Sunday, October 4

oglio tomyam


 

assalamualaikum , selamat pagi

sehat2 hendaknya ye kita semua

skrg semua mula risau bila covid makin meningkat emmm

dan bukan masa nak menyalahkan sesiapa

yg pentingggg kita jaga kita

masing2 perlu beringat dan berjaga

LINDUNGI DIRI SENDIRI DAN KELUARGA

😍


menu yg sis nak sharing hari ni   pASTA oqlio 

perasa tomyam

rasa yg lain sikit dari olio biasa tu 

yg ni sempat snap gambar 2 bungkus, kawan sis order utk mkn tgharinya

feberettt dia ni, 

resepinya 

👇👇


500 gm spaggety- direbus hingga lembut dan tos

bahan2 lain

bawang putih- dimayang halus2

10 ekor udang besar

cili kering -digunting menyerong

tomato

lada benggala hijau @ cili besar hijau


2 kiub ayam

1 kuib tomyam

secukup rasa

cili flake


cara- caranya

sedikit minyak

tumis bawang putih dan udang hingga kmerahan

masukkan cili benggala dan cili kering

hancukan kiub ayam dan tomyam serta serbuk perasa

kalau agak kering masukkan air sedikit

dan boleh masukkan spaggety 

gaul sebati dan akhir masukkan tomato dan cili flake-ikut kepedasan masing2😉😉

siapppp



                   


5 comments:

  1. Kita Jaga Kita.
    Tabik kat Dr Noor Hisham. Tenang-tenang saja, penuh kata semangat diberikan buat frontliners.
    Spaghetti ada rasa pedas-pedas ni sedap!

    ReplyDelete
  2. risau tengok jangkitan setiap hari, tinggi betul...

    sedapnya kak oi, udang tu besar... aglio kalau guna udang bau dia tu sedap sangat

    ReplyDelete
  3. sedap ni..suka perisa tomyam..

    semoga keadaan bertambah baik..#kitajagakita

    ReplyDelete
  4. Sedap masukkan perencah tomyam dalam spaghetti.

    ReplyDelete
  5. tergoda sangat2 tengok udang tu ha!

    Kak, saya letak iklan dari adsense je di blog tu hehe *menjawab soalan akak di chatbox

    ReplyDelete

kata-kata manis,
tqqq di atas komen2 anda. insyaallah akan sy kunjung balas

Jam 12 ready chekout☺️☺️ anak2 dara plan nak mkn dimana hee hee Last2 ktrtnya nk singgah Gpo je situu ada  tmpt mkn Cuaca elok alhamdulillah...