Monday, November 3

Bengkang ubi dan Ubi rebus cicah nyor menu sarapan pagi


Salah satu kuih kegemaran bengkang ubi 
Kenyal2 lembut sedapp


Kalau dulu bercinta nk buat sb malas nk parut ubi
Skrg kita pakai blend je he hee

Dpt seloyang hasil penat jerih korek ubi masa kat kg


Kakak ciknur peragai cam arwah mak jga suka tanam ubikayu

Dia tak makan pun berangin 

 Rebus mkn ramai2 pun sedapp cicah nyor

Siap ubi blh bw blk kl lg

Ubi ni kalu kena yg gebu gebas sedappp p



 

4 comments:

  1. Sedapnya ubi rebus tu... Hujan2 ni memang sedap makan ubi kayu rebus ☺️

    ReplyDelete
  2. Bingka ubi ni mmg favorite Sy Ciknur. Mai la sikit ahaha...
    Ubi rebus cicah nyor lejen sungguh!

    ReplyDelete
  3. Aiiiih sedaaapnya kaaaak 😍😍😍. Saya nih kue2 berbahan ubi memang sukaaa lah. Apalagi yg jenis kue2 lama begini πŸ˜πŸ˜πŸ‘. Dah susah cari yg jual

    ReplyDelete
  4. arwah mak saya dulu-dulu kalau rebus ubi kayu, separuh diasingkan untuk dibuat pindang ubi kayu..feveret saya

    ReplyDelete

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

Salah satu kuih kegemaran bengkang ubi  Kenyal2 lembut sedapp Kalau dulu bercinta nk buat sb malas nk parut ubi Skrg kita pakai blend je he ...