Skip to main content

penutup tirai 2012 cuti2 Malaysia Damai Laut Lumut

assalamualaikum semua
entry sebelum 2012 menutup tirainya... CCM kami sekeluarga di Damai laut Resort pada awal disember lalu.
lama tu kan baru dpt wat enrty. Apapun sbagai kenangan manis diabadikan disini jg. 
layan gambar2nya ye...tempat yg cantik dan cukup tenang utk rest sekeluarga. ni je yg sempat dirakam utk album keluarga. Percutian tempah seawal ogos lagi. Penginapan 3 hari 2 malam di Swiss Garden Resort diberi percuma oleh bestfriend en. suami...TQ VERY2 MUCH ye. Awal plan nak nak bawa makayah @ adik2 sekali tp apakan daya tak tercapai...
view dari bilik penginapan kami
 se





sibuk tengok budak kecik ni berendam je...tak nak naik2 dah ni





ok jumpa lg entry part 2 mandi manda dilaut pula. ye SELAMAT TAHUN BARU 2013 semua

Comments

  1. wahh.. seronoknya adik sarah mandi-manda ye... cuaca pun cantik je kan.. view memang mendamaikan sesuai sgt dengan nama resort ni... alhamdulillah rezeki kan.. tp sayang tak dpt bawa mak & ayah sekali.. dah ketentuanNYA.. apa2pun moga ayah semakin sihat jalani dialisis tu ye nuri... selamat tahun baru buat nuri sekeluarga..

    re: susah juga ye abg is tak mkn nasi... kalau mcm tu.. kalau masak nasi kena juga masak menu lain utk is ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq k.madiha, insyaallah tu la kita merancang Allah menentukan
      alhamdulillah kami sgt2 mengharapkan ayah lebih baik dgn rawatan dialisis tu
      memang susah he he kita masak lauk nasi dlm pada tu kena wat menu lain utk dia lg kadang2 sampai xtau nak masak apa dah last2 goreng kentang atau nugget je he he

      Selamat Thn Baru 2013 jg semoga kita lebih Tabah menghadapi rintangan mendatang ye
      mesti sunyi k.madiha tanpa Alin kan

      Delete
  2. salam..emmm..bestnye sara yea..g bercuti.lom penah sampai lg cni..cantik gak view tmpat ni ek..one day nak jugak lah sampai cni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Una nanti ccm disini bertiga ye mesti sikecik tu suker mandimanda he he

      Delete
  3. salam... best dapat bercuti ngan famili yer... Insyallah...nnt ayah dh sihat..bole bawa dia sekali bercuti... Selamat Tahun Baru..buat nuri sekeluarga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah..memang jd impian akak thn 2013 ni

      Delete
  4. wahh meriah nie mama..lps nie kena g belaja rpulak kan..he hhee cuti dah habis..selamat thun baru:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 he he pasni belajar no jalan2 lg..

      Delete
  5. Happy new year 2013 Mama Sara Nur. Senyum selalu...

    ReplyDelete
  6. selamat tahun baru mamasara... cantik2 gambar percutian bersama famili... best nye...

    ReplyDelete
  7. selamat tahun baru kak...jalan sakan ye kak..

    ReplyDelete
  8. Selamat Tahun Baru. Cantik suasana kat situ.

    ReplyDelete
  9. as-salam selamat tahun baru ;)
    sronoknya mkn angin disan..

    cntik pemandangannya ;)

    ReplyDelete
  10. assalamulaikum Mama Sara wah best nye kan mandi manda mmg budak2 snagat suka air,sama macam anak2 akak time kecik kalau bawa kt kolam mmg tak nak naik heee

    ReplyDelete
  11. salam perkenalan dr mama3heroo..saya pernah ke sini ujung thn 2011,mmg sgt cantik tmpt ni..

    ReplyDelete

Post a Comment

kata-kata manis

Popular posts from this blog

bengkang ubi gula merah

assalamualaikum 
apa khabar semua ye? alhamdulillah sehat2 hendaknyalah kan walaupun penat sb baru balik dari Pulau Pangkor tp gagahkan jg wat entry tau. he hee semangat ni selepas mendengar taklimat2 disana . Rindu kalau tak buat enrty lebih 3 hari Ke Pangkor bkn suka2 tp ikut boss ke Seminar, nanti next enrty kita wat ceritanya ye
ok hari ni nak cerita pasal kuih bengkang ubi kayu ni.  Dulu ada tayang versi kuning sb letak gula putih tp kali ni tukar kaler coklat ni sb letak gula merah. Ubi ni dpt masa blk kg ujung cuti sekolah hari tu. Seminggu jglah baru rajin kopek dan parut ubi ni, sebaik masih elok sb tak ada luka2 pada ubi tu. So dptlah buat bengkang ni @ bingka org KL panggil kan. Aduhhh sedap weh layan bengkang ni, sgt2 lembut dan emmm sedaplah.  wat utk sarapan mama pagi minggu he heee 
Masih resepi sama cuma ukuran agak lebih dari hari tu je dan kita tambah sedikit lg santan  resepi dulu DISINI
okey sampai disini dulu ye....TQQQQ pada ucapkan hepi besday mendoakan yg baik2 dan ucap…

kuih lapis dwi warna

assalamualaikum
salam sejahtera semua terima kasih banyak2 pada yg masih sudi kunjung dan memberi sepatah dua kata disini. Sangat2 menghargainya... semoga anda tak jemu utk dtg lagi ye
Agak sibuk sekarang ni kan, tentu semua sedia maklum, utk menjalankan tanggungjawab baru kini. Kepenatan jg sb tu siang dah tak dpt layan lappy, balik umah pula dlm keletihan kena layan anak2 pula. Kalu letak kepala je kat bantal memang terlelap teruslah he heee ok semalam hari ahad baru berkesempatan main masak2...kebetulan  sambil baking kek pisang pastu terus bancuh buat kuih lapis ni. Bolehlah wat utk sarapan. 2 org anak daraku pula tak sehat demam on off je dlm minggu ni, selera makan pun kurang,,,emmm pening fikir nak kasi makan apa dah. 
Sedap jg layan kuih lapis ni , selak selapis-selapis macam budak kecik... ok resepi sama jg masih guna resepi k.ann dan sukatan digandakan shj. boleh tgk disini

 kuih lapis
sumber resepi kak ann Periuk Tanah. disini olahan Mama Saranur (Sukatan digandakan) bahan-bahannya 3 c…

semperit @biskut dahlia

assalamualaikum
selamat berhari minggu semua hari ke 5 kita semua berada dalam bulan Ramadhan yg mulia ini alhamdulillah, masih blh berpuasa dgn sempurna tanpa sebarang masalah. 
awal lg ikutkan nak baking biskut2 raya ni kan he hee tp terpaksa buat semperit ni awal sebenarnya sb ada request. nak makan2 dlm bulan puasa bukan utk raya. Tak kisahlah tu kan tuan biskut ni nak wat kudapan . Katanya bila raya tak dan nak kunyah2 biskut lg alhamdulillah rezeki kita terima. Lagipun si kenit kat rumah ni pun duk usha suh buat biskut upin ipin ni he hee bolehlah wat kat dia sekali. Kali ni kita wat ikut resepi lain. Biasa resepi lama yg hanya tepung jagung, sgt2 gebus dan rapuh. Resepi kakak sulongku ini resepi rakan fb kak zu, jadi kita cp dari blog kak zu lah ye. tqqq kak zu



SEMPERIT
sumber kak zu
200 gm butter tanpa garam ~ 1cawan
3/4 cawan gula icing 1 cawan tepung gandum, 1 cawan tepung jagung 1 cawan tepun custard 1 sudu kecil esen vanilla ~ tak letak 1 kuning telor ceri merah ~ hiasan


CARAnya Putar but…