Skip to main content

ict syah alam

assalamualaikum...salam sejahtera buat semua.

Cuti-cuti sekolah ni mulalah kan anak2 kita buat muka seposen
monyok je kalau x bawa jejalan kan...tapi kan bila di bawa berjalan senyum meleret-leretlah...



layan kerlipan cahaya-cahaya lampu di ICT Syah Alam  cukuplah yek he he ni kali ke4 terjah ict tapi kan budak2 ni memang tak jemu2 kalau cakap nak datang sini. entahlah ape yg syok sgt kan...
Tapi kali ni diorg je masuk snow tu, mama abah dan sarah angkat tangan awal2 TAKNAK he he tak tahan sejukkkkk...so kenalah duk luar jalan2 je... layan budak kecik ni...sementara menunggu kakak abangnye bersnow dalam tu...

 
 pastu baru kitaorg semua pusing2 lg tgk kerlipan lampu sambil berposink....sampai lenguh2 kaki he he pastu balikkkk

Comments

  1. selamat malam kak..
    wahhh seronok anak2 dapat berjalan2 tengok lampu bergemerlapan kat i-city tu kan.. :) nani pun dah 2 kali pegi.. tak tau bila lagi nak pegi ni.. lalu dah terlebey2 dah pun.. tapi tak tersinggah je.. eheh.. :) nanti kalau pegi, anak2 request nak masuk rumah salji.. :)

    ReplyDelete
  2. budak2 memang suke msk umah salji tu berjam-jam ok he he tp akak x tahan la Nani. firstime dulu nk la try kan pastu aduhhh sakit gigi, ngilu sgt.
    takmau dah la he he

    ReplyDelete
  3. Aslmkum Mamasara

    Cuti2 sek. anak2 mmg suka pergi jln2....mulalah tanya cuti nak kemana...bosan kat rumah. I City belum sempat pergi lagi....kena tunggu balik cuti pjg...

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…