maklumah kan kita ni tak ramah bila dpt kawan yg ramah emmmm happyyyy je





memang meriah dengan gelak tawa mak2 dara ni semua. Walaupun hati berduka , terubat dgn gelagat ceria teman2 semua. ikutkan banyak lg gambar2nya tp tak larat nak masukkan semua.
SAYANG SEMUA MUAHHHHH


Comments

  1. oh...mamasarah pun join jugak ye... semoga ukhuwah yg terjalin berpanjangan ;)

    ReplyDelete
  2. Kalau akk ada, nak jg join. Nmpk mcm kurus je Madiha tu, ye ke? Akk tgk kt alam maya je.....nak jumpa tu, ada yg dtg sabah, dpt la jumpa.

    Mamasara.....d'apple tu bnyk kot kt butik kecantikan sana. Sini mahal skit. Kalau tak silap akk dutanya Jaafar On

    ReplyDelete
  3. Akk terfollow 2 kali daa...haha, tak nmpk sb guna tab.

    ReplyDelete
  4. wawawa.. ni kira segeng ngan Kak Madiha lah ni ya.. ada tngok gbr seakan2 tu... hihi.. rupanya bila baca, betullah rupanya...

    Salam kenal juga, terima kasih, ya

    ReplyDelete
  5. wah! happening nyer..dapat makan2 lagi nie..salam kenal :)

    ReplyDelete
  6. Slmt berhujung minggu mamasanur.meriah gathering Fp dg makan2....best kwn2 Fp ni dr alam maya boleh jadi kwn mesra. selama ni ingatkan mamasarnur dan Nani adik beradik sbb perasan mcm ada satu entry sama...maybe kebetulan kut.rupanya kwn Fb saja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo he he Nani tu kenal melalui fp, kbyakan kawan2 fp, blog mesra2 dan senang berkawan, tu yg best
      Nani jg sama kg kat Taiping, t yg mcm adik beradik kot he he
      memang kawan2 yg kat Kl ni kebyakan kenal dari alam maya pastu jumpa he he
      mcm Mmasya jg, tp kita blm berpeluang bersua je

      Delete
  7. Wah! Tentu seronok ye Mama Sara Nur... bestnya dapat joint!

    ReplyDelete
  8. rindu jugak dgn Mama Sara Nur...banyaknye makanan...semua nmpk mmg sedap2...klau QH pon spi xtau nk pilih yg mne 1...lenkali buat ajak la kita skali ehhh...xnk bwk ape2 tp nk mkn byk2..hehe

    ReplyDelete
  9. salam nuri...
    tak dpt nak gambarkan keceriaan semua yg hadir hari tu kan nuri.. mmg kenangan manis apalagi dgn hidangan yg sedap2 ni... mmg best sgt2.. akhirnya dpt jumpa dgn semua geng fp yg dah kenal di alam maya sejak bertahun2 lamanya...

    ReplyDelete
  10. oppss.. gelak jugak dgn komen dari kak PB.. MaDiHaA nampak kurus??? ehh.. nampak kurus ke nampak gemuk kak PB? hehehe.... yg benarnya.. saya ni memang bersaiz XXXL kak.. hehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

 assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kanwalaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hariKe Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni. Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu.Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah. wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semuaterima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya...semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heeeok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan.2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disiniolahan Mama Saranur (Sukatan digandakan)bahan-bahannya3 c…

semperit @biskut dahlia

 assalamualaikum
selamat berhari minggu semuahari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia inialhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request.nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kantuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lgalhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali.Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongkuini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye.tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnyaPutar but…