Monday, June 5

Rawatan tampal gigi


 
assalamualaikum semua
jomm kembali bertugas ye selepas bercuti agak panjang he hee walau agak lemauu la pg ni kebetulan gerimis. adoiii bestt ni dpt sambung lena kan
tp apakan dayaaaa
ciknur ambil a/l hari khamis dan jumaat konon2 khamis malam tu nk ikut adik ke Langkawi bercuti tp tak tercapai hajat nak ke Langkawi tu. Takdak rezeki namanya kan. Kita merancang Allah menentukan
Maka bertukarlah program.
Khamis jam 10 settlekan si Lola kena hantar ke vet untuk sunat dia. Memang date dpt 1 hb 6 meredah la kita mencari Klinik Hawa kat Ampang sanun. Fisrtime ke vet sini biasa vaksin kat Hawa Setapak.
Balik Vet terus ke Taman Melawati pula . Klinik pergigian Lina
asyikk tertanguh berzaman nak check gg yg tampalan tercabut tu.
Dari sejak PKP he hee 
Dah 2 kali pegi tp Doktor tak ada. Bila pegi asyik time tu Doktor Khairi bercuti , Doktor ganti ada je tp ciknur tetap nak doktor Khairi last buat rawatan 2019 ni dah june 2023 amboiii lamaaa kan hambikkk kau
Klinik pergigian Lina ni dentis feberet dari zaman bujang mula kerja kat KL inilah Doktor gg ciknur yg terbaik he hee bukan takda ttry doktor lain ada tapi semua tak sama cam Doktor ni. terbaikkk dia servis sgtttt lembut orgnya tutur kata dan layanan dia , hilanggg rasa gementar ha haa
kannn tapi nak melangkah ke klinik gg ni tetap ber deborr juga  lain macm seram sejukk .


Alhamdulillah lepas melangkah keluar legaaaa , ikut saranan doktor ada 3  gg kena tampal
adoiiiii ingatkan 1 je yg terasa berlubang
dah buat scaling jga , Habissss la lari buget bln ni huhuuu hargaa tampal gg emmm memanggg blh buat shoppingg penuhh. Tapi takpelah kan berkorban utk ggi. Kena menabungg semula ni. Nak buat kat Klinik kerajaan surrender. Ngeri bila kenangkann dulu masa buat kat KK. Byk kali ye la masa sekolah Kk lah yg ada pun. 

Think Positif 😍Perancangan Allah yg terbaik.....

kita tumpang  gembira je bila tgk  adik2 dan kakak dan anak2 buah tunjuk dlm group gambar2 kat Langkawi.
insyaAllah semoga ada rezeki di lain kali
 





5 comments:

  1. Alamak, terus rasa bersalah sebab dah 2 tahun tak pergi jumpa doktor gigi hihi.

    Mesti sesak Langkawi long weekend ni kan. Tak pe Cik Nor, ada rezeki lain boleh pergi lagi.

    ReplyDelete
  2. InsyaaAllah, ada rezeki Cik Nor ke Langkawi....servis doktor gigi swasta ni nyaman rasanya, tempat pun selesa...masa kecik2 dulu selalu gi klinik gigi kerajaan...

    ReplyDelete
  3. aduh... kalau kat sini satu tampalan dalam RM80 macam tu. Kalau tiga tu... bocor juga dompet...

    ReplyDelete
  4. Sy ingat sy sorang jer yg ketar bab jumpa doctor ni, Cik Nur, hahaha.

    ReplyDelete
  5. Biasanya begitulah. Kalau nak jumpa doktor gigi memang debaran bertambah, tekanan darah pun terus mencanak naik... sayalah tu. Dah selesai urusan, lega sangat rasanya kan Cik Nur.

    ReplyDelete

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

 Alhamdulillah 12 june muncul lg😍 syukur di berikan kesempatan lg utk buka mata dan terus bernafas.  Doa yg baik2, utk Dunia dan Akhirat.  ...