Tuesday, 7 April 2020

tart cheese Strawbery





assalamualaikum

salam 14 syaaban....selamat berpuasa pd yg berpuasa

 dan slmt pg semua.....alhamdulillah

masih STAY ST HOME ye, jgan rayau2 hokeyy

💪😊

pantas masa berlalu sedar x sedar hampr 3 minggu stay at home

rinduuu pd anak2 jagaan di taska , rinduu pd rakan2 kerja😔



semalm  kawan @jiran dekat2 wassap nk order cheese tart strawbery

anak daranya nak mkn katanya, alhamdulillah memang tak tolak 😊 stok barang2 baking 

masih pun ada, cheese dan yg penting  jem srtawbery

akak masih setia dgn resepi tart ni walaupun dah try mcm2 resepi  dan ada jga ambik kelas  resepi PJJ 

tp tart cheese kak AZLITA memang terbaekkk



TART CHEESE

bahan bahan tart shell

170 marjerin @butter

50 gm gula halus

1 biji telur B

esen vanila

290 gm tepung gandum 


marjern gula di kacau sebati dgn senduk shj

mskkan telur dan esen

akhir tepung sedikit2 ya hingga dpt doh 


inti cheese

250 gm cream cheese tatura

50 gm gula aising

1 biji telur c

2 sudu whipping cream (tambahan)

#pukul hingga berkrim semua diatas👆

dan boleh paipkan dlm crust tart shell

😉😉

4 comments:

NA said...

Mak saya buat tart blueberry

nohas said...

kalau dekat nk jg order..sedapnya..

myslot said...

ดูหนังไป กินขนมไป แค่นี้อยู่บ้านก็ไม่น่าเบื่อ ดู The Best of Enemies เพื่อนรักเพื่อนแค้น (2019) หนังออนไลน์ฟรี

https://www.doonung1234.com/

Siti Yang Menaip said...

gebusnyaaa !!!! comel bolat2 nampak.
suka juga cheese tart ni =D