Skip to main content

happy anniversary @ happy birthday to makayah and me



assalamualaikum

alhamdulillah syukur ke hadratNya diatas segala limpahan kebahagian
dan syukur kerana masih diberi ruang utk meneruskan kehidupan bersama anak dan suami tercinta

pelikkan tajuknya happy anniversary @ happy birthday
kalau ada yg tertanya-tanya 12 june ni tarihk pernikahan makayah dan 12 june jg (tahun yg berlainanlah) tarihk daku dilahirkan

12hb june tarihk paling istimewa buat makayah kerana disatukan dlm ikatan perkahwinan 50 tahun lalu.
SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN mak ayah .
alhamdulillah kekal bahagia hingga ke hari ini bersama kehadiran 8 org cahayamata dan kehadiran cucu cicit
 istimewa kan jodoh org dulu2 yg diatur keluarga.

 Alhamdulillah anak ke 5 nya kini sudah menjangkau 30++ he he Untungkan  dpt share tarihk ni, tiaptahun dpt sambut makan2 kek sama2.
 Happy birthday to me juga

sayang mak sayang ayah....terima kasih diatas segalanya.
terima kasih kerana melahirkan dan membesarkan anakmu ini dgn sempurna. Alhamdulillah.. 


Comments

  1. happy besday Mama Sara Nur...semoga pjg umo n murah rezki...serta berbahagia dgn keluarga tersayang...

    hppy anniversary jugak kpd makayah yer...semoga diberi kesihatan yg baik..loving couple gitu spi ke tua..hihi

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah... selamat untuk semua! Moga sentiasa mendapat kebahagian dan keberkatan hidup.

    ReplyDelete
  3. happy birthday mama Sara Nur...bestnye share tarikh penting dgn org tersayang. semoga u all bertiga sentiasa dalam lindungan ALLAH.amin3x

    ReplyDelete
  4. salam.....
    selamat hari lahir untuk mama sara dan juga ayah mak moga panjang umur dan hidup penuh
    dengan kerberkatan di dunia dan akhirat...amin .

    ReplyDelete
  5. salam mama sara ...
    alhamdullilah masih lagi diberi Allah SWT bermanja dengan insan tersayang..ayah n bonda..
    dan semoga berbahagia selalu....

    ReplyDelete
  6. kem slm kt pakcik n makcik yea...hepi anniversary dr org teluk intan..

    ReplyDelete
  7. Slmt ulangthn perkahwinan buat mak & ayah mamasaranur.moga kedua2nya sentiasa sihat walafiat dan bahgia bersama anak cucu. bestnya dpt kongsi tarikh lahir dg anniversary...

    ReplyDelete
  8. SELAMAT HARI LAHIR MAMA SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR, SENANG NAK INGAT TARIKHKAN.... SEKALI DGN ANNIVERSARY MAK AYAH...

    ReplyDelete
  9. Selamat ulangtahun kelahiran buat mamasaranur. Semoga panjang umur dan murah rezeki...

    ReplyDelete
  10. salam kenal

    wah beruntungnya lahir hari sama dgn eniberseri org tua, happy belated birthday & happy belated anniversary untuk org tua ye, moga panjang umur, murah rezeki dan kekal hingga akhir hayat bersama =)

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

 assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kanwalaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hariKe Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni. Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu.Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah. wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semuaterima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya...semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heeeok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan.2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disiniolahan Mama Saranur (Sukatan digandakan)bahan-bahannya3 c…

semperit @biskut dahlia

 assalamualaikum
selamat berhari minggu semuahari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia inialhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request.nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kantuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lgalhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali.Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongkuini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye.tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnyaPutar but…